Van ilyen táblázat? (Ételek emésztési ideje) (tudásbázis kérdés)
A "Testkontroll" szerint a gyomor az emésztőnedveket az egyes ételek fő alkotó eleme szerint állítja elő. Ezért ez a fajta súlycsökkentő módszer azt mondja, hogy.
- valóban gyümölcsöt csak önmagában együk
- a zöldségek emésztési ideje 2 óra
- túlnyomó részt ch-s kaják.. 3 óra
- túlnyomó részt feh. alapúak 4 óra
Éppen ezért akár tészta, akár hús, kizárólag csak zöldséggel, de együtt soha se együk őket.
Ha mégis, akkor a következő étkezéssel 8 órát kell várni!!
Elvileg gyümölcsöket csak magában szabad enni mert ezeknek a leggyorsabb az emésztési ideje és ha valami olyannal ennénk ami tovább van a gyomorban, az puffadás hoz vezet.
Ezért jó volna tudná hogy melyik étel mennyi időt van kb a gyomorban, hogy úgy társítsam őket.
Kerestem a neten de nem találtam hogy egyes ételek mennyi időt vannak a gyomorban. Csak ételcsoportokta írja, pl gabona vagy zöldségek, de külön pl hogy köles vagy cukkini úgy nem. Ez azért fontos mert nem minden zöldségnek azonos az emésztési ideje. Számos cikkben utalnak rá, de ilyen összefoglaló táblázatot még sehol sem találtam
További ajánlott fórumok:
- A terhesség ideje alatt éreztetek ellenálhatatlan vágyat bizonyos ételek azonnali elfogyasztása iránt?
- Mi lehet a megoldás az emésztési panaszaimra?
- Anyagcsere / emésztési zavar?
- Cicások segítség! Egyszer láttam a neten egy táblázatot cicák vemheségi és ellési idejéről, tudja valaki hol találom?
- Jelenthet-e vmilyen emésztési vagy egyéb problémát, ha egy gyerek iszonyatosan büdöseket szellent?
- Gyomorpanaszokra, emésztési gondokra gyógynövények, gyógteák