Emésztési zavarok (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Emésztési zavarok
11. Zsu-boszi (válaszként erre: 10. - Zsu-boszi)
2010. okt. 22. 16:54
bocsi, folytatom, tehát ha nyugodtabb vagyok, az emésztési gondok (puffadás, hasfájás, gyomorégés) is csökkennek, jó esetben el is múlik. De persze nem könnyű nyugodtnak maradni, ha valaki szorongós, idegeskedő tipus.
10. Zsu-boszi
2010. okt. 22. 16:51
Szerintem is jó a svédcsepp, azonkívül nagyon sokat segíta kamillatea, de csak ha rendszeresen, napi 3-szor fogyasztjuk, természetesen ki kell hagyni a puffasztó ételeket (sajnos legtöbb nyers gyümölcs éa zöldség is idetartozik), tapasztalataim szerint a mozgás is hatásos (egyszerű torna vagy jóga) és végül de nutolsó sorban katácskának igaza van: ne idegeskedjünk (szigorú figyelemelterelés pl. hobbi, könyv, bármi, ha stersszes napunk vagy időszakunk van. Én azt vettem észre magamon
9. katácskák (válaszként erre: 7. - Katácskák)
2008. okt. 9. 02:12
öröklött is lehet, sajna.
8. 4282d8f4c9
2008. júl. 27. 01:03
nekem is vannak ilyen problémáim..
ill nem is hasam hanem a gyomorszáj körül puffad fel és főleg éjszaka ébredek fel a rossz kellemetlen közérzetre és nem bírok aludni és feküdni sem.
vajon mi lehet a megoldás?
amúgy már 3 éve kivizsgáltak gasztrón de már a gyomorröntgen is kimutatta a reflux betegséget a savkötők meg elég sza..ok
7. katácskák
2008. júl. 26. 11:01
ÉS FQleg NE idegeskedjünk senkin- semmin..
6. 12075a76b9
2008. jún. 9. 18:22
A puffadás során a belekben apró a szénsavra emlékeztető buborékok keletkeznek,amiket sajna pusztán folyadékkal nem lehet megszüntetni!Erre jó az espumisan aminek a hatóanyaga egy teljesen inert forma,és ennek köszönhetően a kismamák is szedhetik,anélkül hogy bármi bajt okoznának a picinek!Próbáljátok ki,hogy egy pohár habos sorbe cseppegtetek az espumisan emulsióból(ami a pici babáknak van kitalálva),hogy pár másodperc alatt eltünteti a bubikat!U.az játszódik le a belekben is!
5. mamoca1234
2008. ápr. 23. 21:32
TÖBB FOLYADÉKOT KELL INNI, ÉS ROSTOS ÉTELEKET ENNI
4. ec63a7fc29
2008. febr. 11. 12:12
Azt mondjátok a zoldlotty erre is jó?
3. 27525d0da6 (válaszként erre: 2. - Lamoni)
2007. dec. 17. 06:53
Vannak már olyan haspuffadás elleni gyógyszerek,amiket kismamák is használhatnak.Azt hiszem a Normaflore is ilyen.Én Espumisan gyöngyöt szoktam használni,mert sajnos ez a probléma engem is érint.Viszont megfigyeltem,ha teljeskiőrlésű dolgokat eszem,akkor a wc-re járással sincs semmi gond!
2. lamoni
2007. máj. 1. 21:02
A cikkben leírtak nagyon jellemzőek rám. Nekem elég sűrűn szokott puffadni a hasam, és a sok folyadék tényleg segít általában.
De mi van ha nem segít? Olyankor mit lehet tenni? Ha egy kismamának bekeményedik a hasa, az mit tud csinálni?
1. Elviracska
2007. márc. 26. 13:34
Ha a farmerod egyik nap még jó, másnap már alig tudod begombolni, valószinüleg puffadt a hasad. Elejét veheted a dagadásnak, ha megfogadod ezt a pár jótanácsot, így nem fogsz többé kellemetlen haspuffadással küszködni.
Ugrás a teljes írásra: Emésztési zavarok
Ugrás a teljes írásra: Emésztési zavarok
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet a megoldás az emésztési panaszaimra?
- Anyagcsere / emésztési zavar?
- Jelenthet-e vmilyen emésztési vagy egyéb problémát, ha egy gyerek iszonyatosan büdöseket szellent?
- Gyomorpanaszokra, emésztési gondokra gyógynövények, gyógteák
- Mit tehetnék az emésztési probléma ellen?
- Van ilyen táblázat? (Ételek emésztési ideje)