3 napra megyek Budapestre. Milyen bérletet/jegyet érdemes vennem a tömegközlekedési eszközökre? (tudásbázis)
Jó ötlet... :D
Alakul, bár most, hogy fájt, annyira béna voltam, hogy vagy kétszer belerúgtam valamibe. Izgalmas...:S
Legközelebb "sétáló" cipőben gyere!
Abban bírni fogod akár a 3 napot is!!! :)))
Remélem azért már minden Ok lábügyileg.
Köszönöm a segítségeket!
Szuper volt a 3 nap Pesten! Rájöttem, hogy a lelkem imádja, a testem pedig gyűlöli ezt a várost... Ugyanis egy napi séta után úgy szétment a lábam, hogy utána még két napig fájó talppal, bokával és lábszárral közlekedtem (a tropicban pl. mezítláb mentem végig).
Szóval lehet 3 napos bérletet kapni, szerda reggel 9-kor vettük és szombat reggel 9-ig volt érvényes. Mindenre jó volt, ami elvitt a legfontosabb helyekre: metróra, villamosra, troli és normál buszra és valószínűleg még másra is (pl. fogaskerekű), amin mi nem jártunk.
Remélem, esetleg másnak is segítek ezzel. Ja, és 3500 Ft volt kb., szóval nem összeg... :)
www.budapest-card.com/
itt lehet online rendelni
szia!
bemásolom:
Budapest Kártya egy 48 és 72 órára érvényes turistabérlet, amely több mint százötven különböző kedvezményt kínál a fővárosba érkezőknek.
Térjen be akár a város legjobb éttermeibe, gyönyörködjön a legszebb budapesti látnivalókban és kiállításokban, frissüljön fel a gyógyfűrdőkben - mindezt egyedülálló kedvezményekkel csak a Budapest Kártyával!
48 órás Budapest Kártya: 6300 HUF (≈24 EUR)
72 órás Budapest Kártya: 7500 HUF (≈29 EUR)
10 érv a Budapest Kártya mellett:
· egész évben felhasználható, változatlan feltételekkel
· könnyű használat, a bankkártya formátumú plasztiklapot csak fel kell mutatni használatkor
· gyors és kényelmes online rendelési lehetőség, fizetés az interneten keresztül, bankkártyával
· a vásárlás végén kapott online voucher könnyen Budapest Kártyára váltható a Tourinform irodákban a repülőtéren, és a belvárosban
· a kártya érvényes egy felnőtt, és egy vele lévő, maximum 14 éves gyermek részére
· ingyenes tömegközlekedés, 2 ingyenes gyalogos városnéző túra angol nyelven, ingyenes utasbiztosítás
· 10-100% kedvezmény a legjobb fővárosi múzeumok belépődíjából
· 10-30% kedvezmény a legizgalmasabb városnéző túrákon is
· 10% kedvezmény a legnagyobb gyógyfürdők, strandok belépődíjából
· 10-25% kedvezmény kulturális programokra, éttermekben, kávézókban
Hol veheti igénybe kártyáját?
Néhány példa arra, hol fogadják el Budapest Kártyáját.
· Tömegközlekedés BKV Zrt. -100%
· MAHART Passnave hajókirándulások -50%
· Memento Park -33%· Budapest Zoo -27%
· Terror Háza Múzeum -20%
· Vénhajó Étterem -20%
· Budapesti Nyári Fesztivál -20%
· Budapesti Vidámpark -15%
· Riverride – városnézés szárazföldön és vízen -13%
· Zsinagóga -12,5%
· Aqua-world vízi vidámpark -10%
· Szépművészeti Múzeum -10%
Az elérhető szolgáltatások részletes listáját itt találja.
Hol vásárolhatja meg Budapest Kártyáját?
