Szinte teljesen leálltam a főzéssel. Félkész kajákat... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Lehet. Én akkor is minden frisset főztem, amikor dolgoztam. Most meg már szinte időmilliomos vagyok, és így a saját számíze szerint rakom össze a kaját.
De mindenki másként gondolja, mások a lehetőségei, a feltételei.
Ezt én is így csinálom. Főzés közben mosogatok. Étkezés után csak a tányérok vannak a mosogatóban, ami 5 perc.
Az olajban sütést én sem szeretem. Légkeveréses olaj nélküli sütőm van, ami mellett nem kell ott állni. Csenget mikor forgatni kell és megcsinál mindent.
A mai sajtos pogácsát is ebben sütöttem ki.
Egy amerikai konyhás lakásban sem éreztem olaj vagy zsírszagot. Ha már valaki ilyen konyhát használ, akkor költ arra is, hogy új technológiákat használjon a főzés során. pl. az elszívó
Volt egy idős nőrokon,aki mindig azt mondta”előbb örömmel,utána körömmel”.Vagyis,nem szabad otthagyni a mosogatni valót,mert magaddal szúrsz ki.
Igènytelen,lusta az a nő,akinek áll a mostalan a konyhájában.
Szintén abban szocializálódtam,hogy nem hagyjuk a konyhát rendetlenül.Sem lefeküdni,sem munkába elindulni nem tudok úgy,hogy áll a csetres a mosogatóban.Igénytelenségnek tartom.Én főzés,sütés közben is folyamatosan mosogatok,mert kiábrándítónak tartom,hogy ebéd végeztével egy hegynyi szennyes edény várja az embert.
Nemrég költöztünk amerikai konyhás házba,ráadásul a tűzhely konyhaszigeten van.Azt hittem,nem fogom szeretni,de klassz,hogy nem egy külön helyiségben bámulom a falat főzés közben.Olajban sosem sütök,én a krumplit,fasírtot a sütőben sütöm,rántott dolgokat meg nem csinálok,úgyhogy nem fog állni a zsíros kosz mindenen.
Sosem hagynám ott a konyhát rendetlenül. Nálam akkor van vége a napnak, ha minden elmosogatva, a konyha (ha nem is nagy felmosással) feltörölve van.
Utálnék reggel arra kimenni, hogy vár rám a rendrakás.
3 naponta főzök,de ha nem kìvánom,vagy elfogy èn is szoktam mirelitet csinálni.
Vagy porokból főzni.
Gyűlölök a konyhába robotolni.
Nem fogok pacsmagolni òrákig.
saját tapasztalat: én rá vagyok szorulva heti-2-3 alkalommal a félkész kajákra, köret tekintetében szinte minden nap ( egyszerűbb a mirelit, mint megvenni pucolni este 6 után elvacakolni még a zöldségetel is, -későn érek haza akkor már nem szeretnék másfél óránál többet a konyhában tölteni
Semmivel nem drágább a félkész kaja, mintha egyenként alapanyagból rakja össze az ember, 2 személyre legalábbis. Van 1-2 dolog, aminek nagyon felment az ára, de amiket én veszek a spárba és a coopba, azokra nem jellemző. pl ma krumplis tészta volt cserkészkolbásszal zöldségekkel, semmivel nem kerül többe holnap a sonkával sajttal töltött pulykamedáll sem. Ez csak egy vélemény.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a párom, teljesen kivagyok!
- Megcsaltam a párom.. Kivagyok teljesen...
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Van teljesen kietlen, vadregényes hely az országban?