Engem aztán tök nem érdekel, hogy vasárnap nem lehet füvet... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Elküldtem a picsába. Az persze számára rendben van, hogy fel-alá quad-ozik a fia a telkükön, hétvégén, este is.
Azért vicces, hogy falun megszólják az embert, hogy füvet nyír, meg ugat a kutya...
Én mondtam volna a 2 házzal arrébb lakó faszinak, hogy jelentgetés helyett jöjjön és csinálja meg abban az időben amikor lehet. Főzöl neki egy kávét cserébe.
Birom az ilyen antifaszjankókat.
Tavaly nyáron engem is fel akart jelenteni a 2 házzal arrébb lakó faszi, mert vasárnap tudtak jönni a kertembe fűkaszálni. Én meg örültem, hogy végre találtam valakit, aki egyáltalán megcsinálja, mióta férjem meghalt, nagyon nehéz az ilyen munkákra segítséget találni.
De ha nyíratlanul hagyom, akkor meg azért jelent fel...
De kérdeztem. Nem figyelsz.
Ha a 20. hsz-t lennél kedvel újból elolvasni.
"Hol van ilyen?"
Vasárnap délelőtt ezért kimegy a rendőrség és megbünteti a dolgozót mert füvet nyír? Hol van ilyen? Te már jelentettél fel, vagy téged jelentettek fel és fizettél?
Pár éve a Balatonon azért büntettek ha valaki nem nyírta a parlagfüvet. De akkor sem a rendőrség. Ha az idős beteg tulaj nem tud csak hétvégén megkérni vagy megfizetni a munkaerőt, hogy nyírja le helyette, akkor szerinted, hogy szól a képlet?
Szomorú!!!
Nálunk mindenki hètvègèn csinálja az ilyen olyan dolgát.
Túl sokat olvasol ès nèzed a tv-t.
Egyikünk sem jelenti fel a másikat azèrt,mert csinálja a dolgát...
És akkor mi történik?
Sokan akkor érnek rá mert egyébként dolgoznak, sütnek, főznek, mosnak vasalnak, gyereket nevelnek, gyerekekkel tanulnak, takarítanak, bevásárolnak, esetleg nagyszülőket látnak el, több órát utaznak naponta az otthonuk és munkahelyük között és még sorolhatnám.
Ezek az emberek lehet, hogy még vasárnap sem nagyon tudnak egy teljes napot pihenni. Ha már pihenés.
Úgy igaz!
Nálunkfelénk is így van, ez eggyértelműnek számít ...jól mondod!
Te, szoktál fűvetnyírbálni, Bálint?
Te milyen házimunkából veszed ki a részed hé'?