Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Én az idén nem kínlódok a szilva lekvár főzéssel, rakok be... fórum

Én az idén nem kínlódok a szilva lekvár főzéssel, rakok be... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

19. MÁRIA DOBOS (válaszként erre: 10. - Bozsu55)
2023. júl. 6. 12:59
Nem igényel semmilyen komoly takarítási munkát a sütőm a dzsem készítés után. Magas falú DELIMANO edényben készítem. Nem ragad le, nem rotyog ki. Öröm benne bármilyen ételt elkészíteni.
18. libikóka (válaszként erre: 17. - Globus)
2023. júl. 6. 12:23

Nem mindegyik jó neki.

Több féle van, amiből én szoktam néha,az nagyszemű sárga,ízre is a sárgabarackra hasonlít.

Ez nem vizes ,éretten olyan az állaga ami magában is lekvár szerű.

17. globus (válaszként erre: 15. - Libikóka)
2023. júl. 6. 11:22
Abból még sosem mertem főzni, pedig ízre jó. Nem lesz híg?
16. globus (válaszként erre: 14. - Amaunet)
2023. júl. 6. 11:21

Nálunk is ez a helyzet 😭

Vacillálok, hogy vegyek-e pár kg barackot, vagy elég lesz a tavalyi. Hajlok rá, hogy mégis veszek, a házi annyira finom, télen csak enni kell, árát elfelejtjük.

2023. júl. 6. 11:19
Nekünk sem,,még a mindíg megbízható dobzó is nullán van,,egy két bogyó és slussz.
2023. júl. 6. 11:17
Nekünk nem kell ilyesmin gondolkodni. Az idén nem lesz mit befőzni. Szerencsére tavalyról még sok van a kamrában.
2023. júl. 5. 21:36

Nekem szerencsém van mert az anyósom nagy lekvár készítő 😉

Közösen megveszünk mindent aztán ő meg megfőzni. Isteni szokott lenni.

Tavaly csinált füge-őszibarack lekvárt…. hát az vmi fenomenális lett😋

12. Myra
2023. júl. 5. 18:15
Pedig finom a lekvár és amit te teszel el nyilván egészséges is.
2023. júl. 5. 15:34
Jól teszed.
10. bozsu55 (válaszként erre: 8. - MÁRIA DOBOS)
2023. júl. 5. 14:38
Gondolom a sütő komoly takarítást igényel lekvár sütés utàn.
2023. júl. 5. 14:37
Igazad van, a pálinka jobban el is áll, meg magában is fogyasztható. Csupa előnye van. Nem kell mellé palacsintát sütni se.
8. MÁRIA DOBOS (válaszként erre: 6. - Dfc04c70e4)
2023. júl. 5. 14:25
Amit a sütőben készítünk az tényleg nem lekvár, hanem dzsem. Darabos lesz. Az igazi szilvalekvárt a mamám is üstben készítette, nekem nem lenne türelmem, így készíteni.
2023. júl. 5. 10:55
Józsinak ezúton üzenem: ha folyékonyan, akkor úgy. 😉
6. dfc04c70e4 (válaszként erre: 5. - MÁRIA DOBOS)
2023. júl. 5. 10:54

Hát, én nem vagyok egy nagy lekvárbefőző, az biztos. Szilvalekvárt meg még soha nem is főztem. Szatmárit szoktam venni, de tényleg igazi szatmárit. Nem boltit, hanem ismerőstől. De azt tudom, hogy az igazán jó szilvalekvárt üstben főzik, hosszú órákon át.


Hogy sütőben milyen az eredmény, azt nem tudom. Én biztosan nem fogok kísérletezni vele. Mármint a szilvával. A sárgabarack lekvár befőzése, az más. Azt talán idén is főzök majd, ha találok igazán finom sárgabarackot. De már a finom sárgabarack is egyre ritkább. Sajnos. Pedig a kedvenc lekvárom, és arra még az időt sem sajnálnám.

5. MÁRIA DOBOS (válaszként erre: 4. - Lepkepillangó)
2023. júl. 5. 09:46
Már minden lekvárt sütőben készítek. Sokkal kevesebb munka van vele. Szerintem jobb is. A házi szilva pálinka szintén nem semmi.
2023. júl. 5. 09:35
Nem kívánom felülbírálni a döntésedet, de miért nem csinálod a szilvalekvárt sütőben? Úgy egyáltalán nem olyan pepecses. Persze nem egy pálinka...:-)
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
2023. júl. 5. 09:06

Nálunk sok lesz.


Meggy, az nulla volt.

2023. júl. 5. 08:31
Ennyire jó lett a termés? Alig van gyümölcs az egész országban.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook