Eszterházy urak csülkös babgulyása recept
120 perc
Az Eszterházy urak csülkös babgulyása hozzávalói:
1 db kis füstölt csülök
Fél kgr bab /száraz beásztatva,vagy puha/
pirospaprika
só,bors
fokhagyma,
vöröshagyma,
babérlevél,
pörköltszaftkocka
kevés olaj,
kevés liszt a rántáshoz
csipös pirosarany aki szereti
Az Eszterházy urak csülkös babgulyása elkészítési módja:
kevés olajban megpárolunk 1 apróra vágott vöröshagymát,rászorjuk a pirospaprikát,belarakjuk a felvagdalt csülköt amit elötte egy kicsit ásztattunk,majd felengedjük vizzel igény szerint.Beletesszük a kb 3 babérlevelet,rezselt fokhagymát kb.3 gerezdet,pörköltszaftot,sót,kevés töröttborsot,ha puha a bab kicsit később tesszük bele.Az ásztatottat mindjárt .Ha megfőtt berántjuk megforraljuk izesithetjük erőssel és vegetával.Nagyon finom kiadós.Ha megprobálod szeretni fogod.
Ne tegyél bele zöldséget ,sárgarépát és tésztét mert ez nem zöldséges bableves hanem igazi finom babgulyás urak módjára amit puha kenyérrel eszünk.Jó étvágyat!Gazdagithatod husos karajcsonttal vagy bőrkével akkor biztos a siker.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: yrisz, 2010. jan. 11. 09:26
Az eszterházy urak csülkös babgulyása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.