Emelkedett vas laborértékkel van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Szia!
Ezt ajánlom végigolvasni:
Felhívnám a figyelmét a háziorvosnak is a leírásra - talán még nem találkozott ilyen esettel.
A fogadd meg a cikkben leírt jó tanácsokat!
Sziasztok
Vannak emésztési gondjaim mostanában, olyan érdekes diszkomfort jellgű érzés alhasból (nem mindig). Változó székelés, van hogy teljesen sötét darabos (diós) , van hogy mikor rosszul lét jön az alhasból hígabb világos. Voltam vérvételen, ami úgy megfogta tekintetem, a
Szérium vas:28,5 (max értéke 28 lenne), +
Teljes vaskötő kapacitás: 35,4 (45-75 ref),
Transferrin saturáció: 51% (16-45% ref) +
Háziorvos nem ért semmit, szerinte rendben van.
Na most azért igencsak jellemzőek rám a fáradékonyság, ingerlékenység, és még sok minden más ami emelkedett vas hoz köthető (meg az is igaz hogy ki tudja mennyi máshoz is).
Szerintetek ez magas?
Már a korábbi laboromnál 31.6 volt a szérium vas, ami úgy 5 hónapja készült kb.
Kicsit aki beleásta már korábban magát a témába, mi a véleménye?
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam három éves, most alig 15 perce kelt fel, 37.6-ot mutatott a hőmérő. Lázas lehet, vagy a melegtől emelkedett a hőmérséklete?
- Hogyan lehet, hogy ugyanannyi "fogyasztó" mellett az áramfogyasztásunk a februári 163 kwh-ról júniusra 256 kwh-ra emelkedett?
- A gyes összege valóban emelkedett 2008 januárjától, mit tegyek ha nekem nem emelték?
- Mi okozhatta, hogy minden indok nélkül napi 4 kw-tal emelkedett az áramfogyasztásunk?
- Állandósult magas gyomorsav és emelkedett éhomi vércukorszinten segíthet az, ha átállok paleo életmódra?
- 2022-ben hányszor és mennyivel emelkedett a munkabéred?