Nálatok mik az alapvető élelmiszerek? (beszélgetős fórum)
rizs, liszt, olaj, zsír, fűszerek, só, tészták (spagetti, fodros kocka, szarvacska, orsó, tarhonya) cukor, só, piros paprika, sütőpor, vaníliás cukor, pudingporok (csoki, vanília, puncs), ja és müzli, zabpehely, kukoricapehely, konzerv kukorica, melegszendvicskrém, májkrém, margarin, sajt.
Tejet gyakran veszek, hetente elfogy minimum 4 liter a gyerekek miatt
Az igény szerint más is;)
Abban benne van a tejszínhab és a nutella is, meg a csokik, cukorkák, kekszek, kóla, stb:DDD
Fűszerek: só, bors, vegeta, babérlevél, kömény, ecet és igény szerint más is.
Leveskocka, pörköltszaftkocka
Ezeket nem tudom, hogy hívják: Liszt, cukor, rizs, búzadara, zsemlemorzsa, tojás
Tejtermék: tej, tejföl, sajt, vaj
Mirelit: zöldborsó, kelbimbó, karfiol, brokkoli, franciasaláta alap
Hús: csirkemell, sertéshús (comb), esetleg más csirke alkatrész, ha van rá igény, pl. comb
konzervszerűek: mustár, kecsöp, majonéz, néhány májkrém, sűrített paradicsom, kompót
Zöldségek: krumpli, hagyma, fokhagyma
Kávé, tea, kakaó
Én soha semmiből nem veszek sokat, mert nem szeretek sokat tárolni és sokáig, így csak akkor veszek pl. egy újabb kiló lisztet, ha elfogyott, cukor és rizs szintén, ahogy a tojás és minden más is.
És persze, ne felejtsük el a tisztítószereket: mosogatáshoz szivacs vagy rongy, mosogatószer, egyéb felület tisztítók.
És biztos nem írtam le mindent;)
Liszt, cukor, só, ecet, rizs, zsír, vaj, tejföl, sajt, szárított élesztő, krumpli, hagymafélék, prézli, búzadara, konzervek, tea, fűszerek, füszerpaprika, tojás, befőttek, lekvárok, savanyúságok. Fagyasztva: zöldségfélék, különböző húsok.
Tésztát készítem, szárítom, ez is alapvető élelmiszer.
Ez attól is függ, hogy hány személyes a háztartás, illetve, hogy hol, milyen körülmények között éltek.
Egész más egy városi kislakásban, minimális tároló hellyel, illetve egy kertes házban.
Zsír
Liszt
Olaj
Száraztészta
Rizs
Fűszerek, sűrített paradicsom,befőttek
Krumpli
Hal konzervek ,halpástétok, konzervek (sólet és társai)
Fagyasztott csirke , disznó hús, darált hús.
Fagyasztott zödségek
Hűtőben mindig van tejföl,mert az kell(mindenhez is)
Kenyeret sütöm.
Férjem néha megeszi magában.
Általában nagy dobozost veszek, ha felbontom és marad, akkor pláne "kárment".
Hagyma,zsír,olaj,tojás,krumpli,mindenféle fűszer,főleg vegeta,zöldségek,rizs,liszt,zsemlemorzsa és a fagyasztóban legalább 2 főzésre elegendő hús. Marha-szárnyas-sertés és darált hús is. Ezeken kívül: tejföl-főzőtejszín-margarin-vaj,sajt. Konzervekből: bab,kukorica-zöldborsó :-)
Ezekből bármikor-bármit össze rittyentek :)
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Drága élelmiszerek
- Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek.
- Mennyit költötök egy hónapban élelmiszerre?
- Keddtől már lehúzhatom a SZÉP kártyámat mondjuk a SPAR-ban és fizethetek is vele? Kiterjed a nem alapvető élelmiszerekre is?