Mik az érszűkület leggyakoribb tünetei, és örökölhető-e? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Sajnos lehet, hogy igen. Nyilván orvosnak kell látnia, most már lehet menni. Addig is nekem a pedikűrösöm ajánlotta a Fumara-t, mofettás otthoni lábfürdő, imádom! Minden este megmártom benne a lábaim, nálam a foltok már el is kezdtek halványodni.
Leírhatnád az érintettek okulására, esetleg ide is
De csak elötte-utána laboredményekkel alátámasztva
Tudja valaki, hogy mennyi a normálérték az erekben?
Megköszönném!
Az én apukám 55 éves, és érszűkületes:( a koleszterinje is magas...
Nagyon SZERETNÉK SEGITSÉGET KÉRNI, AJÁNLJON KÉRLEK VALAKI EGY JÓ ORVOST! AKI ÉRTI IS A DOLGÁT...apukám lábát sokan megvizsgálták már ...vegyesek voltak a tapasztalatok, volt aki egyből levágta volna és volt aki még halogatná...sőt olyan is volt aki ugy tűnt, mintha "nem merne hozzányulni"....na mindegy!
HA VALAKI EZZEL KAPCSOLATBAN TUD SEGITENI, AZT NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!NEM SZERETNÉNK ELVESZITENI A LÁBÁT!már szedünk mindenféle gyógyteát...aloe verás készitményeket is nyomatjuk.....de félünk h nem lesz elég...:(
A lányomnak szívultra hangot javasoltak.
Azt mondta az orvos,hogy neki nincs mitől félni,csak az anyukának.
Jól megvigasztalt a hátam mögött a doki!
Örökölhető sajnos.Apámtól örököltem,36 éves vagyok.
A koleszterinre kell nagyon vigyázni,mert veszélyes lehet.a magas kol.színt.
A koleszterin szintem mindig magas volt,de soha sem kaptam rá semmit.
Egy pár éve váltottam háziorvost és azóta szedem az Atorváta koleszterinre.
Ne izgassátok fel magatokat, biztosan nem tehet róla a lányod. Annyit tud csinálni, hogy jobban odafigyel mindenre, mint mielőtt megtudta.
pl én 25 éves vagyok, aktívan sportolok (heti 5-7 alkalommal), vércukorszint étkezés után kb 4.2, a koleszterinszint 3.9 (ez is étkezés után), vegetáriánus vagyok, nem dohányzom, soha sem tettem, nem szedek gyógyszereket, csak épp van egy génmutációm, a neve leiden, én ennek tudok be minden ilyen érrel, vérrel kapcsolatos hibámat.
A kéz és láb hidegség az nagyon sokszor nem az érszükület jele.
Ezt csak azért mondom nehogy bepánikoljanak azok akikne szintén hideg
Azok nekem is jéghidegek mindig.
Sokat hülyéskedtünk régebben,hogy akinek hidegek a kezei,lábai,annak forró a szerelme!
De minden viccet félre téve,nem volt olyan vicces amiket az orvos mondott,de hogy a lányomat sem vigasztalta,ez már egy kicsit sok volt nekem.
Ő még csak harminc múlt és nem is dohányzik,azt sem lehet mondani,hogy attól van érszűkülete!
MELYEK AZ ÉRSZŰKÜLET RIZIKÓFAKTORAI?
Az érszűkület kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. A legfontosabbak ezek közül:
dohányzás
magas vérnyomás
magas koleszterinszint
cukorbetegség
Bár kisebb mértékben, de ugyancsak veszélyes:
a túlsúly
a mozgáshiány
az öröklött tényező(k)
a stressz
MILYEN TÜNETEI VANNAK AZ ÉRSZŰKÜLETNEK?
Amennyiben az alábbi tüneteket vagy tünetek bármelyikét észleli magán, érdemes hozzánk fordulnia, hogy orvosunk egy vizsgálat során kideríthesse, milyen állapotban vannak erei, veszélyeztetett lehet-e érszűkület szempontjából. A betegség időben történő észlelése kulcsfontosságú lehet, a legkisebb gyanú esetén is érdemes orvosunkhoz fordulnia!
végtagokon jelentkező fájdalom (pl. lábszárgörcs)
hideg kezek, lábak
elkékült, elszínezodött végtagok
szédülés, fejfájás
féloldali bénulás, beszédzavar
Szia!
Nekem két hete egy duplex vizsgálatnál mértek 0.88 as hányadost. elvileg ez már érszűkület, de nem érzek semmi tünetet.
A lányommal voltam,Ő harminc éves múlt és már nála is fedeztek fel problémákat.
Talán tőlem örökölte?
Ma voltam számítógépes vizsgálaton és ott kimutatta,hogy érszűkületes vagyok,ezért további vizsgálatokra kell mennem.
Van köztetek hasonló problémával küszködő?