Mandulás fokhagymaleves recept
A Mandulás fokhagymaleves hozzávalói:Hozzávalók:
2 szelet kenyér (kb. 10 dkg, bármilyen fajta),
4 dkg fehér tisztított
mandula,
1 csípős zöldpaprika,
2 evőkanál olaj,
fél dl száraz fehérbor,
6 gerezd fokhagyma,
2 húsleveskocka,
l csokor snidling,
só, bors ízlés szerint
A Mandulás fokhagymaleves elkészítési módja:
Előkészítése: A kenyeret kockákra vágjuk, és a forró olajon megpirítjuk. A mandulát durvára törjük. Egy fazékba tesszük a pirított kenyeret, hozzáadjuk a mandulát és az összezúzott fokhagymát. Hét deci forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzátesszük a húsleveskockát, és beleöntjük a bort. Néhány percig főzzük, majd megszórjuk az apróra vágott snidlinggel és a felkarikázott csípős paprikával. (Kihagyható) Sóval, borssal ízesítem, és leveses csészékben, forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2010. jan. 7. 10:27
A mandulás fokhagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.