Mi lehet a megoldás az emésztési panaszaimra? (beszélgetős fórum)
Szuper! Örülök, hogy jól vagy. A cigit pedig végleg tedd le, meglátod, nagyon jó lesz utána.
Én 29 év bagózás után, már 12 éve abbahagytam és utána jöttem rá, mennyire uralta az életemet. Soha többé nem gyújtok rá, az tuti:-)
Több helyütt írnak róla:
FB ételallergiás csoportjában azt mondják, hogy a biorezonanciás vizsgálat abszolút megbízhatatlan.
Szia!
Mielőbbi gyógyulást kívánok! Hogy érzed magad? Mikor mehetsz haza?
Nekem sokat segít. Füstölt, zsíros, túl édes, forró, szénsavas, stb...
Egész nap figyelnem kell mit mikor, mivel eszek, jól râgjam meg. Na és mennyit. 3x ennyit ettem, amíg a gyomrom megálljt parancsolt. Eddig bírtam a zabálâst. Most megállok mielőtt jól lakom. Nem mondom, hogy azt a fél szelet kenyeret, plusz 2 db krumplit, stb nem bírnám megenni, de fetrengni a kajától nem éri meg.
A műtét előtt is bírtam ezeket.
Szerintem nem számít az odafigyelés.
Ha megnézel egy epediétát, akkor láthatod, hogy mindent kell enni.
Én sosem eszem túl magam. A napi max. 1200 kalóriával nem is lehet;) A doki azt mondta, hogy ez a baj...pang az epém sokszor...
Köszönöm, de 80 ezer meg sok.
Még az akciós ár, a 60 ezer is sok. Jelenleg nem egészen tízezer Ft-os gondom van.
Ok, hogy műtét után... de van, aki addig nem szeretne eljutni.:)
Sosem feküdtem műtőasztalon, de odafigyelek arra, hogy mi jó nekem és mi nem. Imádom a lencsét, káposztát, sárgaborsót és az ezekből készült főzelékeket. Viszont nem ehetek annyit belőle, amennyit szeretnék, csak annyit, ami elüti az éhségérzetet.
Sosem szabad addig enni, hogy a végén kijelenthessük "Hú, de jól laktam!".:)
A műtét óta simán ehetek minden pl. bab, lencse, káposzta. A csokit viszont nem nagyon bírom:)
Ha az ilyen ételek zavarják az embert, akkor tuti van valami gond.
Persze, jobb kerülni ezeket, ha problémát okoz....
Chlonagolt nekem is mondta a doki, nem vettem.
Van pár kis polipom az epehólyagnál. Műtétet javasolt a doki, LEHET, hogy az a megoldás a puffadásra. Nekem a LEHET nem elég, így nem adom egyelőre az epehólyagomat.
Laktóz negatív, biopsziás glutén negatív.
Babtól, lencsétől, szénsavastól nem puffadok.
De pl múltkor az édesburgonya rettenetesen felfúlt. Következő alkalommal egyáltalán nem. A pizza szinte mindig. Meg az aszalt sárgabarack. Érdekes.
Pont a kicsi kövek a veszélyesek, hiszen azok beleférnek az epevezetékbe, ami elzáródhat és hasnyálmirigy gyulladást okozhat.
Nekem az uh egy 13 mm-es követ mutatott ki és csodálkoztak is, hogy ez panaszt okoz nekem, ugyan is a nagyobb kövek nem férnek bele a vezetékbe, így az csak pillanatnyi elzáródást okoz, majd tovább úszik, de a kicsi....
Aztán a műtétnél kiderült, hogy van egy 5 mm-es is, és valószínű, hogy ez szórakozott velem...
A glutén csak akkor lehet 100% kizárni ha vérvétel + a gyomor biopszia is negatív.
Nekem negatív lett a vérvétel de mondtam a gasztrós dokimnak úgy veszem észre ha fehér lisztes dolgot eszek sokat akkor estére nagyon fájnak az izületeim. Este alig bírom behajlítani az ujjaim és hasmenésem van.
Voltam laktóz fruktóz terhelésen mindkettő negatív. A fruktóznál 1 pont híján fújtam meg az alsó határt. De 15 perc után cefettül meghajtott a lötty. Én azóta tartom a nem 0 de fruktóz diétát.
További ajánlott fórumok:
- A szakítás lehet az egytelen megoldás?
- Megcsalt feleségként melyik lehet a jobb megoldás?
- Ebben az esetben lakás kérdésben mi lehet a jó megoldás?
- Anyai féltékenység? Vagy mi lehet? Szerintetek van megoldás?
- Ez lehet pszichológiai probléma? És ha igen, mi a megoldás?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?