Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szinte teljesen leálltam a főzéssel. Félkész kajákat... fórum

Szinte teljesen leálltam a főzéssel. Félkész kajákat... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
44. tumbo2
2022. dec. 20. 15:49
holnap még főzök,aztán 26-ig semmit.annyi maradék lesz,rá sem bírok.
43. Napsugár8 (válaszként erre: 42. - Napsugár8)
2022. dec. 18. 14:08
* minden frisset főztem = minden nap frisset főztem...
42. Napsugár8 (válaszként erre: 30. - Kacsahercegno)
2022. dec. 18. 14:07

Lehet. Én akkor is minden frisset főztem, amikor dolgoztam. Most meg már szinte időmilliomos vagyok, és így a saját számíze szerint rakom össze a kaját.

De mindenki másként gondolja, mások a lehetőségei, a feltételei.

41. globus (válaszként erre: 38. - Nancy Ann)
2022. dec. 18. 13:33
Pontosan így 🙂
40. Amaunet (válaszként erre: 38. - Nancy Ann)
2022. dec. 18. 13:30

Ezt én is így csinálom. Főzés közben mosogatok. Étkezés után csak a tányérok vannak a mosogatóban, ami 5 perc.


Az olajban sütést én sem szeretem. Légkeveréses olaj nélküli sütőm van, ami mellett nem kell ott állni. Csenget mikor forgatni kell és megcsinál mindent.

A mai sajtos pogácsát is ebben sütöttem ki.


Egy amerikai konyhás lakásban sem éreztem olaj vagy zsírszagot. Ha már valaki ilyen konyhát használ, akkor költ arra is, hogy új technológiákat használjon a főzés során. pl. az elszívó

39. Nancy Ann (válaszként erre: 38. - Nancy Ann)
2022. dec. 18. 13:22

Volt egy idős nőrokon,aki mindig azt mondta”előbb örömmel,utána körömmel”.Vagyis,nem szabad otthagyni a mosogatni valót,mert magaddal szúrsz ki.

Igènytelen,lusta az a nő,akinek áll a mostalan a konyhájában.

38. Nancy Ann (válaszként erre: 36. - Amaunet)
2022. dec. 18. 13:20

Szintén abban szocializálódtam,hogy nem hagyjuk a konyhát rendetlenül.Sem lefeküdni,sem munkába elindulni nem tudok úgy,hogy áll a csetres a mosogatóban.Igénytelenségnek tartom.Én főzés,sütés közben is folyamatosan mosogatok,mert kiábrándítónak tartom,hogy ebéd végeztével egy hegynyi szennyes edény várja az embert.

Nemrég költöztünk amerikai konyhás házba,ráadásul a tűzhely konyhaszigeten van.Azt hittem,nem fogom szeretni,de klassz,hogy nem egy külön helyiségben bámulom a falat főzés közben.Olajban sosem sütök,én a krumplit,fasírtot a sütőben sütöm,rántott dolgokat meg nem csinálok,úgyhogy nem fog állni a zsíros kosz mindenen.

37. tumbo2 (válaszként erre: 14. - Levarosbukta)
2022. dec. 18. 13:13
én amit elteszek,hagyma nélkül.mikor főzöm,akkor vágok alá hagymát.
36. Amaunet (válaszként erre: 34. - Levarosbukta)
2022. dec. 18. 11:43

Sosem hagynám ott a konyhát rendetlenül. Nálam akkor van vége a napnak, ha minden elmosogatva, a konyha (ha nem is nagy felmosással) feltörölve van.

Utálnék reggel arra kimenni, hogy vár rám a rendrakás.

35. birebora (válaszként erre: 34. - Levarosbukta)
2022. dec. 18. 11:09
A szagokról nem beszélve. Az olaj és zsirgőz mindenbe bele ivódik, rátapad.
34. levarosbukta (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 18. 11:06
amerikai konyhában meg pláne utálnék főzni, az utolsó szeget is helyére kell tenni. Nem csukhatom be az ajtót, hogy jó akkor majd holnap elmosogatok vagy rendet rakok.
33. birebora (válaszként erre: 6. - 55Judit)
2022. dec. 18. 09:31
Hát igen. Elolvastam, nem is eszem csak ritkán, de köszi:)
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - L.luiselotte)
2022. dec. 17. 21:17
Épp ezt tapasztaltam én is. Ahogy írtam vagy 10 évig főztem mindennap. 1 az egy főre,mert én nem ettem. És ha akkor még meg is érte, ma már biztos nem. Főleg úgy hogy az én párom xtra finnyás,semmi nem kell neki
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - ,zumba)
2022. dec. 17. 19:46
Nem az unalom, mert szeretek néha (ma is húsleves, fasírt, pogácsák) csak mivel én sem vagyok egy gourmand, a pasim még kifejezetten nem élvezi az evést,így sikerélmény sincs ezáltal.
30. Kacsahercegno (válaszként erre: 19. - Napsugár8)
2022. dec. 17. 19:16
Azt megspórolod, de a saját időddel és energiáddal fizetsz érte. Lehet valakinek jobban megéri fizetni a szakácsnak meg a kereskedőnek, mint az idejét olyasmivel tölteni, amit nem élvez, vagy érez hasznosnak. :)
2022. dec. 17. 19:01

3 naponta főzök,de ha nem kìvánom,vagy elfogy èn is szoktam mirelitet csinálni.

