Erdélyi pacalleves receptjét keresem!!! (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
Segítségeteket kérném, egy erdélyi receptel kapcsolatban. A párom és családja erdélyből jött át, és náluk ettem ilyen ételt. mivel anyukája nem tartózkodik Magyarországon, jó messze van, nem tudom megérdeklődni hogy csinálja. Ez olyasmi mint a lángos, kelt tészta, kis kör alakú formákat csinált belőle, és krumplival töltötte meg,ami a mi krumplistésztánk krumplijára emlékeztetett,,aztán félbehajtotta újra kinyújtotta,és sütötte ki. érdekelne pontosan milyen a tészta? és a töltelék,meg szeretném a páromat lepni. köszönöm a segítséget.
Hozzávalók:
0,5 kg tisztított, vékonyra csíkozott pacal,
1 velős csont,
2 sárgarépa,
2 petrezselyem gyökér,
2 zeller,
2 nagy hagyma,
babérlevél,
fokhagyma,
só, tejföl, liszt.
A pacalt megfőzőm kb. 2 órán keresztül – lassú tűzőn, babérlevéllel utána beteszem a zöldségeket, meg a velős csontot.
Amikor megfőtt kiveszem a zöldségeket, és csinálok egy tejfölös, fokhagymás habarást, és ezzel egy picit sűrítem a levest. Aki szereti a savanykás levest, lehet egy picit savanyítani is, nagyon finom ha kovászos uborka levet használunk.
Én szoktam olyat csinálni, hogy 1 kg - 1,5 kg pacalból megfőzőm és csak egy részét habarom be, a maradékot lefagyasztom.
Jó étvágyat hozzá!
Szia,
Akkor én is leírom, én hogyan készítem. Nálam nincs zöldség benne, mifelénk nem tesznek hozzá.
Fokhagymát, 4-5 nagy cikket, áttörök, vagy lereszelek, és kevés olajon picit megpirítom. Azonnal vizet töltök rá, nehogy leégjen.
Ráteszem a csíkokra vágott, már előfőzött, és leszűrt pacalt, feltöltöm vízzel, sózom, és egész puhára főzöm. Ha kész, lezárom a tüzet alatta, 3 tojássárgáját 3 nagy kanál tejföllel elkeverek, és aprádonként hozzáadom.
Citromlével savanyítom, durvára őrölt borsot teszek hozzá, piros és zöld csípőspaprika karikákkal díszítem. Ez utobbit lehet külön is adni hozzá, ha valaki nem szereti a csípőset. Télen ecetes csípőst teszek hozzá, azzal különösen finom.
50 dkg konyhakész pacal, húsalaplé,1 db hagyma
2 db közepes répa,5 gerezd fokhagyma,
1 nagy pohár joghurt, 1 nagy pohár tejföl
2 tojás sárgája, ecet, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.
A hagymát, répát, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük.
A joghurtot, tejfölt, tojássárgáját simára keverjük és besűrítjük vele a levest.
Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Erős paprikával tálaljuk.
Király vagy!!! :-)
köszönöm!!! :-))) Én meg nyomorék, na mind1 :-D
Én imádom a pacalpörköltet csülökkel,körömmel és velővel,kovászosuborkával és főttkrumplival!:DDDD
Nem is értem mitől vagyok kövér!:DDDDD
Sziasztok!
2x ettem már Erdélyben savanyú tejfölös pacallevest, ha valaki leírná Nekem a receptjét, azt nagyon megköszönném, sehol sem találom a neten! Ha valaki erdélyi, és szokott is csinálni, az lenne a legtutibb!!! Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?
- Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll!
- Mini kakaóscsiga receptjét keresem, amiről a naplóban van kép. Segítenél?
- Meggyszörp receptjét keresem!
- Erdélyi babsaláta - tudja valaki a receptjét?