Mit mondjak egy 6 éves fiúnak a havi vérzésről? (beszélgetés)
ezeket a dolgokat mindenki ugy talalja, ahogyan az o gyerekenek megfelel, mert ahogy irtad, minden szulo ismeri a sajat gyereket. csak itt a leirasokbol szamomra az derult ki, hogy akar igy, akar ugy fogalmaz valaki, mintha elfelejtene, hogy egy 6 eves gyerek infofolyamaban egyaltalan nincs meg benne a "nagy" felnott kor, neki egyszeruen kell talalni mindent es nem lougrasban, kihagyva csomo kapcsot. szerintem ra sem kell zuditani rogton a teljes evoluciot, eleg a konkret kerdest egyszeruen megvalaszolni, ha tovabb erdekli, tovabb fog kerdezni
ha tolem kerdezne egy 6 eves, mi ez a tampon, azt felelnem, felnott nok szoktak hasznalni. ennyi, semmi verzes, menstruacio, termeszet meg szorosodes :D ha tovabb kerdezne, tovabbra is igy, egyszeruen, az o logikaja, felfogasa menten felelnek, nem zuditanek ra regenyeket. azokbol nem fog tovabb kerdezni, ellenben total zavar es idegenkedes lesz a fejeben a temaval kapcsolatban
A 6 evesnek nem eppen a no egezseges mukodese fog eszebe jutni a tobb napi verzesrol.
Amugy meg negyedikes biologia tananyag.
Nem gondolnám, hogy egy 6 éves gyereket legyen az lány vagy fiú, a nők menstruációs ciklusa érdekelné leginkább.
Úgy gondolom, ha az édesanya nem a gyerek előtt cserél betétet vagy tampont nem fog rákérdezni, mert nem tudja, hogy ilyen létezik egyáltalán.
az egy dolog, ha azt mondod a gyereknek, nezd, apad itt meg ott szoros, ha nagy leszel, te is az leszel, ez termeszetes. es mas azt mondani csak ugy altalaban, hogy majd szorosodni fogsz
nem szabad elfelejteni, hogy egy kisgyerek nem koti ossze a dolgokat, nincs olyan logikaja, egyszeruen azert, mert nincsenek meg hozza az informaciok.
a te felnott agyadnak logikus, hogy azt mondod, a nagylanyok vereznek, ez termeszetes, a nagyfiuk szorosodnek, ez termeszetes, de a kicsi agyaban ez nem igy jatszodik le. csak azt hallja meg ebbol, hogy a lanyok vereznek, a fiuk meg szorosek lesznek, uristen :D ahhoz kicsit tobb info kell az o koranak megfeleloen, hogy mi az a termeszetes, es mi az a nagy
Azért 6 évesen már látja, a gyerek, hogy pl. az apja szőrös ott, ahol ő nem, (pl. mellkas :D), esetleg látta az anyját borotválni a lábát.
Nem hiszem, hogy farkasembernek gondolná őket.
szerintem eleg keves 6 eves kerdezi meg, hogy mi az a havi verzes :D max. azt, ez mi (a tamponra, betetre, ha azt latja). nem kell rogton biologiai meg szexualis felvilagositast adni, boven eleg annyit mondani, felnott nok hasznaljak idonkent.
nem tudom, de ha egy 6 eves borebe kepzelem magam, es azt mondana az anyam, hogy majd szorosodni kezdek, inkabb egy verfarkas sztori lebegne a szemem elott, semmint mas :D
nem olvastam el a többieket.
mondd neki, hogy ez természetes dolog a nők életében, ez az mutatja, hogy egészségesek és lehet kisbabájuk.
semmi szégyen nincs ebben.
ennel az is jobb, ha nem mondasz semmit :D
at kene gondolni, es nem felnott aggyal valaszolni. olyan, mintha azt mondanad, ja a lanyoknak idonkent leesik a keze vagy a laba
te ezt most komolyan számon tartottad, hogy hét évvel később bezzegelhess? LOL
:DDDDD
el is felejtettem ezt a fórumot azóta :DDDDDD
Amíg nem kérdez, nem kell.
De mit mondanál, ha kérdezne, érdekelné?
youlcsinak azóta van egy 6,5 éves fia, és youlcsira sosem nyitott még rá a gyerek betét- vagy tamponcserélés közben, pedig eléggé rá van tapadva :o
továbbra is ugyanazt gondolom, mint akkor.
ha megkérdezi a gyerek a boltban, hogy mi az, válaszolom, hogy tampon/betét. Mire való? Klasszul szívja a vért. Ennyi.
Otthon továbbra is fehér dobozba tárolom a vécé fölött, amit nem ér el a gyerek (mondjuk a tamponos dobozokat látja, de nem érdekli), és úgy dobom ki, hogy ne a kuka dísze legyen legfölül, ne lássa a gyerek, ha valamit ő is a szemétbe visz.
Semmi köze nincs a gyereknek az én havi ciklusomhoz.
Jézusom !
Vissza olvastam. Senkivel nem fordult még elo , hogy a furdoszobában rányitotta az ajtót a gyerek ? Akár az anya , akár az apa használta éppen? Vélhetoen minden hátsó szándék nélkul !
igen, kb. erről is beszélt itt mindenki.
:)
mondjuk nem kellett pszihiáterher vinni mikor megtudtam , hogy nem a Jézuska hozza a Karácsonyfát. S nagyon jó, elvoltam ebben a "hazugságban ".
Nem kell mindig agyonmagyarázni a dolgokat, a gyerek nem is vágyik erre. Tuti hogy nem kiváncsi semmilyen szinten a folyamatra, s egy nagyon egyszerü rövid válasz elég neki.
További ajánlott fórumok:
- Azt mondják a reggeli fontos. Te mit reggeliztél ma?
- Miért mondják azt az emberek, hogy nem lehet férfi és nő között barátság? Mi az oka?
- Ügynökök járják a városokat, hogy lépjünk át egy másik gázszolgáltatóhoz.Ők lényegesen olcsóbban adják a gázt, mondják. Van ebben valami csa
- Azt mondják, a férfi egy fokkal legyen szebb az ördögnél, mégis jóval több magazin, és portál van a nőknek. Jól van ez így?
- Felmondjak, vagy ne mondjak fel?
- Hogyan mondjak fel 1 nap után?!