Vagy porokból főzni.

Gyűlölök a konyhába robotolni.

Nem fogok pacsmagolni òrákig.

2022. dec. 17. 18:56

saját tapasztalat: én rá vagyok szorulva heti-2-3 alkalommal a félkész kajákra, köret tekintetében szinte minden nap ( egyszerűbb a mirelit, mint megvenni pucolni este 6 után elvacakolni még a zöldségetel is, -későn érek haza akkor már nem szeretnék másfél óránál többet a konyhában tölteni

Semmivel nem drágább a félkész kaja, mintha egyenként alapanyagból rakja össze az ember, 2 személyre legalábbis. Van 1-2 dolog, aminek nagyon felment az ára, de amiket én veszek a spárba és a coopba, azokra nem jellemző. pl ma krumplis tészta volt cserkészkolbásszal zöldségekkel, semmivel nem kerül többe holnap a sonkával sajttal töltött pulykamedáll sem. Ez csak egy vélemény.

27. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 17. 18:51
Én megértem, hogy unalmas a főzés (alkotó tevékenység), de néha nézd meg milyen összetevői vannak az élelmiszeripar által előállított ételeknek. Tele tartósítóval, ízfokozókkal, stb. Pl: a fokhagymakrém is tartalmaz ezt- azt. Fokhagymát használok a fasírthoz, mert nincs szükség étkezési savra, sűrítőre és tartósítószerre hozzá.
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Napsugár8)
2022. dec. 17. 17:25
Manapság már olyan drágaság van, hogy nem mindig éri meg. Mert "filléres" a különbség
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Alessandro)
2022. dec. 17. 17:24
Na erre sajnos nincs időm. Örülök, ha nem kell a konyhában pepecselni. Mondjuk egy amerikai konyhában biztos könnyebben állnék neki,de elszigetelve a családtól,nagyon nem szeretek főzöcskezni.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Bozsu55)
2022. dec. 17. 17:23
Hidd el pucoltam eleget. Ahogy írtam évekig főztem naponta, friss alapanyagokból. Meguntam.
23. 55Judit (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 17. 17:17
A konzerv lecsó nincs tele nyomva adalékokkal. Én is szeretem, csak azért vettem már régen mert cukor van benne. Használok én néha cukrot, de csak amibe valóban kell.
22. bozsu55 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 17. 17:16
Ne is pucolj fokhagymát,még megtudod hogy milyen más mint a por.
21. bozsu55 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 17. 17:14
Életemben nem ettem ilyet,inkább zsíroskenyeret.
20. Alessandro (válaszként erre: 19. - Napsugár8)
2022. dec. 17. 17:14
Valóban a legolcsóbb ha saját magunk főzünk természetes alapanyagokból, akár 2-3 naponként. Csak egy példa: én tavasz óta magam sütöm a kenyeret, ami mindennel együtt nincs 200 Ft-ban egy kiló, még a kevés kis villanyáramot is beleszámolva, mert én nem sütőben, hanem a legkisebb fokozaton sütöm fedő alatt egy wokban a kerámialapos platnin a kenyeret. És nagyon finom. :)
19. Napsugár8 (válaszként erre: 18. - Alessandro)
2022. dec. 17. 16:59
Én is leginkább az alapanyagokat vásárolom meg. Úgy tanultam, az a legolcsóbb, amit mi magunk készítünk el. Megspóroljuk vele a szakács munkabérét és a kereskedő hasznát. A mai világban egyik sem kis összeg.
18. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 17. 16:55
Néha elmegy a félkész kaja, ha nem zavar benne a sok E-betű. Én ha főzök természetes alapanyagokból, nem szoktam az ételbe tenni egy marék E betűt, ami bizony mesterséges hozzávaló. (színezőanyagok, tartósítószerek, ízfokozók...stb.)
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Levarosbukta)
2022. dec. 17. 16:50
Hetente néha hozok kifőzdéből én is. De ott nem mindig van a fogunkra való.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Amaunet)
2022. dec. 17. 16:49
Pár éve folyton friss alapanyagokból főztem, ráadásul mindennap, nagyon meguntam. Szerencsére azóta férjet lecseréltem, az újat meg nem izgatja a kaja.😄
15. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 17. 16:46
Én még ennyire sem strapálom magam. Befizetek menüre még ha jó a kaja akár szombat vasárnapra is.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook