Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tudtok ajánlani valami jó (bio) babakozmetikumot ami már újszülötteknél is nyugodtan alkalmazható? fórum

Tudtok ajánlani valami jó (bio) babakozmetikumot ami már újszülötteknél is nyugodtan alkalmazható? (tudásbázis)

19. vberni01 (válaszként erre: 8. - Szabinasmile)
2012. jan. 6. 09:41
Igen, tudják, hogy káros. Sima textil darabot is bevizezhetsz, áttörlöd, és kész.
18. vberni01 (válaszként erre: 1. - Szabinasmile)
2012. jan. 6. 09:38

két betűs drogériának van naturkozmetikuma kifejezetten babák részére. Én a fürdető habot használom, ebbe teszek levendula olajat.

Babaolajnak bio szűz olivaolaj+mandula és jojoba olaj, és mindenki dícséri milyen jó baba illata van! (én nem érzek semmit!!!!! :) )

ui: hintőport mi sose használtuk!

17. xti_ (válaszként erre: 14. - Trapiti)
2012. jan. 6. 02:14

én is ezt csinálom, de nem kell. csak derékig vetkőztetem, persze alul :) ezt egy peluscserénél mindenképp meg kell tenni úgy is.

shea vajat vagy kókuszt használok a popsijára, esetleg mixelve a kettőt. főleg a sheának olyan jó a fedése, hogy nem tud rátapadni a popójára a cucc,szépen leválik róla.

de ha kakis lenne, akkor is inkább megmosnám, mint hogy ott kencézzem rajta föl-alá... nekem az nem egészen tiszta.

16. Szabinasmile (válaszként erre: 14. - Trapiti)
2012. jan. 5. 21:26

Igen ez igaz :)

Hát gondolom azért a nagyját ők is letörlik valamivel és utána mossák meg.

Remélek találok valamit ami beválik :)

15. Szabinasmile (válaszként erre: 11. - Mannalány)
2012. jan. 5. 21:24

Igen ezt is hallottam már, hogy a gyógyszertáriak sem a legjobbak. Igen sajnos a biobio baby nem túl olcsó, de találtam egy webáruházat ahol 3 dolgot megtudok venni 5000ért (fürdető, popsikrém és hintőpor) Jó, hogy írod a Weledát mert azzal is szimpatizáltam, azért nem vettem ma a DM-ben mert túl drágának találtam és gondoltam szétnézek hátha találok valami mást, vagy webshopban olcsóbban.

Megnéztem az Alverde-t, szerintem ezt fogom kipróbálni.

köszönöm szépen

14. trapiti (válaszként erre: 8. - Szabinasmile)
2012. jan. 5. 21:19
Arról nem is beszélve, hogy a csap alá tartáshoz az egész gyereket le kell vetőztetni, holott egyébként csak egy pelus csere lenne...
13. martin3 (válaszként erre: 8. - Szabinasmile)
2012. jan. 5. 21:17

ja csak én a kakit nem mosnám le a mosdókagylómban közvetlenül. persze volt már olyan, hogy nyakig kakis lett a gyerek, de a nagy részét ekkor is letöröltem..

a gyógyszertári mosdatókrémet én is utáltam, egy ragacsos, zsíros massza, ráadásul totál eltömődik tőle a lefolyó!!! szörnyű...ahelyett mindenképpen keress valami jobbat:)

12. trapiti (válaszként erre: 5. - Martin3)
2012. jan. 5. 21:16
Mi popsitörlőztünk, és azzal sem volt semmi gond :) kellett is mert sokszor szó szerint nyakig kakás volt. Aztán jött a fogzás és mindegy volt mit csináltam sebes volt a popsija... szerintem a Jordán vizén kívül mindent tettünk rá... akkor múlt el amikor kijött a foga :)
2012. jan. 5. 21:15

A gyógyszertáriak is tartalmazhatnak sok nem túl bőr és bababarát összetevőt.

Mi kezdetben Weledás szappant használtunk, de nem volt jó, viszont a popsikrémük 1.5 éve bevált.

A Bio-bio babyvel én is szimpatizáltam, pár dolgot vettem is, de nekünk túl drága volt:-(

Olcsóbb márka a dm-es Alverde és jó még némelyik sajátmárkás babás termékük is.

