Esztergomi linzer recept

50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaópor
0,5 dkg fahéj
annyi tej v. tejföl, amennyivel jól formálható lesz a tészta
baracklekvár
Az Esztergomi linzer elkészítési módja:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd beletesszük a többi hozzávalót is és ezzel is összekeverjük. A tésztának kb 3/4-ét kinyújtjuk, beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe. A tésztát megkenjük baracklekvárral. A maradék tésztából kis "hurkákat" csinálunk és berácsozzuk vele a sütit. 170 fokon kb 30-45 percig sütjük. A tetejére porcukrot szórunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csis, 2009. szept. 14. 00:13
Az esztergomi linzer elkészítési módja és hozzávalói.