Almás Morzsa recept
Zsírszegény
Az Almás Morzsa hozzávalói:
675 gr alma,
200 ml alma juice,
1 teáskanál fahéj,
225 gr finomliszt,
100 gr vaj,
50 ml méz,
1 teáskanál citromhéj
Az Almás Morzsa elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180'C- ra. Meghámozzuk, és kis szeletekre vágjuk az almát, majd tűzálló tálba fektetjük. Összekeverjük az alma juicet és a fahéjat, majd az almákra öntjük. A lisztet keverőtálba öntjük és összemorzsoljuk a vajjal, majd óvatosan hozzákeverjük a mézet és a citromhéjat. A morzsát az almák tetejére öntjük és 45- 50 percig sütjük, míg a teteje szép barna lesz. Melegen és hidegen egyaránt tálalható, tejszínhabbal, joghurttal vagy sodóval kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3d3ae91143, 2009. szept. 13. 15:08
Az almás morzsa elkészítési módja és hozzávalói.