Érdemes Budapestre költözni Németországból? (beszélgetés)
Akkor gyere!
Ha már úgy érzed ,hogy lelkileg is megvisel a családod hiánya :költözz haza.
Sok szerencsét itthon☘️
Igazából én is vágyom kicsit haza, mert ott vannak a testvéreim, és apu!
Ezért hazahúz kicsit a szívem, másképp nem mennék haza. Lehet pár évet ott maradunk, meglátjuk mennyire boldogulunk. Itt se keresek sokkal jobban, amúgy is meguntam egész Németországot. 1400-ért már nem érdemes kint lennem.
Ésszel ,és nem költekezve túl szerintem meglehet élni.
Mi ketten kaptunk 2400 eur.(nem sok )
Albérlet 500eur. kaja stb 500 eur.(voltak klassz leárazások )
Félre is tudtunk tenni .Bár autó nem volt.Ubahn remekül eljutottunk mindenhová.
Nem vertük a fogunkhoz a garast.
Férjem megkívánta a házimozi rendszert , másnap megvettük stb..
Nyilván féléve változott a helyzet (akkor jöttünk haza)
Elfogult is vagyok ,mert imádtam Németországban élni!
Mai árfolyamon nem rossz:546.000 HUF.
Nem mindenki jogász , ügyvéd ,topmenedzser ;)
Itt ahol élek cca.160.000 HUF.az átlag.
Örülök , hogy neked bejött a hazaköltözés😊
Biztos nem Budapestre mennék, de biztos hazajönnék. Voltam én is külföldön, elég volt, hazajöttem a bizonytalanba. Jól sikerült.
1400 euro Németországban? Az kevésnek tűnik. Ez a kizsákmányolás.
Gondolja át!
Pláne ,hogy olvastam nincs nagyon félretett pénze.
Gyüjtögessen még ,és majd ha mindenáron jönne haza, akkor már nem csupasz popsival teszi.
Az albérlet árak nem kedvezőek Bpesten.
/Mi 390 kalt.+cca.100 strom ,gas=490eur.fizettünk (Dortmund) Bpesten sansosz ,hogy többet kellett volna fizetnünk)
Beszéljétek át!Ismerőseink hazajöttek,majd két hónap múlva mentek is vissza .
Itthon (úgy néz ki) mostantól kezdjük számolni azt a bizonyos "7 szűk esztendőt". Ami eddig volt, az csak bemelegítés volt... egyelőre kivárnék a helyedben a hazaköltözéssel.
Csak sorolják a gazdálkodó egységek (lehetséges munkahelyek) megszorításait, újabb és újabb adókivetés miatt egyre több munkahely zár be (éttermek, boltok, benzinkutak...) az árak már az egekben...
Mondd a pasidnak, költözzön haza, keressen mindkettőtöknek megfelelő lakást, munkahelyet... amíg ez nincs, te a jelenlegi biztosat nem adod fel, mert oda bármikor visszamehet. Ha úgy döntöl, hogy visszamehet... Erre vajon mit válaszol?
Szoval neki "kedves" emberek kellenek, es ezert te eld felna felretett penzed? Eloszor trgyen felre, aztan lehet koltozni.
Mondom ezt ugy, hogy en nulla penzzel koltoztem egy pasihoz (az apjaval eltunk). Ket hetig meg volt csaladi program, mert az akkor 12 eves fia jott velunk (aki egy hetig nalunk, a szuleimnel volt elotte egy hetig). Mikor a gyerek visszament, elkezdtem munkat keresni, egy heten belul mar dolgoztam, es par honap mulva mar visszamenoleg a berleti dijat, rezsit kifizettem visszamenoleg az ex-"aposnak". De ehhez azert szerencse kellett, es az apam tamogatasa.
En piszok sokat fizettem regen exfaxik helyett. Nem erte nem. Soha nem kaptam vissza.
Ha nincs penze koltozni, neked meg kedved sincs ehhez, szerintem ne tedd! Es amit Andi irt: bekafalvara koltoznel BP kornyeken ennyi penzbol. Hol vagy mit fog dolgozni? Neked lenne mar ott lexsirozott munkad?
Akkor mire akar visszajönni? Ha ott nincs neki, gondolja majd itthon lesz?
De ti tudjátok.
Attól függ mit dolgozol, A 300 e. forintos fizetés az már nagyon jó sok helyen.
Elolvastam az egész fórumot, ha a pároddal jössz, akkor miért te veszed csak az ágyat? Nem kettőtök fog abba az albérletbe költözni?
Te tudod mit csinálsz ,de nekem honvágyam van vissza Németországba.Ott éltünk tíz évet.Szuper volt.
Ha jó a munkád ,miért jönnél haza?
További ajánlott fórumok:
- Magyarok Németországban
- 3 év körüli gyerekkel Németországba költözni
- Miskolcról költöznénk 2 kisgyerekkel (2+6) Budapestre. Melyik részen érdemes lakást bérelni? (Jó ovi, bölcsi, lakható...)
- 3 napra megyek Budapestre. Milyen bérletet/jegyet érdemes vennem a tömegközlekedési eszközökre?
- Hogy tudom megoldani mosógép olcsó szállítását Budapestről Sopronba, vagy inkább szerintetek érdemes ott új mosógépet venni inkább?
- A németországi Legolandot érdemes meglátogatni?