Amiket a 2. hozzászóló írt, mind jó!!!(kivéve a gyógyszertári cuccok)

Amúgy sok illatuk ezeknek sincs, de így legalább nem nyomják el majd a babád finom természetes illatát.

(na, majd lesz nem finom is, de ez most nem téma:-D)

10. trapiti (válaszként erre: 7. - Trapiti)
2012. jan. 5. 21:15
Kb. 2 éves koráig használtuk a Logonát, azóta a dm kamilla-pantenolos nagyflakonos babafórdetőjét. Érzékeny, fehér bőrű a kislányom, de soha semmi gondot ezek nem okoztak, most 4 éves. És mindig tiszta és illatos :)
2012. jan. 5. 21:14
A Weleda nagyon jó.
8. Szabinasmile (válaszként erre: 5. - Martin3)
2012. jan. 5. 21:14

Köszönöm! Most írtam azoknak amit küldtél, hogy ők mit ajánlanak.

A popsimosással kapcsolatban: Keresztanyum kint él Olaszországban (ahol kicsit már talán fejlettebbek) és mondta, hogy kint egyáltalán nem használnak popsitörlőt hanem berakják a csap alá a babát és megmossák. Furán hangzik, de biztos tudnak valamit :)

7. trapiti (válaszként erre: 1. - Szabinasmile)
2012. jan. 5. 21:13
Ha nem akarod a gyógyszertári fürdetőkrémet használni (amit megértek, mert egy gusztustalan mancs az egész, és egyáltalán nem érződik tisztánka tőle a baba... főleg ha izzadósabb alkat) akkor a Bio Bio baby és a Logona fürdető tökéletes, csak ez a kettő babafürdető ami Mo-on kapható és lauryl szulfát mentes. mindekettőt használtuk, és nagyon jó volt.
2012. jan. 5. 21:11
Igen az orvos is sima napraforgó olajat ír fel, úgy tudom.
5. martin3 (válaszként erre: 3. - Szabinasmile)
2012. jan. 5. 21:11

azt hiszem a shea vaj is jó popsikrémként...de azért ezekről mindenképp érdeklődj alaposan, mert én most ezeket használom magamon és megakadt a szemem azon, amikor a leírásukat olvastam, hogy babáknak is ajánlják, csak már kidobtam a papírt, ha jól emlékszem és így már nem tudom, mit mire írtak(a babáknál)

A8múgy nekem 4 gyerkőcöm van, és az első 3 hónapban semmilyen popsitörlőt nem használtam nálunk, hanem csakis vizes vattát(ráadásul langyos-meleg vizeset, így nem is zavarta őket, ellentétben a kissé hideg érzetű popsitörlőkkel), és ettől semmilyen bőrproblémánk nem volt..

2012. jan. 5. 21:08
de a sima 100% szűz olivaolaj is jó:)
2012. jan. 5. 21:07

Köszönöm!

Igen, tudom, hogy az ilyen Johnson, Nivea stb egyáltalán nem jó mert sok káros anyagot tartalmaznak, ezért keresek valami olyat ami tényleg természetes és nem bántja a bőrét. Mindjárt megnézem amit küldtél :)

2012. jan. 5. 21:03

ezek a gyógyszertári krémek és fürdetők, amiket a doki felír...pont azért ezeket, hogy ne bántsa a baba bőrét..és ne a mindenféle anyaggal teletömött márkás cuccokat vedd az elején( Amitől illatos lesz)

amúgy bio cuccok, amik babáknak is jók: kókuszolaj, mandulaolaj, szőlőmagolaj, andio.hu oldalon találsz egy csomót..

2012. jan. 5. 21:00

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani valami jó (bio) babakozmetikumot ami már újszülötteknél is nyugodtan alkalmazható?

Februárban fogok szülni és mondta a védőnő, hogy a gyerekorvos ír majd fel fürdetőt, popsikrémet, hintőport és babaolajat is, de nekem ezek egyáltalán nem szimpatikusak. Sok barátnőm szült mostanában, ezeket használják és semmi baba illata nincs a babáknak, azt nem mondom hogy büdik, de kellemesnek sem mondható. Valami természeteset keresek, ami nem irritálja majd a bőrét. Bio bio baby. Ilyet találtam. Ismeri valaki?

Köszönöm előre is :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook