Tegnap seduxent kaptam mert görcsöl a hasam, 12 hetes terhes vagyok! Nem árt a babának? (tudásbázis kérdés)
Egy kis ismertető a Józanbabák.hu-ról, ne értse félre senki, ha feszül az ideges kismama hasa (koraszülés veszély) a gyógyszer még mindig jobb mint egy halott koraszülött baba.
Barbiturátok. A legrégebben használatban lévő altató vagy nyugtató hatású
készítmények, altatók, például az Etoval, a Dorlotyn, a Novopan, a Hypnoval,
a Sevenal, és a barbiturátokkal rokonságot mutató szer, a Noxyron és a Tardyl,
hatás szempontjából a nem barbiturát Andaxin tartozik ide. A barbiturátok terápiás
adagja és mérgezést okozó dózisa között kis különbség van, könnyen alakul
ki a hozzászokás, majd a visszaélésszerű használat (abúzus), amit függőség
követhet.
Benzodiazepinek. Valamivel biztonságosabb szerek, a barbiturátokhoz képest
lassabban alakul ki a hozzászokás, illetve a függőség. Altatóként használatos az
Eunochtin, a Rohypnol, a Signopam, a Dormicum, szorongásoldóként például az
Elenium, a Libium, a Seduxen, a Rudotel, a Xanax, a Rivotril.
Nem benzodiazepin típusú benzodiazepinreceptor-agonisták. Újabb, jó
hatású altatók, például az Imovane, a Stilnox.
Depresszáns gyógyszerek használata a terhesség ideje alatt.
Általánosságban az alacsony dózishasználat jellemző, de előfordulnak igen magas
dózist használó várandósok is. A magas dózishasználat következtében:
• a fejlődési rendellenességek száma megemelkedik, különösen a nyúlajakfarkastorok
kialakulása miatt;
• csökken a születési súly, az agy hiányosan fejlődhet;
• megvonás jelentkezhet az újszülöttön, tipikusan ingerlékenységgel,
valamint az étkezésnél és a válaszreagálásoknál tapasztalható lassúsággal,
tompasággal;
• az újszülöttet szegényes szopás, gyenge sírás, csökkent izomtónus
jellemez.
Megvonási szindróma tünetei az újszülöttnél. Ingerlékenység, súlyos fokú
remegés, erős sírás, hasmenés, nyugtalanság, hányás, nyugtalan alvás, légzési
nehézségek.
Depresszáns gyógyszerek használata szoptatás idején. Az anyatejjel
való biztonságos táplálás feltétele az alacsony, orvosi felügyelet melletti adagolás.
Számít a gyógyszer típusa, egyéb drogokkal, gyógyszerekkel való kombinációja
és kölcsönhatása, mennyisége. Amennyiben a kismama szoptatni szeretné
csecsemőjét, mindenképpen konzultáljon orvosával, hogy szükséges-e rövidebb
hatóidejű gyógyszerre váltani, ami az anyatejben kisebb koncentrációt eredményez.
A csecsemő étkezését, súlygyarapodását, kedélyállapotát (például nem túlzottan
álmos-e) folyamatosan figyelni kell.
Ha az orvosod írta fel,nyugodtan szedd be.
"Szorongásoldó készítmény, aminek egyúttal görcsállapotokat szüntető, nyugtató és a nem kívánt izomfeszülést csökkentő hatása is van."
Szia!
Örülök,hogy tudtam segíteni.Tudom nem ez a természetes,hogy gyógyszerezed magad a terhesség alatt,rám is sokan furán néztek.A "barátmőm"szerint ha akar az a gyerek úgyis megmarad.Hát neki könnyű már vagy 3 abortusza volt.Szerencsére a férjem és a családom elnézte minden gyűgömet,pedig sok volt.A kislányom most múlt 14hós,fáradhatatlan nőszemély:-))Te milyen idős terhes vagy?
Szia picike !
Hát,mit mondhatnék... Egyik fóbia sem jó,sem a tied ,sem az enyém.Gondolom nem volt könnyű így végig csinálni a terhességed.Volt segítséged ? Milyen idős a gyermeked ?
Írj nyugodtan magadról..és a terápiáról is!
Szio!
