Érdemes református óvodába adni a gyereket? Miért igen/nem? Ha van tapasztalatotok és információtok ilyen ovikról, megköszönöm! :-) (tudásbázis kérdés)
Nálunk is van református ovi, és dícsérik is, mégsem oda fog járni a fiam (pedig reformátusok vagyunk). Én nagyon nem szimpatizálok a lelkésszel, egyáltalán nem vagyok megelégedve a hozzáállásával a dolgokhoz. A hittan foglalkozásokat ő tartja ezért kikerülhetetlen lenne a személye.
A városban vannak más óvodák is, ahol nagyon jók az óvónők és családias a légkör. Mi inkább egy ilyet választottunk.
Az én kislányom evangélikus óvodába járt, a kisfiam is oda fog.
Minden reggel leülnek a szőnyegre gyertyát gyújtanak, elmondják ami éppen foglalkoztatja őket, örömöt, bánatot, az óvónéni elmondja a napi feladatokat. Gondolnak a beteg ovistársaikra, hozzátartózóikra és imádkoznak a gyógyulásukért.
Hetente egyszer a lelkész bácsi tart a gyerkeknek bibliaköri foglalkozást, melyen mindenki részt vesz. Mesél, énekelnek.
Étkezések előtt és után imádkoznak.
Szerintem igen. Érdemes.
Székesfehérváron pár éve nyílt meg az Olajfa Református Óvoda, és azóta csak jót hallani róla.
(Én nem fehérvári vagyok, de vannak ismerősök, akiknek oda jár a gyermekük.)
Ha nekem lenne lehetőségem, én is református óvodába járatnám a gyermekeimet. Biztos vagyok benne, hogy más a légkör, evés előtt-után imádkoznak, a meséken kívül előkerülnek a bibliai történetek is... Szóval, csak jó lehet!
További ajánlott fórumok:
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Hoxán való tartózkodásod során milyen témában fejlődtél a legtöbbet, az itt olvasott információk, itt folytatott beszélgetések alapján?
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Sopron és környéke, lakásbérlés, osztrák munkavállalással kapcsolatban szeretnénk információkat
- Január 1-vel megszűnik a közcélú foglalkoztatás! Van valakinek erről bővebb információja?