Ez vajon bárányhimlő? (tudásbázis)
Nekem az arcomon jött ki először, de csak egy pötty, azt hittem, hogy pattanás, meg is piszkáltam így megmaradt a nyoma. :(
Én nem bárányhimlőt diagnosztizálnék, mert ott a pöttyök nem foltokban jönnek, hanem össze-vissza és talán nem is ilyen hirtelen, ennyi.
Esetleg calciumot adhatsz még neki...
Hintopor, hogy ne viszkessen neki, azonkivul reteges oltozkodes. Ha jol emlekszem, a furdetes mellozese, csak a popsija vizes ruhaval attorolve.
Szobafogsag, max. rovid szelloztetes naponta tobbszor.
Ne diagnosztizáljunk már látatlanban. A púderrel meg egyébként is lehet nem kis bajt okozni, ha nem az a kiütés amire te éppen javasoltad!
Orvos a tuti, hiszen ő látja közelről. Nem lehet a leírás alapján azonosítani. Ez pont olyan, mintha a marha erős torokfájást a leírtak alapján torokgyíknak tituálná!
Ne tegyél rá semmit, a fenistil csepp jó lehet ahogy Te is tetted, esetelg még calcimuscot adhatsz, ami nem árt, és ha netán valami allergia, akkor még haszmnál is, de hangsúlyozom, hogy oRVOS állítsa fel a diagnózist, ne a fórumosok!
Rózsahimlő, ami hamar elmúlik, van aki észre sem veszi, mivel annyi antibiotikum van a mamákban már, mire megszülnek.
Semmi baj, jobb nem hagyni vakarni azért, mert bár nyomot nem hagy, viszont kellemetlen utána.
Kis púder és kész.
Sziasztok!
Fiam hétfő délutánra belázasodott(ovit kezdtük),2-3- napig lázas volt,doktornéni szerint torokgyulladás...
Tegnap reggelre észre vettem,hogy a szája körül piros kiütések jöttek ki,ami a nap folyamán egyre több lett,de csak a szája körül(az ajkak felett),mint a herpesz..
Aztán éjjel 11-kor majdnem,hogy visítva felsírt a Fiam,hogy nagyon viszket neki a talpa és a popója....hát tele van piros kiütéssel neki. A talpán csak egy-egy van. Többször felsírt,szenvedett,így adtam neki Fenistil cseppet,így utána jól aludt. Azóta nem mondja,hogy viszketne neki és nem is látok(egyenlőre) több pöttyöt. Délután rendel a doki,megyünk....addig valakinek vlm hasonló előfordult?
További ajánlott fórumok:
- Érdemes beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást?
- Tényleg kötelező már a bárányhimlő elleni oltás?
- MMR és bárányhimlő elleni oltás felnőttkorban
- Akik már beadattátok a bárányhimlő elleni oltást, mik a tapasztalaitok?
- Tudtátok? Bárányhímlő ellen újraoltás szükséges!
- Volt már valaki felnőttként bárányhimlős? Hogyan zajlott le?