Nekem igen extrem klausztofobiam van.Olyan szinten,hogy tömegközlekedessel csak felszinen tudok utazni.Ha megall vhol akkor mar elötör rajtam a panik,hogy megfulladok.
Liftbe nem megyek be,stb....
Igy csinaltam vegig a terhesseget is.Extremen.
Most fogok egy terapiat csinalni.Remelem javul a helyzet.
adel07 Szia!
akkor majd nem végig szedte a pipolfent?A születése után a kicsinek nem voltak elvonási tünetei?Légyszives írd már meg a tapasztalatodat ezzel kapcsolatban.Az az igazság,hogy én a pánikbetegségem miatt szedem,nélküle rosszul lennék.Sajnos!!Meg is vagyok ilyedve ettől a gyógyszer szedéstől,de sajna kell. Ezért gyűjtöm a tapasztalatokat,kinek milyen volt.Könnyen le tudtad tenni a gyógyszert,nem hiányzott a szervezetednek,miután már nem szedted ? A szoptatás alatt szedtél valamit? Ha nem gond légyszi írj! Ha ide nem szeretnél,lehet privit is.Köszi
Sziasztok!
Haaaat,nem tudom mit mondjak.Vagy inkabb semmit?:)
Ha a terhesseg alatti görcsökre kapja valaki,akkor inkabb jobban jar magneziummal.
En szigoruan veszelyeztetett voltam es napi 900mg magneziumot kellett szednem.
Seduxent szerintem nem szedtem volna be.
Szerintem ez is egy "divatiranyzat" az orvosok között ki mit ir fel.
Senki ne ertsen felre.;)
Szia!
Én is a pipholpfent szedtem a terhesség alatt.19.héttől kb.3hónapig.Azért irta fel a dokim mert keményedett a hasam és görcsölgettem.Szedtem ez mellett a magnerotot is.Nekem napi 3mat irtak fel,de nem tudtam úgy szedni mert akkor folyamatosan aludtam volna:-))Napi 2* felet vettem be.
A szoptatásideje alatt már nem szedtem gyógyszert.
A terhesség alatt azért adták, mert nyugtat és megszünteti a méhizomzat görcseit. Még szedtem sokat aludtam napközben. A szülés előtti 3 hónapot kórházban töltöttem, nehogy idő előtt szülessen a kicsike. Egy alkalommal még infúziót is kaptam, mert úgy nézett ki beindul a szülés. Ekkor 18 órát töltöttem a szülőszobán, még wc-re sem mehettem ki.
bvildiko! SZia!
Én is a nyolcadik héttől kezdtem szedni a seduxent.Most 11 hetes vagyok,de a nőgyógyászom most leállított a seduxenről,és pipholfent írt fel helyette.Mennem kell genetikára,biztos ami biztos alapon.Azt szeretném megkérdezni,Tőled,hogy te is pánikbeteg vagy ? Ez neked a terhesség alatt jött ki vagy előtte is az voltál már ?Hány éves most a kicsifiad? Azóta sincs semmi jele,a terhesség alatti gyógyszernek ?Írj egy kicsit bővebben,ha gondolod lehet a privimre is.
barbella
Szia!
Én a terhesség második hónapjától szedtem a Seduxent és a harmadik hónaptól még pluszba a Dopegytet. Egészséges kisfiam született. Igaz koraszülött lett, de nem emiatt.
További ajánlott fórumok:
- Miért lehet az, hogy máj 15-én jött meg a mensim, majd tegnap este volt egy kis pecsételő vérzés, és görcsöltem is?
- Mi lehet ez? Tegnap este 8 óta a gyomrom görcsöl, nem múlik semmitől, nem tudok sokszor lábra állni annyira fáj
- Tudja valaki mit lehet tenni, ha tegnap este óta görcsöl a combom folyamatosan és néha belenyilal?
- Ma kellett volna megjönnie, tegnap és ma is pozitívat teszteltem, de görcsölök!
- Ha hígabbra csinálom a tápszert, hogy ne legyen szorulásos, attól görcsölhet a hasa a babának?
- Lehetek terhes? Napok óta görcsölök és azt hiszem meg fog jönni, de még mindig nem. Tegnap volt a nemvárt.