Elutasítás, mert terhes...? Lent a részletek! (beszélgetős fórum)
én fellebbeznék. A pótlás az pótlás.
Illetve, attól függ, hogy a tüdőszűrés a vizsga feltétele, vagy a felvétel feltétele volt?
De mindenesetre némi rugalmasság állapotra tekintettel lehetne bennük!
Valahogy csak megoldható... és ha mindenképp menne, inkább szülés után legyen a szűrés, akkor azért kevésbé érinti a babáját...
de engem inkább az egész rendszer, hozzáállás háborít fel
hát igen, ez az, Mo.!
Durva állapotok, amiben semmi logika, de ezt még a hivatali, intézményi dolgozók is belátják és kimondják!!! Nem semmi!
így van, nem ilyen-olyan leszólandó képzés, hanem rendes egyetemi kar, alapképzés, nem felsőfokú szakképzés, ha erre gondolsz, én is oda jelentkeztem
igen, de hiába tudja 8 hónapja, hogy terhes, akkor még nem feltétlen kellett tudnia, hova jelentkezik majd... neki nem engedte valamiért a dokija a tüdőszűrést
hogy adta volna be, szülés után sem mehet röntgenre :-O
...legalábbis ha szoptatni szeretne, nem ajánlatos...
ja amúgy erről annyit, hogy én 3 hónappal előre kérvényeztem annak idején, hogy a matek írásbeli felvételit hadd írjam a pótfelvételi időpontjában, mivel már akkor tudtam, hogy kiküldetést kaptam 2006 júniusra a focivébére hat hétre a berlini stadionba, ami azért nem kis dolog, és mit válaszolt a csaj? "Nem tudják áttenni?"
Mármint gondolom, a labdarúgó-világbajnokságra gondolt.
Mindezt a váci út 18 alatt levő híres-hírhedt állami oktatási hivataltól, szóval no comment. Pedig én próbáltam előre kérvényt írni meg minden.
Ahogy írtad: Magyarország, én így szeretlek!
akkor ez nem egyetemi felvételi, ne keverjük már össze, amit egy egyetem megkövetel, meg hozzááll a diákokhoz, az ilyen-olyan "képző" főiskolákkal.
és az sem mindegy, állami vagy magánfőiskola, mi volt kiírva a jelentkezési feltételekhez, mert azt előre el kell olvasni és tájékozódni a részletekről. gondolom, nem tegnap óta tudja, hogy terhes.
Lehet megkoveztek, de az alkalmassagi a felveteli vizsga resze. A felvetelit nem lehet potolni. Ez olyan mintha azert akarna valaki kesobb megirni egy magyar felvetelit, mert eltort a keze.
A julius 8, azokra papirokra vonatkozik, amiket a jeletkezesi laphoz kellene csatolani, tehat mentesseget, tobbletpontokat igazolo papirok...
Azt, hogy a doki miert nem engedte megcsinalni a tudoszurest az egy masik kerdes.
Amugy ha jovore felvetelizik megint, akkor a legtobb esetben 50 pontot kap,mint a kicsi miatt.
Meg az hogy még az alkalmassági vizsgálatot (ének, beszéd...) sem engedték neki megcsinálni
ott helyben, s ezzel teljesen kizártákŰ!
Az a baj, hogy jövőre simán kezdhette volna a sulit, hisz még legkésőbb 6. hó elején megszül...és így 7. hó 8-ig be is adta volna a tüdőszűrés eredményét...de terhesen hogyan lehetne?????
Vagy óvónő/tanítónő vagy csecsemő-és kisgyermekes szakra akart menni, azon a karon ezek vannak! Nagyon durva sztem! Hihetetlen remélem feljelenti őket!
Az egyetemi felvételik során érdekeset hallottam az egyik intézményben/ről, méghozzá, hogy kizártak a felvétleiből, és nem engedtek alkalmassági (beszéd) vizsgázni egy csajszit, aki 9 hós babás volt, mert nem tudta így terhesen a tüdőszűrést megcsinálni, de júl. 8-ig be tudta volna adni, nyilván, az a pótlások határideje.
De mivel nem engedték alkalmasságizni, azt meg nem lehet máskor pótolni, kiárt a felvétel....
mit szóltok, szép, nem?
Ez az, Magyarország!!!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Tegnap seduxent kaptam mert görcsöl a hasam, 12 hetes terhes vagyok! Nem árt a babának?
- Hízás mértéke terhesség alatt
- Van itt valaki, aki terhesség alatt és után is kapta a teljes fizetését? Mert pl. rugalmas munkaidőben mindent meg tud/tudott csinálni?
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- Sziasztok.szeretném a segítségeteket kérni.a kisfiam 2009.05.28.án szülés előtt betegállományban voltam mert veszélyeztettet terhes voltam