Enyhén rosaceás bőr esetén alkalmazható-e a microdermabrázió? (tudásbázis kérdés)
Hidroabrázió hasznáálható-e rosaceás bőrre? Kinéztem ezta készüléket és érdekel, hogy használhatom-e, ha mélyebb rétegekben rosaceám van?
Rio FASS2
Rosaceás bőr esetén tilos a microdermabrazió!!!!
Ráadásul itt a tavasz,ilyenkor pedig már nem végeznek ilyen kezelést!!!
Ezt érdemes elolvasni:
Az atkákban lévő egyik baktériumot, a Bacillus oleroniust megölik azok az antibiotikumok, amelyek működnek a rozácea ellen, más típusúak azonban nem.
A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A rosacea kialakulásában a Demodex atka jelenléte is szerepet játszhat, érdemes ezért első körben szűrővizsgálatot végeztetni.
Szia!
Gyere át az "Arcfiatalítás, arcplasztika" fórumba, vagy nézd át okoskolbász nevű fórumozó hozzászólásait.
Okoskolbász (önmagát nem reklámozó) bőrgyógyász, és nagyon sok hasznos tanácsot ad, ráadásul a honlapján sok általa kezelt rosaceás beteg előtte-utána fényképe is fent van.
Nem szabad használni rosaceás bőrre. Egyébként is ez egy hámlasztó eljàràs és pirosodással jár, szóval mèg ronthat is rajta.
Nem szabad dermoabráziós kezelést használni ezek esetén soha:
- rosacea és érzékeny kapillárisok
- herpesz
- szemölcs
- hiperpigmentációra hajlamos bőr (illetve ennél csak akkor szabad, ha előtte volt fehérítés is, de van, amikor még ebben az esetben sem)
alkalmazható,kérdés,hogy hatásos-e/nem hiszem/
ezt arra alapozom,hogy még enyhébb bőrproblémákra is sokszor "kevés"önmagában a dermabrázió
További ajánlott fórumok:
- Császármetszéssel született babáknál milyen torna alkalmazható a nyugodtabb alvásért?
- Egyik házilag alkalmazható gyanta se szedi le rendesen a szőröm, már mindent próbáltam, segtísetek!
- Tudja valaki mennyibe kerül a gyomor kapszula, ami a gyomortükrözés helyett alkalmazható?
- Tudtok ajánlani valami jó (bio) babakozmetikumot ami már újszülötteknél is nyugodtan alkalmazható?
- Hatásosak az otthon alkalmazható mikrodermabráziós termékek/szettek?
- Terhesség elején (4. hét) milyen orrspray-t alkalmazhatok biztonsággal? Sajnos a homeopátiás és tengeri sós változat nekem kevés.