Érszűkület műtét! Volt valakinek? (tudásbázis)
Szia!
Nekem volt érszűkületem,16 éve műerem van,nincs probléma vele...most egy értágulat alakul bennem,oda is műeret terveznek-közel van egymáshoz,de nincs összefüggés a kettő között
Ildi
Igen, a nagymamámnak is combtőből:(
Persze ahhoz már durvának kell lenni az érszűkületnek, hogy ez történjen.
Remélem sikerül egy sima műtéttel rendbehozni a nagypapádat(ha jól értettem akkor róla van szó)
Hát neki tuti műtét lesz, ezt már mondták. Az a baj, hogy a felesége szarik az egészségére, és ha panaszkodott is, hogy fáj valamilye, mindig azt mondta, azt ki lehet bírni. Most ma mentek el orvoshoz, mivel folyamatos a panasz, és a nő nem akarja tovább hallgatni, mire közölték velük, hogy érszűkületes a lába, meg a nyaka, és jövőhéten meg is műtik mindkettőt. És azért kérdezősködik itt, mert ha a doki mondott is valami konkrétat, a papi nem érti, az asszonyt meg nem érdekli, ebből kifolyólag nem is tudják tolmácsolni, hogy mi a baj. De ha jól tudom amputálásról nem volt szó.
Amúgy tudom hogy szoktak vágni, papámnak is levágták, csak ő is addig húzta, míg combtőből vágták le a lábát.
MOndjuk nem akarlak megijeszteni, de a nagymamámnak a lábában volt érszűkület és neki le kellett amputálni a lábát:(
nyilván az már a legvégső megoldás. Biztos neki is próbálták katéterrel rendbetenni, de sajna ilyen is van:(:(
Nekem konkrétan tágították, beraktak valami cuccot a combomnál vezették fel a tüdőmig, benne volt egy darabig, amíg tágították, majd kivették. Asszem ennyi.
De biztos van több fajta is. Annyira nem tudom:)Meg már régen volt:)
NEkem születésem óta van tüdőverőér szűkületem.
3szor katétereztek. 3-6-12 évesen.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Mik az érszűkület leggyakoribb tünetei, és örökölhető-e?
- Sonoterápia az érszűkület ellen - ha próbáltad vagy hozzátartozódat kezelték már ezzel a módszerrel, szívesen olvasnék tapasztalatot róla.
- Infúziós kezelés érszűkület ellen. Használ? Van valakinek tapasztalata, véleménye?
- Elveszett a Maria Treben könyvem, és nagyon fontos lenne tudnom, hogy az érszűkületre milyen teákból kell keveréket készíteni?
- A Venastat krémet/tablettát érszűkület, trombózis ellen is lehet használni?