Érdemes kis összeget lekötni? (tudásbázis)
Hm...mi a kis összeg és mi a nagy összeg?
Lehet hogy már a nagyot sem érdemes ,a kicsit meg végképp nem.Attól függ milyen irányból viszgálod a kérdést.( bank?ügyfél?)
Igen,de azért érdemes minél nagyobbat egy összegben betenni,mert a kamatok végig az első összegre jönnek!
Ha van pénzed,amit nélkülözni tudsz,és nagyobb hozamot szeretnél,érdemesebb befektetni.Igaz ott a kockázat is nagyobb.Most én is azt csináltam.
Sziasztok, tud valaki olyan lehetőséget, ahol havonta kb. 10-30.000 Ft-ot lehet lekötni rövidebb távra?
Most már mindenhol 50.000 a minimum összeg, annyit meg nem tudok nélkülözni :(
Köszi.
Tudom mi az a kamatadó.
A bankoknál lévő kamatadó hirdetményeknél a bruttó százalékot látod, abból lejön a kamatadó, vagyis a 20%. De ha összeggel számolod, ugyanaz az eredmény. :)
figyelj, a kamatadó a KAPOTT kamat %-ától függ, azt a nem lekötött összeg utáni kamat után is fizetned kell.
ha otthon a párnában "kötöd le", akkor igaz, hogy nincs kamatadó, de kamat sem....
a bankköltségek viszont tényleg vannak, de ha van az embernek folyószámlája, akkor azok mindenképpen felmerülnek. lekötésért a bank nem számol díjat:)))
szerintem ez tök egyszerű.
1. tudod-e hogy mennyi időre tudod nélkülözni azt a bizonyos "kis összeget"?
ha igen: lépj a 2. pontra.
ha nem: akkor ne kösd le
2. "kis összeg" kamatait kiszámolod az általad válaszott futamidőre lekötés nélkül, és lekötéssel is.
3. ha lekötéses kamat magasabb, mint a lekötés nélküli, akkor kösd le. ha az eltérés számodra nem jelentős, akkor ne kösd le.
Attól függ mi a kis összeg. Én 100.000,-Ft alatt nemigen kötöm le, de amint ennyi megtakarításom van, akkor igyekszem gyorsan lekötni. De ez nekem már nem kis összeg.
Az biztos, hogy így legalább nem költöd el. Ennyi értelme/érdeme már van.
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Miért nem emelik fel a gyes összegét a létminimumra?
- Ketten vagyunk kezesek egy hitelnél, de csak nekem van munkahelyem, így tőlem akarják az egész összeget levonni. Jogszerű ez így?
- Nagyobb összeget kaptam az élettől. Ennek 10 %-át jótékony...
- Hová érdemes nyaralni menni annak, aki nem tud nagyobb összeget rászánni?