Anyagcsere / emésztési zavar? (beszélgetés)
Bocs, a csapos hozzászólhat?
Semmi szervi baj nincs.
Csak a fejben van kis gondolati probléma.
Jól gondolod. Ez nem egy orvosi oldal. A te problémádat még senki nem élte át. Az a tied, így egyedi is. Nem kéne az önkéntes diagnosztákra hallgatnod.
Ha bizonytalan vagy, kérdéseid vannak, azt az orvosoddal kéne megbeszélni.
Gyűjtsd össze a kérdéseidet, és legközelebb tedd fel az orvosodnak. Addig ne lépj ki tőle, míg érthetően el nem magyarázza, hogy mi történik veled!
De hát ne viccelj már, a bél nem nyúlik meg.
Veéleszületetten hosszabb lehet az átlagnál.
Nézd csak:
Szia!
Mindenképpen érdemes lenne probiotikumot fogyasztanod.
A felmérések alapján a hasznos bélbacik mennyisége a magyar lakosságnál a szükséges szintnek a 12%-a csak, ami nagyon sok probléma forrása. A szervezetünk hasznos bélbacikkal, probiotikumokkal való megerősítése ezért nagyon fontos.Mindehhez viszon érdemes minőségi probiotikumokat választani.Sajnos elég sok olyan kapható, ami nem sokat ér.
Jobbulást!
Ami azt illeti, végül is nincs "kötelező szabvány" a napi mennyiségre.
Én a helyedben nem aggódnék. Hogy a vastagbél talán kicsit hosszabb az átlagnál, az sem probléma, ha a béltükrözésen egészságesnek találták.
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem orvosi oldal, de hátha voltak valakinek hasonló gondjai, tapasztalatai.
Az alapproblémám az, hogy április óta jelentősen lecsökkent a székletem mennyisége, és estére mindig "terhes" hasam nő. Voltam vastagbéltükrözésen, ahol annyit mondott az orvos, hogy a vastagbél hosszú és kanyargós, illetve (mivel féltem, hogy vm tágulatom van), hogy mindenhol egyforma vastagságú, de azt mondta, ez egy olyan bél, mint amilyeneket ő általában látni szokott.
Tehát a diagnózis: elongált colon, kanyargós sigma
Kapott valaki hasonló diagnózist? Volt belőle problémája?
Ami még furcsa volt, hogy a tükrözést megelőző béltisztítás során is nagyon kevés "produktum" távozott belőlem, viszont azt mondta az orvos, ennek ellenére a vastagbél tiszta volt. Szal ezek alapján lehetne akár emésztési probléma is?
Jajj nagyon el vagyok keseredve, hogy mi bajom lehet... Ha valakinek voltak hasonló tapasztalatai, legyen szíves megosztani velem!
További ajánlott fórumok:
- Írnátok nekem olyan tea nevet, ami gyógyszertárban kapható és diétás, anyagcseregyorsító?
- Csinálnak valahol felnőtteknek anyagcsere genetika vizsgálatot?
- Mit tegyek, hogy beinduljon a teljesen lelassult anyagcserém?
- Emésztési zavarok
- Lehet ez anyagcsere zavar?
- Miskolcon, Nyíregyházán vagy Debrecenben ismertek olyan orvos, akinek anyagcsere zavarokkal foglalkozó magánrendelése van?