A kártya elérhető az alábbi Tourinform irodákban, ahol online voucherét is beválthatja Budapest Kártyára:
Tourinform Ferihegy 1 - Ferihegyi Repülőtér 1 terminál Tel.: +36 1 438-8080 Email: ferihegy1@budapestinfo.hu Nyitvatartás: Egész évben H-V: 9h-22h 12/24: 9h-13h 01/01: 10h-18h 12/25: 9h-13h
Tourinform Ferihegy 2A - Ferihegyi Repülőtér 2/A terminál Tel.: +36 1 438-8080 E-mail: ferihegy2a@budapestinfo.hu Nyitvatartás: Egész évben H-V: 8h-22h12/24: 8h-13h 12/25: 10h-18h 01/01: 10h-18h
Tourinform Ferihegy 2B Budapest - Ferihegyi Repülotér 2/B terminál
Tel.: +36 1 438-8080 E-mail: ferihegy2B@budapestinfo.hu
Nyitvatartás: Egész évben H-V: 8h-22h 12/24: 8h-14h 12/25: 10h-18h 01/01: 10h-18h
Tourinform Sütő utca - Budapest V., Sütő u. 2. (Deák tér M1, M2, M3 metróállomás) Tel.: +36 1 438-8080 E-mail: suto@budapestinfo.hu Nyitvatartás: Egész évben H-V: 8h-20h 12/24: 8h-13h 12/25-12/26: 10h-18h 01/01: 10h-18h
Tourinform Liszt Ferenc tér - Budapest VI., Liszt Ferenc tér 11. (Oktogon M1 metróállomás) Tel.: +36 1 322-4098 E-mail: liszt@budapestinfo.hu Nyitvatartás: Egész évben H-V: 8h-20h 12/24: 8h-13h 12/25-12/26: 10h-18h 01/01: 10h-18h
Vagy rendelje meg online weboldalunkon!
Egyébként a link nem jön be valamiért... :(
Ez ilyen turistakártya lenne? Az mire jó pontosan?
Hát, minden út Budapestre vezet... :)
Egy barátom ezt mondta róla: "Én úgy szeretem Budapestet! Olyan, mint Bukarest volt, mielőtt kiépült..." - :S :D
Egyébként szeretem Pestet! Tényleg! De, amint látható, elég ritkán járok arra.
Nem merek bliccelni. :) Komolyan... :)
Az tuti, hogy engem kapnának el először... :) Életemben egyszer blicceltem, mert nem volt elég pénzem jegyre és elkaptak... :O Elég balszerencsétlen vagyok ezen a téren.
Egyébként a tömbös azért nem jön be nekem, mert félek, hogy százezres tömegben majd kínlódok a jegyekkel, nem tudok likasztani, nem férek a géphez, vagy úgy elrakom, hogy nem találom meg a zsebem mélyén vagy mittudomén... :)
Szívesen!
Érezd jól magad a városban!!!!
Igeeeen, de nem akarok ott idétlenkedni... Jó lenne addig eldönteni.
De ezek jók, köszi! :)
72 órás jegyet.
De a jegypénztárban is segítenek választani. :)
Jó sokat tervezek és mindenféle járművön: busz, villamos, metró, egyebek (fogaskerekű,lehet, HÉV is pl.).
Úgy tudom, van ilyen tömbösített jegy vagy mi, meg 3-4 napos vagy egyhetes bérlet.
Keresgéltem a BKV honlapján, de nem nagyon jutottam eredményre, gondoltam, megkérdezek olyat, aki használja esetleg és így tudja.
Itt tájékozódhatsz!
További ajánlott fórumok:
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?
- Hány éves kortól engednéd el a gyereked vidékről Budapestre színházba?
- Normális dolog az, ha azon sértődök be, hogy a pasim nélkülem megy shoppingolni Budapestre?
- 6 évet betöltött gyereknek már kell jegyet venni a tömegközlekedésben?
- Mi idegesít a tömegközlekedésben? (Emberi viselkedés)
- 25 km-re lenne lakhelyemtől egy munkahely, a munkaidő beosztás szerint nem jó a tömegközlek. Bejárnál kocsival? Megéri? Elvállaljam a melót?