Ember árnyék nélkül 5 /Sába emlékére (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ember árnyék nélkül 5 /Sába emlékére
Pontosan így gondoltam én is. 4 évvel ezelőtt ment el a kiskutyám és azt mondtam, hogy soha többé nem kell kutya, mert nem akarom ezt többször átélni, és amúgy se tudnám szeretni.
A férjem nem hallgatott rám, meglepett egy kiskutyával:) Teljesen más egyéniség mint Bessykém volt. és imádom. Természetesen a szívem egy darabja örökre az előző kiskutyámé, de valamelyest kitölt egy űrt az, hogy újra szerethetek egy kutyust.
Én is arra biztatlak, hogy legyen kutyusod, megéri hidd el.
Hiszenen tudod: Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes.
Az én kiskutyám is kb. 12 éves korában lett elaltatva. egyre rosszabb lett az állapota, aztán megvakult, meg ovltak egyéb dolgok is amit nem részleteznék.. az altatásnál mindenki jelen volt, és bizony én is megkönnyeztem, a sógorom (aki egyébként iszonyatosan kutyapárti) egyenesen zokogott a hugommal együtt. Keverék kislány volt, édesanyám hozta haza az utcáról, amikor olyan 1 éves volt.
Aztán sógoroméknál 2 hónapja hasonló dolog történet mit az itt leírt, nekik 3 nagy kutyájuk volt, ezekből a legszebb egy 5 éves keverék ordas volt, a KEDVENC, akkora volt mint egy ház, aztán szegény egyszercsak összeesett és kimúlt, ő még hallotta ugatni 1 perccel az eset előtt... az állatorvos szerint a szíve mondta be az unalmast..
Szomorú ez nagyon.
:'(( Nagyon sajnálom!
Csak az tudja, hogy ez milyen szívfájdalom akinek van állata! Én hiszem, hogy még találkozunk azzal akit szerettünk! Ismered ezt a kis verset?
Mindig könnyes lesz a szemem, ha elolvasom!
Nagyon szeretném, ha így lenne!:)
Egy híd köti össze a földet az Éggel
ez a szivárványhíd, mely
csodás színekkel ragyogón ível
földig érő tarka ívvel.
Innenső oldalán a hídnak
pompázó virágok nyílnak,
friss-zöldek a pázsitos rétek,
üdék a völgyek, dombvidékek.
Örök a tavasz, nem esik a hó.
Van bőséggel ennivaló,
mindig lágy-meleg az idő,
a víz is mindig frissítő.
Ha egy kedvencünk kihűl,
erre a szép helyre kerül.
Az agg, megtört állatok,
itt lesznek újra fiatalok,
újra épek a megcsonkultak
és egész nap csak játszadoznak.
Az én drágám is itt lakik,
és nagyon vár már valakit.
Hisz egy hiányzik csak neki:
Nincs itt vele, ki szereti;
hát hancúrozik egész nap,
míg el nem jő a pillanat.
Most hirtelen abbahagyja:
-orra tágul, füle feláll,
lába remeg, szűkül a szempár,
rohanni kezd: megjött a gazda! -
S hogy megérkezett s meglátott:
hozzád rohan a barátod,
felkapod kitárt karodba,
csókolgatod újra meg újra,
belenézel hűséges szemébe,
s indultok. Majd elérve
a csodák útjának végére,
a szivárványhídon együtt mentek át
és ez lesz nektek az igazi mennyország.
A világ legbölcsebb lényei ők, olyan érzékenyek az emberre, vagy egy másik állatra, hihetetlen barátságokat tudnak kötni.
Alexa kutyám jutott eszembe, Ő egy németjuhász volt, Bessyvel (amerikai spániel) kötött jó barátságot, az első találkozásuknál nagyon izgultam, a kicsi egy falat lett volna a nagynak, de jó barátok lettek.
Mindig várom a cikkeidet, és a naplódat is érdeklődve olvasom. Külön öröm számomra, hogy földim vagy, és ha jól sejtem ugyanabban az évben születtünk.
"A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránit könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz vagy tizenkét évnyi ismerettség után... Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket."
Sir Walter Scott
Ugrás a teljes írásra: Ember árnyék nélkül 5 /Sába emlékére