Erdélyi babsaláta - tudja valaki a receptjét? (tudásbázis)
Azóta valaki?
Próbáltuk itthon rekonstruálni, de valami hiányzik.
Paszulysaláta
Hozzávalók: 500 g paszuly, 100 g sajt (ementáli), 1 kiskanál tejföl, 1 citrom, 2 kanál olaj, só, bors, 1 kanál kapri
A megfőzött, leszűrt babot beletesszük egy salátástálba, a félbe vágott hagymákkal, az összemorzsolt sajttal és a kaprival. Ezután a citrom levéből, az olajból, a tejfölből, sóból és borsból szószt készítünk, amelyet ráöntünk a salátára.
ecetes babsaláta
2 fej lilahagyma felkarikázva
1 mk. só
1 ek. cukor 8sszekeverem utána
4 kanál 10% ecet
1 deci víz
pici bors
40 dkg főzött bab
Erdélyi tojásos babsaláta
Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél l tejföl, 5 tojás, 2 fej hagyma, 2 ek ecet, só.
A babot hideg vízbe tesszük, felforraljuk, majd leöntjük róla a levet. Újra felöntjük hideg vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, és még melegen ráöntjük az ecetet. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. Közben a tojásokat sós vízben megfőzzük. A kihűlt babot összekeverjük a tejföllel, a hagymával és a tojások lereszelt sárgájával. Azonnal fogyasztható.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Tudja valaki a tartármártás receptjét?
- Ki tudja olyan palacsintatésztaszerűségnek a receptjét, amiben husit mártunk es rántunk ki?
- Erdélyi pacalleves receptjét keresem!!!