Én az idén nem kínlódok a szilva lekvár főzéssel, rakok be... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem mindegyik jó neki.
Több féle van, amiből én szoktam néha,az nagyszemű sárga,ízre is a sárgabarackra hasonlít.
Ez nem vizes ,éretten olyan az állaga ami magában is lekvár szerű.
Nálunk is ez a helyzet 😭
Vacillálok, hogy vegyek-e pár kg barackot, vagy elég lesz a tavalyi. Hajlok rá, hogy mégis veszek, a házi annyira finom, télen csak enni kell, árát elfelejtjük.
Nekem szerencsém van mert az anyósom nagy lekvár készítő 😉
Közösen megveszünk mindent aztán ő meg megfőzni. Isteni szokott lenni.
Tavaly csinált füge-őszibarack lekvárt…. hát az vmi fenomenális lett😋
Hát, én nem vagyok egy nagy lekvárbefőző, az biztos. Szilvalekvárt meg még soha nem is főztem. Szatmárit szoktam venni, de tényleg igazi szatmárit. Nem boltit, hanem ismerőstől. De azt tudom, hogy az igazán jó szilvalekvárt üstben főzik, hosszú órákon át.
Hogy sütőben milyen az eredmény, azt nem tudom. Én biztosan nem fogok kísérletezni vele. Mármint a szilvával. A sárgabarack lekvár befőzése, az más. Azt talán idén is főzök majd, ha találok igazán finom sárgabarackot. De már a finom sárgabarack is egyre ritkább. Sajnos. Pedig a kedvenc lekvárom, és arra még az időt sem sajnálnám.
Nálunk sok lesz.
Meggy, az nulla volt.
További ajánlott fórumok:
- Mitől zsibbadhat a karom? már több mint 24 órája kínlódok vele, segítsetek, mert már nagyon fáj. Mivel lehet csillapítani?
- Szinte teljesen leálltam a főzéssel. Félkész kajákat...
- Pulmonológus Drnőnek hálapénz helyett:szilva, meggy, barack, som, szeder lekvár+szilva pálinka?Szerintetek fog neki örülni?Nyiregyházán?
- Milyen gyümölcs illik a szilvához lekvárnak?
- Savanyú házi szilva lekvárt mivel tehetem édesebbé?
- A szilvalekvár főzését meg lehet szakítani és holnap folytatni?