Mi az a Kombucha? (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Kombucha nonival.
Az egy ital.
Szia!
Tudsz valakit, aki Budapesten is tudna adni kombuha gomba élő kulturát?
Köszi szépen!
Sziasztok!
Az első adag "lét" csinálom. 5. napja ül az üvegben, és a teetjén ott a baby gomba :) Gondolom ez jót jelent.
Egy kollégám hozt a gombát ő fél év alatt 25 kg-ot fogyott a tea fogyasztásától. Remélam nálam pozitív változások indulnka be.
Üdv mindenkinek
Kuka az egész, nehogy megidd!
Csinált étvágyat amúgy, nem híztál tőle?
Szia!
Még egy hét sem telt el,s már három szaporulat.Ez igen! Űgy tűnik szeret nálam.Komolyan el kell gondolkodnom a jövőjükön, ha soká bírják ezt a tempót.Még nem is kóstoltam,iható-e. Hány naposan lejobb leszűrni?
Szia!
Igen, az a szaporulat. Ha többet szeretnél belőle (vagy elajándékozni) akkor a felsőt és az alsót is telepítsd majd külön üvegbe, ha nem akarod növelni a mennyiséget csak tartani a szintet, akkor én javaslom hogy mindig a frisset tartsd meg.
Sziasztok!
Egy hete kaptam tenyészetet, amit az előírásoknak megfelelően elkészítettem teának. A gomba lesüllyedt az aljára. Két nappal később láttam,hogy hártyaszerű valami van a tetején,gondoltam megnézem,közelebbről,de amint belenyúltam a műanyag kanállal lesüllyedt az aljára. Nem bántottam tovább. Eltelt még két nap látom újra hártya van a tetején ami azóta egyre vastagabb.Sőt az alsó és felső réteg között is kezd kialakulni valami. Ezek a hártyás valamik lennének az új gombatenyészetek? A továbbiakban mit csináljak ezekkel?Ezt szaporítsam, vagy a régit,ami elég barnás. Ha ez lenne a szaporulat akkor mindig ilyen gyorsan szaporodik,ha valami más,akkor mi lehet ez?
Várom segítségeteket üdvözlettel Tárnics
További ajánlott fórumok:
- Vannak köztetek kombucha tea fogyasztók?
- A Kombucha gomba tea felszínén kezdődő rétegen miért jelentek meg kukacok?
- Ti hallottatok már a kombucha jótékony hatásáról?
- Mennyi idő után hat a kombucha tea, vesekőre?
- Hol tudok beszerezni KOMBUCHA teát?
- Kaptam kombucha gombát, de csak a felső átlátszó réteget! Mit kell vele csinálni, hogy a sárga rész is kialakuljon, hogyan kell használni?