Ezek az adatok jók lesznek 5 kiló leadásához? (beszélgetés)
Ennek meglesz a hatása. Fiatal vagy még, a tested is jobban reagál.
Ha kajára már annyit odafigyelsz, hogy 6 után nem eszel, attól is fogyni fogsz, ha tartod a mozgást.
ennyire nem néztem meg, gondoltam, ha ezt számolta a kalkulátor, akkor jó lehet.
(már évek óta nem kellett fogyóznom :) )
Meg mit izélünk ilyenen,végülis egy akkora nőnek mint ő, nem sok az 1800kal sem, csak ha ő gyorsabban akar fogyni akkor igen. Én 48kg vagyok és 1600kalt eszem kb, 60kilóhoz lehet, hogy napi 3 ezer kalt is be kellene vinnem.
Szóval ez nagyon egyéni, anyagcsere és napi tevékenység függő is. De szóltam, hogy azok a számok nem stimmelnek (sőt,előttem más is írta)
a kalóriabázisban nyugodtan megbízhatsz, működik. én is kb ilyen mennyiségekkel fogytam anno.
kell a szénhidrát, hiszen gondolkodnunk kell. esetleg azt próbáld, hogy a CH nagyrészét a nap első felében fogyaszd el, este pedig fehérje és saláta.
Igen... így számította ki. Kaloriabazis.hu
Mindegy. Most átszámoltam.
szénhidrát: 160 gr = 640 kalória
fehérje: 120 gr = 480 kalória
zsír: 40 gr = 360 kalória
ez így 1480 kalória
Eddig talán olyan 1800 és 2200 között ettem. Változó. A nyáron híztam 3-4 kilót, sok volt a lángos :)
Mozgás sosem volt az életemben rendszeresen. De harmadik hete, hogy heti 4szer tornázok, erősítek vagy aerobikozok. rendszeresíteni fogom.
Az internetes program számolta ki neked így? Szólnod kellene az oldal gazdájának, hogy eltérő számokat ad.
90g fehérje 360kal
225g ch 900kal
60g zsír 540kal
Ez nem 1500kal hanem 1800
Ez nem 1500 kalória így, hanem 1800. Az meg nemigazán fogyis, ha neked az utolsó 5 kilót kell leadni egy nem túlsúlyból. Mert nem vagy túlsúlyos. Attôl is függ minden, hogy most mit eszel és mit mozogsz,és ehhez képest mekkora változtatás lesz a kaja és a mozgás.
Teszem azt, ha már most is mozogsz és nem is eszel 1800kalt és így vagy 60kiló, akkor megemelve a kalóriát nem fogsz fogyni.
Ha többet eszel és semmit sem mozogsz, akkor meg lehet, hogy az elején valami kis fogyás lesz.
Én próbálok update kódok szerint enni, persze nem mindig sikerül.:)
Néhány dolgot lecseréltem, kenyér helyett update kenyér vagy valamilyen ch csökkentett kenyér, tészta helyett update tészta, rizs helyett bulgur. Igazából ha a finomított szénhidrátokat elkerülöd már nagy baj nem lehet.
Jó ha többször eszel egy nap(tízórai és uzsonna is), mert ha nem vagy éhes nem tudsz többet enni mint szabadna.:)
Mozogni nem mozogtam semmit, kb fél év alatt fogytam 62-ről 53-ra.
A mozgás alapból jó, ha valóban beiktatod heti rendszerességgel.
A megfelelő kaja meg elősegíti a fogyást. Én már majdnem 1 éve a ch-csökkentett slim kenyeret eszem, teljesen jó, 2 szelet elég belőle és ez kb 20 gr ch.
Kérhetek tippeket tőled?
Te hogyan figyelsz oda?
Én már annyiszor próbáltam fogyózni...
És csak egyre több vagyok. Gyanítom rosszul csinálom. Pár éve még 55-56 voltam. Ezt célzom be most is. Most meg felmentem egész 60ig...
Lassan szeretnék gyereket szülni, jövő év elején teherbe esni és szeretnék előtte visszafogyni 55-56ra, hogy ne hízzak annyit.
Szerintem nem sok 20 alig 20 dkg szénhidrát, ha az agyát is használni akarja valaki és mozog is eleget.
Tekintettel arra, hogy agy és az izmok üzemanyaga a szénhidrát, de még sok minden máshoz is kell...
Szénhidrátok funkciói a szervezetben
Energiaszükségletünk kb. 50%-át a szénhidrátok fedezik (legnagyobb felhasználó, a munkát végző izomzat, naponta kb. 300g szénhidrátra van szüksége).
Másik fontos tulajdonságuk, hogy a szervezet vázanyagának alkotásában vesznek részt.
A sejtek külső burkában jelenlévő szénhidrátok nem csak a sejt mechanikai védelmében, de sajátos anyagcsere- és védekező mechanizmusában is részt vesznek.
Szérumfehérjékben (vér) és hormonokban is megtalálhatóak.
Szerepük van az immunanyag képzésben, a véralvadás gátlásában (heparin), a kalcium-anyagcserében, ezen keresztül a csontosodási folyamatban is.
Kedvezően befolyásolják az agy érési sebességét fejlődő korban.
A tejcukor bizonyos fajtája a csecsemők bélflórájának kialakulásában játszik szerepet.
Szénhidrátszükséglet korosztályok szerint: Csecsemőkorban: 16-18g /kg, Kisgyermekkorban: 14-16g /kg, 10 éves korban: 13,5 g/kg, Felnőttkorban: 5,5 g/kg
Ennyi mozgással tökéletes. Le fogsz fogyni, csak ne egy hét alatt akard, hanem légy kitartó.
Sok sikert!
Az attól függ, mennyi idő alatt szeretnéd elérni a kitűzött célt.
Szerintem marha sok az a szénhidrátmennyiség.
Ezek az adatok jók lesznek 5 kiló leadásához?
60 kg, 168 cm 28 éves nő vagyok.
1500 kalória
fehérje 90 gr
szénhidrát 225 gr
zsír 60 gr
+
heti 4-5ször mozgás.
Mondjuk kétszer kardió torna, háromszor erősítő edzés, torna otthon.
További ajánlott fórumok:
- Hány kalóriát kell elégetni egy kilónyi súly leadásához?
- Ezek a vérvételi vizsgálatok jók lesznek endokrinológushoz?: hajhullás és szőrösödés miatt?
- 3, 5 kg leadásához és formálódáshoz szükséges a kardio edzés vagy diéta és napi 20 perc mozgás elegendő lehet? Kinek milyen dvd jött be?
- Bőrfeszesítéshez jók lesznek ezek a kezelések?
- Mit jelentenek ezek az adatok? (Nőgyógyászati)
- 30 hetesen jók ezek az adatok?