Elvágtam a sarkam és nem áll el a vérzés. Ötletek? (tudásbázis)
Örülök, hogy rendbe jött a lábad.
A kristálycukor viszont a fekélyes nehezen gyógyuló sebekre jó.
Azt írta, hogy picike a seb. 0,4-0,5 cm és valósínű, hogy a szikével csak kicsit mélyebbre vágott, azaz nem csak a megvastagodott bőr vágta le, hanem alá vágott egy kicsit.
Reméljük, hogy nem fog elfertőződni.
Nem elallo verzessel maradjon otthon?
En is csak azert vagyok okos, mert voltam ilyen hulye. Valamit ossze kell varrani, es utana baromira kerulni kell a vizet.
En voltam olyan segg, hogy nem tartottam a sebesz utasitasait (visszamentem dolgozni), es par nap mulva a surgossegin voltam megint, mert begyulladt.
Sajnos csak a fejemben vagyok elpusztithatatlan.
Minden sebet a viztoltol tavol kell tartani.
A paprikanak nem ertem a logikajat, a sonak az ozmozis.
Hát tényleg csípett, de jól belenyomkodtam a paprikát aztán még le is ragasztottam és nem ázott át a sebtapasz. És a paprika sem lett véres mikor belenyomkodtam a sebbe. Nem spóroltam vele 🤣.
Este zuhanyzásnàl kiderül,de ha újra vérezne, akkor újra paprikázok 😃. Köszönöm NAGYON a tanácsot!!!!!!
Aztaaaaaa! Rohanok a konyhába 😃!
Hálás köszönet ezért a tippért, még nem is hallottam róla! De jó, hát most nagyon sokat segítettél NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Egy pohár langyosabb vízbe keverj el egy kevés sót. Ha feloldódott benne, akkor a sós vízbe mártogatott vattával vagy kendővel törölgesd át a vérző sebet. ..de, akár be is áztathatod...vagy, ha szemcseppet csepegtetsz a sebre, az összehúzza az ereket, és segít a vérzés elmulasztásában.
Ma már kaphatók vérzéscsillapító spray-k. Legközelebb beszerezhetsz egyet ilyen esetekre.
Jobbulást kívánok. 🙂
Én is Aszpirin protectet szedek mert túl sűrű a vérem. Most jól is jönne ha az lenne 😁.
Hát igen, ismerős amit mondasz,én is jártam így. De holnap muszáj mennem, szóval addigra talán nem lesz gáz, ha raallok rendesen.