Elszakítottam a Kombucha gombám! (beszélgetés)
Tökmindegy, hány darabban van!
Anyukám darabolta is, egy kutyám bőrbetegségén az segített, hogy egy pár napon át kapott napi egy diónyi kombucha-gombát. Le kellett nyomni a torkán, de látványosan javult!
(El kell mondanom, hogy több állatorvos szere is csődöt mondott, de az Állatorvosi Egyetemen végzett bőrkaparék-tenyésztés alapján is kapott gyógyszert, és az sem használt.)
Jujjj,hat en a barinomtol kaptam,igy gozom sincs!
Es pont ezert aggodom,h megoltem,mert nehez lenne megint hozzajutnom..
De googlezd ki,ird be a lakohelyed es mondjuk h venni kombuchat vagy ilyesmi..
Igen,olvastam h legaalbb 8 napig jo erlelni.. Foleg az az adag jo fogyokrara is ...
Csak azt nem ertem,hogy tdnek minel tobbet gyartani? Tudsz egyszerre tobb teat erlelni,mint 2 liter? Vagy ahhoz tobb gomba kell?
Es te mennyit ittal naponta? :)
Jujj,koszi!
Akkor nem lenyeg,h palacsinta alaku,vagy szakadt palacsinta? :D
Te is iszod? Mi a tapasztalat? :)
Semmi baj, majd összeforr! :))
Tényleg nem kell megijedni, kibírja a gomba a szétszakítást! Mind külön-külön is életképes marad, ha cukorral táplálod továbbra is.
Eppen ma keszitettem el a teat. A gombat szet akartam valasztani a bebitol,de szetszakadt mind a ketto.. Szerintetek attol eletkepesek?
Most mind a kettot beletettem a teaba,hatha felelednek.
Sokaig ,majdnem 2 honapig fel literes befottes uvegben volt a hutoben,arra gondoltam,az anya,ahogy begyurodott a bebi rafejlodott es azert olyan,mint egy gyurott zsebkendo! Szetvaalszottam,mint mondottam es egyik sem palacsinta forma tobbe.
Van otletetek??
Azt olvastam h pengevel a szelebol vagni kell kerek 20 forintos nagysagut es az ujrafejlodik.Velemeny? A penge ugye acel,az meg nem erhet a gombahoz :(
Naon koszzonom elore is!