Elszomorít a túlvásárlás, amit az ünnepek miatt az emberek... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A kaviár kb. annyira szemét, mint a tojás, nem? 😜
Ma hívott valaki, akinek egyébként is kb. a harmadik hívását szoktam felvenni. 🙃 Szinte ugyanezt fújja folyamatosan, mások hogy szórják a pénzt, hogy mennek bele a mókuskerékbe, blablabla. Annyira tudja, hogy másoknak hogy kellene élniük. Annyiszor próbáltam elmondani neki, hogy sokkal egyszerűbb lenne az élete, ha hagyna másokat úgy élni, ahogy akarnak, ő pedig a saját életét kovácsolná.
Nem tudhatjuk kinek mi a felesleges.
Ha valaki a keretein felül vásárol, arra csak azt tudom mondani, addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér.
Na, ebben egyet értünk,
A menyemtöl kaptam a csoda cosorimat, magamnak nem vettem volna.
Deígy, hogy voltam még nélküle?
A lányom már régen kérdezte, nem e szeretnék?
Nem, minek?
A menyem nem kérdezte, hozta. Imádom.
Van okostelefonom, a páromnak a nyomkodós is túlzás volt.
Utálta.
Ugye!?
Én pl. minden héten vásárolok, így karácsonyra is. Karácsony ide vagy oda, ennivalón élünk, azaz be kell szerezni az alapanyagot, hogy abból ételt tudjunk készíteni.
Semmi extrát nem fogok venni, azaz szerintem senkinek sem extra, ha veszek most is csirkemellet, kacsacombot, töltött káposztának valót és sütihez valót.
Ugyan úgy fogunk étkezni, ahogy szoktunk. Nem lesz kaviár (ha ez valakinek extra, mert szerintem ez szemét), lazac lesz, mert a fiam azt szereti, de nem csak karácsonykor szokott ilyet enni, ahogy a többi sem csak karácsonyi kaja. Halat is szoktam sütni az év többi hónapjában is, kacsacombot is sütök többször, ahogy nálam pl. a rántott hús, egy hétköznapi kaja.
Ráadásul, ugyan akkor vásárolok. Nem megyek többször.
És az adag sem változik.
Év közben is szoktam sütit is sütni és minden mást ugyan úgy szoktam venni, csak most karácsonyi menünek becézgetem, húsvétkor húsvétinak, nyáron strand kajának;)
Úgy gondolom, hogy azért a pénzért, amit elköltünk, mi dolgoztunk meg, és arra költjük, amihez kedvünk van. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy én mire költöm el az általunk megkeresett pénzt.
Tehát, FI! Ne legyél szomorú! Attól, hogy te túlvásárlásnak látod ezt, nem biztos, hogy az.
Ha csak te nem jársz vásárolni máskor, csak most...
Honnan tudhatnánk mi az, hogy kinek mi a felesleges? Itt is olvastam már olyat, hogy mi a fenének egy airfryer, ha van sütő. Nekem viszont életem egyik nagy ötlete volt.
Van, akinek az okostelefon is felesleges úri huncutság, én meg élni se akarnék már nélküle. Ahhoz meg pláne semmi közünk, hogy ki miből vásárol és hogy oldja meg. Ezért nem értem az ilyen megnyilvánulásokat.
Hess a fejemből, de gyorsan! 😛
Épp azon gondolkodtam mielőtt beléptem, hogy vajon milyen lenne a világ, ha mindenki magával foglalkozna, a saját dolgaival. Ha mindenki betartaná a szabályokat - természetes úgy, hogy aki alkotja, a is végig gondolná, hogy mennyire életszerű, tényleg pozitív dolgokat teremt?
Ráadásul ezek a magvas gondolatok a legtöbbször tényleg minden alapot nélkülöző általánosításokon alapulnak. Meg aztán honnan tudhatjuk, hogy túlvásárol? Honnan tudjuk, hány emberre vásárol?
Engem az szomorít el, hogy mindig, mindenki a másikkal foglalkozik.
Egyébként, ha valaki jár vásárolni, akkor látja, hogy nem csak karácsony előtt vásárolnak az emberek, hanem máskor is. Hétvégente, mindig tele van a piac és a boltok is emberekkel. A kaját és egyéb dolgokat, ilyen helyen tudjuk beszerezni, így valamikor el kell menni vásárolni...
Legborzasztóbb az, amikor harsogják, hogy hazaviheted most! Ingyen! Törleszteni ráérsz később!
Emlékszem, pár éve futball vb után nyilatkozta szakértő, mennyi tévét megvettek ilyen konstrukcióval.
van, ahol a nagy a család
egyébként nem feltétlenül a csomagok mérete jelzi, ha valaki sokat költ, gyémánt pl. ari kis dobozban is elfér :-)
A Mikulásra vásárolt dogok, nem túlvásárlások.
Gyerekkoromban az drága szüleimnak csak virgácsra jutott, voltak akiknek pedig csak imádságra.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Nagyon elszomorít, hogy a férjem motort akar venni. 😒
- Ilyenkor az ünnepek közeledtével a szingli emberek nyitottabbak a párkapcsolatokra az érzelmekre, magányosabbak, mint máskor? Mit gondoltok?
- Borzasztóan elszomorít hogy bezár az Átrium színház.
- Az emberek megőrülnek a több napos ünnepek előtt...