Mi okozhatta, hogy minden indok nélkül napi 4 kw-tal emelkedett az áramfogyasztásunk? (tudásbázis kérdés)
Ha meg is kérdeznéd, nyilván felháborodott tiltakozás lenne a válasz, még akkor is, ha valóban lopnák. Aki arcátlanul viselkedik, az ugyanolyan arcátlanul belehazudik az ember képébe.
Én is a villanyszerelő kihívását javasolom, de előtte ne beszélj róla senkinek és személyesen menj el hozzá, ne telefonon intézd.
Én mikor megkérdeztem az ELMÜt hogy lehet megnézni, nem lopják-e az áramot azt mondták, hogy ha mindent lekapcsolok, és forog az óra, akkor van nagy baj. A lopásra azt mondták, menjek ki, és nézzem meg, hogy az oszlopról megy-e máshova is vezeték (pont előttünk van az oszlop-házban élünk).
Nekünk egy régi fagyasztóláda okozta, a napi 10kwh(!) fogyasztás-növekedést. Ami évek alatt, sunyiba ment fel. Tavaszra kigazdálkodtunk egy új árát, és azóta annyival ment vissza a fogyasztás. A nagy hidegek óta megint föntebb kúszott, de ahog melegedett az idő lentebb ment megint.
Én is hetente többször ellenőrzöm :-D. Mikor nagyon felment megint, akkor volt hogy naponta többször is (pl. mosás előtt- után, nem-e a mosogép szívja).
ha mérted akkor jó a műszered.Mert egy GRUNDFOSS keringető 3 fokozatban állítható:30-45-60watt ,ha 60 wattra van állítva számolással is éppen 1,44 kWh.Azonban sokan elfeledkeznek alakásban lévű kütyük standby üzemmódjáról.
Amikor lusták vagyunk felkelni és készemlétibe kapcsoljuka Tv-t. De ma minden villog,csenget,vinnyog a konyhától a padlásig.Aztán a fagyasztó,hűtő ajtaja nyítvafelejtődik és már meg is van 4 kWh/ nap.
Lehet kapni fogyasztásmérőt, be kell dugni a készülék elé a dugaljba.
Most télen nálunk is kb. 8-9 kW/nap, de megy a kazán, meg a fűtés szivattyú is.
Jelentsd be az áramszolgáltatónak, de előbb nézz utána, mert lehet, hogy rád verik a költséget, ha nem találnak semmit!!!!
Az is kérdés mennyire figyelted eddig a fogyasztást?
Miből gondolod, hogy több a fogyasztás? -persze a számlán látszik- De télen különben is több elektromos energiát fogyasztunk.
Legalábbis mi igen.
Ketten vagyunk és láss csodát kb napi 4 kw-al fogyasztunk többet mint nyáron.Igaz ez köszönhető annak, hogy a párom nem híve a gázbolylernek.Így hát elektomos van.
és valahogy Kapol(y)i úrnak is meg kell élni. Szegény csak 184 000 000 keres havonta.Ez nem elírás!Száznyolvannégymillió Ft.
-Ha villanybolylerrel melegszik a víz, a téli bejövő vízhőmérséklet jóval hidegebb. Ez okozhat többletköltséget. 4 kw töbletfogyasztáshoz viszont kell legalább 4 személy, vagy 1-2 aki szeret sok és meleg vízben förödni.
Persze más is lehet.
-Nálam pl. 6-7 évvel ezelőtt a hibás hűtőszekrény elektronika okozott töbletfogyasztást.
Ebben van (a régiekben)egy bimetál kapcsoló ami, ha rosszúl működik tovább tartja bekapcsolva a hűtőszekrényt, vagy észnélkül fogyaszt és szinte le sem áll.
Vagy a manó tudja!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam három éves, most alig 15 perce kelt fel, 37.6-ot mutatott a hőmérő. Lázas lehet, vagy a melegtől emelkedett a hőmérséklete?
- Hogyan lehet, hogy ugyanannyi "fogyasztó" mellett az áramfogyasztásunk a februári 163 kwh-ról júniusra 256 kwh-ra emelkedett?
- A gyes összege valóban emelkedett 2008 januárjától, mit tegyek ha nekem nem emelték?
- Állandósult magas gyomorsav és emelkedett éhomi vércukorszinten segíthet az, ha átállok paleo életmódra?
- 2022-ben hányszor és mennyivel emelkedett a munkabéred?
- Ezüstös színű csillagok úszkáltak a szemem előtt, jó pár pillanatig, eléggé megijedtem, mi okozhatta ezt?