Extra gyors sajtos rúd recept
Az Extra gyors sajtos rúd hozzávalói:50 dk liszt
25 dk margarin
20 dk reszelt sajt
2 tk só
2 dl tej
1 db tojás
szezám mag v. füstölt sajt
Az Extra gyors sajtos rúd elkészítési módja:
50 dkg lisztet morzsolj össze 25 dkg margarinnal, adj hozzá 20 dkg reszelt trappista sajtot, 2 tk sót és 2 dl tejet. Gyúrd össze, nyújtható állagú tésztát kapsz (amennyiben túl ragacsos, akkor kis lisztet adj hozzá). Lisztezett deszkára borítsd, és kb. fél cm-es vastagságúra nyújtsd. 1 tojást verj fel, majd kend meg vele a tésztát. Ezután szórd meg szezámmaggal (vagy akár füstölt sajttal, stb.). Derelye- vagy pizzavágóval kb. 1 cm x 8 cm-es csíkokra vágd. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd (ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek), előmelegített sütőben addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje (kb. 15 perc, 180 fok, légkeverés).
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. nov. 2. 16:51
Az extra gyors sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.