Eszperantót tanulnék és vizsgáznék... (beszélgetés)
Szia, én most íratkoztam fel egy online tanfolyamra, és utána szeretnék menni vizsgafelkészítésre. alapfokú vizsgát kéne szereznem mennyi idő alatt lehet megtanulni?
előre is köszi a választ.
Az Olasz Eszperantó Szövetség egyik felhívását szeretném továbbítani.
Eszperantó önkénteseket keresnek 5 hónapra Olaszországba, eszperantót kell tanítani a helyi iskolákban, megtérítik az utiköltséget, ingyenes szállást és havi 450 euró zsebpénz biztosítanak ...
További részleteket és részletes információt az alábbi felhívásban található ímél-címen kérhetsz. Megköszönöm, ha erre a lehetőségre felhívod a környezetedben lévő eszperantó oktatók és eszperantista fiatalok figyelmét.
Igen, eszperantó honlapokon időnként van felhívás, hogy melyik országba, milyen munkakörbe keresnek eszperantóul tudó embereket (nyelvtanítás, helyi eszperantó szervezetben való tevékenykedés, sőt, még bébiszittert is kerestek, eszperantista francia családba).
Persze ennek előfeltétele, hogy jól beszélje az illető a nyelvet.
Elárulom, én is szoktam nézni filmeket, olvasok könyveket, mindezt eszperantó nyelven.
Ha fiatalabb lennék, mehetnék külföldre dolgozni (Olaszországba, Franciaországba, akár még Japánba is), mert eszperantóul kéne végeznem a munkámat.
Attól, hogy valamit nem ismer az ember, az még létezik :-))
Hát:D
Az előbb néztem egy gazdasági elemző műsort a CNN-en, nem vettem észre, hogy eszperantó nyelven menne, a kedvenc filmjeimet sem azon nézem, és a munkámat sem ezen a nyelven végzem el.
De amint így lesz, esküszöm megfogadom a tanácsod:)))
Inkább olyat tanulj, amiből hasznod is lesz.
Csak egy javaslat:))
Sziasztok!
Eszperantóból szeretnék vizsgát tenni, szívesen veszem a javaslatokat, segítséget.
KÖSZÖNÖM