Érdemes 10 hónapos babának babakerítést venni? (tudásbázis)
Én is így gondolom, nekünk se karámunk, se járókánk :) És nem muszáj mindent feljebb pakolni, ami nem létszükséglet nektek, de mondjuk a babára nézve veszélyes, vagy épp tönkreteheti (törékeny holmik), azok nyugodtan ki is kerülhetnek a lakásból erre a pár hónapra.
Mi úgy oldottuk meg, hogy a könyvespolcok alsó két sora (amit elér) a férjem méregdrága vasútmodelljeivel és a törékeny dolgokkal együtt kint várja a fészerben, hogy végre beköltözhessen. Helyettük játékok vannak, amiket kedvére pakolhat. A hifit néha tekergeti, a tévét kapcsolgatja, minket nem zavar, nem tudja magára rántani. A konyhaszekrényben alul műanyag cuccok vannak, amit szintén pakolhat. De pl. anyuék vettek kis műanyag edényeket, a konyhaszekrényük egy részét lezárták, a másik részén meg pakolhat Janka. S mivel van hol pakolnia, nem is nagyon megy a tiltott területre. De ha minden tilos...
Úgy tapasztaltam egyébként, hogy ha nem mindent tiltasz, hanem csak pár dolgot, annak sokkal nagyobb a foganatja, például nálunk maradt egy polcnyi könyv elérhető helyen. Amikor megpróbálta lepakolni, mondtam, hogy nem szabad, álltunk ott mindketten, ő nyúlt volna hozzá, én rászóltam kedvesen, de határozottan, hogy nem szabad, végül amikor MAGÁTÓL elment onnan, nagyon megdicsértem, össze-vissza puszilgattam. A következő alkalommal csak azért piszkálta meg a könyveket, hogy dicséretet kapjon, azóta egy ujjal nem nyúlt hozzájuk. Igaz, van pár kisebb játéka a könyvek előtt, ha esetleg mégis arrafelé támadna kedve pakolni... Ugyanígy volt a narancsfával, amiről folyamatosan szüretelni, majd homokozni akart.
Most már járkál, szabadon a lakásban, csak két kicsi helységbe nem mehet, a spejzba, mert ott vannak a vegyszerek, valamint az előszobába, mert kertes ház lévén ott hideg van. És azt tudom mondani, hogy ha nem is zavartalanul, de le tudok tusolni mellette (igaz közben bekukucskál a zuhanyfüggönyön, és bedobálja a játékait a kádba), el tudok menni vécére, és egyszerűbb dolgokat meg tudok főzni (hússal nem szeretek foglalkozni, ha ő is ébren van). Akkor nem, ha rájön az anyázhatnék, de akkor gondolom a járókába se lehetne betenni.
Megnéztem, szerintem jó lehet... nekünk ugyan nem volt, de az én lányom nem volt pakolós-nyomkodós :)
Ajtórácsunk volt, és azzal néha elkerítettem, nyilván nem hosszú időre, de bizonyos esetekben jól jött. Később a konyhát zártam le vele amikor pl. ment a sütő.
Ez prktikusabbnak tűnik mint a járóka és a hely is nagyobb benne, mobilisabb, szerintem jó ötlet :)
Nekünk járóka van, néha tényleg jól jön.
A kerítést lehet jobban tűrik, én a helyedben használtan vennék. (utána meg el is adnám, ha már nem kell)
Nem borult fel. Hát, kijött volna belőle szívesen, de ha becsuktam, nem tudott. El volt ő benne nyitott ajtónál is.
Mondjuk egy zuhanyás erejéig, vagy amig lemész a postáért szerintem szuper. Mert helye van játszani és nem hisztizik mint egy járókában és biztonságban is tudod. 6 elemesünk volt. Azért abba 3 gyerek is vígan eljátszik.
Szia
mi vettünk. Kb pont ilyen idős volt a fiam.
Kb fél évig használtuk. A babakarámra gondolsz ugye? El tudtam adni utána elég jól, szóval megérte.
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Milyen gyermekülést érdemes venni egy 9kg-os, egy éves babának?
- Mi a legmegfelelõbb ajándék egy 5 hónapos babának? Kersztelõre mit érdemes venni, ha te vagy a keresztanya?
- 6 hónapos babának érdemes borostyánláncot venni fogzásra, vagy ilyenkor már nem szokja meg? Fehérváron hol lehet kapni?
- Mikor érdemes rendes cipőt venni a most tanulni álló babának?
- Milyen játékokat érdemes venni egy 10-12 hónapos babának?