Előre tekinteni, de minden áron? (beszélgetés)
Köszi!
Akkor akad még "értelmes" ember:)))
Hűűű, nem vagyok 3 hétig és elszabadul a pokol...
Kemény megfogalmazásokat és vádaskodásokat olvastam.
Sokan elég érthetetlenek, ahhoz képest, hogy mennyire bölcsnek képzelik magukat.
A kérdésre a válasz ( legalábbis az egyik az én értelmezésemben):
1- Van az az embertípus, aki egyszerű emberként éli mindennapjait. Dolgozik, megházasodik, gyereket nevel, és minden körülötte lévő agymosást alkalmazó behatástól mentes életet él. Egyszerűen nem vevő az ilyesmire. Lehet, hogy nincs rá igénye....Egy biztos: nem törődik más anyagi helyzetével.
2- Van az az embertípus, aki dolgozik, megházasodik,gyereket nevel. És közben azt figyeli, hogy a másik esetleg jobb férjet/ feleséget választott magának. Elkezdődik egy folyamat, amit nevezzünk irigységnek. Annak is 2 fajtája van. A jó és a rossz. A jó irigység még talán használ is. Álmodozást indít el, vágyakozást.Aztán, ha lehetősége adódik ( na nem új, gazdagabb társra váltásra gondoltam@@), akkor előrébb lép.Tervez, majd megvalósít. De nem vesz fel ezért hiteleket,vagy ha mégis, akkor igyekszik ésszerűen dönteni, mérlegelni.
A rossz irigység szüli a legnagyobb káoszt szerintem. Beindítja azt a gépezetet, amelyből nincs kiút. A világ halad, fejlődik. De az utóbbi 100 évben akkora iramban ment végbe ez a fejlődés, mint eddig sosem.
Sajnos az értékrendek különbözősége a legnagyobb viták kiváltója. Van, akinek teljesen természetes, és semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy ő most x helyzetéből kifolyólag jobb anyagi körülmények közt él, és el sem tudja képzelni, hogy mások miért nem élnek így. Van, akinek mindez csak nehéz fizikai vagy szellemi munkával lehetséges. Sokat dolgozik, sokat túlórázik. Sokan másokon átgázolva érik el a céljukat. Gáslástalanul.
Vannak olyan "alacsonyabb" életszínvonalon élő stresszesebb életet folytató embertásraink, akik a létfenntartás miatt aggódnak. A mindennapi kenyerükért, gyerekük egészségéért, a házukért. Vannak olyanok, akiknek mindezek megvannak. Nem éheznek, egészségesek a gyerekeik, nincs hitelük.És talán van egy egészséges életszemléletük is mindemellett. És vannak olyanok, akiknek mindez szintén megvan, de van egy még egészségenek mondható törekvésük a több felé. Ez még ugyebár elfogadható. És van az a csoport, aki nem elégszik meg ezzel. Ez az embercsoport megtalálható a különböző rétegekben is. Lehet, hogy nincs mit ennie holnap, de felvesz egy hatalmas hitelt, hogy a szomszéd új autóját túlszárnyalja, vagy a tévéjét, vagy az esküvőjét, vagy tudomisén....Vagy van mit ennie, de a szomszéd új medencéje nagyobb, mint az övé, viszont nincs pénze megnagyobbítani, ezért vesz fel hitelt...amit aztán nem tud fizetni, mert kirúgják az állásából....
Nagyon összetett kérés, nagyon összetett válaszok lehetségesek. Ahogy vannak értelmes kérdezők és értelmetlen válaszok.....
Ha értelmezni is tudnál,akkor láttad volna,hogy értelmes emberek hsz-ei megragadtak..
Miért olvasod te egy ilyen ember naplóját,mint én???
Nem neked való....Hogy neked mi a fájó,az kb. hány embert érdekel?Hogy rosszabbra számítottál? Természetes,hiszen magadból indulsz ki...
Ha ennyire unatkozol,miért nem mész moziba,vagy standra?????????? Bár..ha olyan szép vagy,mint amilyen okos...inkább maradjon a hűvös szoban...:D
Bölcs emberek mondatai tetszenek,ezért viszem a naplómba. Ha akarod,leírom szótagolva,talán úgy megmarad a buksidba:E-ze-ket a böl-cses-ség-ek-et,nem én ta-lá-lom-ki,csak tet-sze-nek.
Olvasd el többször,menni fog!!!!!!!:D
A válasz egyszerű: ilyen az ember természete. Mindig többre és többre és újabbra vágyik. Mindig keres valamit, amiről azt hiszi, hogy az majd boldoggá fogja tenni: az új autó, a nagyobb ház, stb...
Az egó az, ami elhiteti velünk, hogy mindig szükségünk van még valamire azon kívül, amink már van.
:DDD gratulálok megike!Felülmúltad önmagad.
Bevallom sokkal rosszabbra számítottam ahogy a hsz-eidet olvasgattam,de!
Amint a naplódba pillantottam azonnal tudtam hogy egy nagyon bölcs emberkével állok szembe,nem kétséges hiszen a naplód bölcseletek tömkelegét tartalmazza!Kár hogy nem ragadt beléd semmi,de bízzunk benne hátha a jövőben...mert csodák azért még igenis vannak! :D :D
Fájó de attól tartok a fórumban feltett kérdésedre a választ sohasem fogod megérteni,elvégre te ahhoz túl..... úgyis mondhatnám;átlagon felűli okos-művelt és nem utolsó sorban bölcs"vagy. :D
énségem pedig komplett hülye lévén,mint látod,
tőled sokkal nyugisabb.:D :D
Tudod...az a baj,hogy mikor elindítottam a fórumot,nem gondoltam bele,hogy komplett hülyék is látogatják a hoxát...Igen,rád gondoltam,konkrétan.
Természetesen,igazad van. Az irigységtől már egyszerűen nem látok!!!!!Igen,a környezetemben is sok van,és hallom az ősrégi tévében is.Mert persze nem mozdulok ki.A gyerekemet nem raktam a témába,ha lehet,akkor a tyúk eszeddel te se rakd!
Annak a "beteg gyereknek" ugyanis kb.sokezerszer annyi esze van,mint neked!
Tiszteletben tartom,mindenki véleményét,de te h@lyébb vagy a sokévi átlagnál!
Ha annyi eszed nincs,hogy felfogd a kérdésem értelmét,akkor vonszold arrébb magad!
Mondtam én ilyet?
A fórum indító példálózott ilyenekkel,meg a porszívóról való porszívózással :D
megi értem én a problémádat,pontról pontra leírtad :)az a problémád hogy neked nem adatott meg h előre tekinthess és tegyél is érte valamit.
Ott vagy a házadhoz láncolva egy beteg gyerekkel,látod a kényszer leállástól inkább idegbeteg,görcsölő és pánikoló az ember,itt vagy rá az élő példa.Azért ha utánad dobnának egy plazmát vagy egy okos telót nem hagynád ott emelt fővel igaz? :D Világos hogy miért zavar annyira ha mások előre tekintenek és az is hogy miért akarod azzal minden áron összekötni a stresszt.
Mondj le az írígységről és akkor egyből helyre jössz,nem is fognak ilyen érdekes"kérdésej foglalkoztani,ennyi. :)
Ilyen sok hasonló ember van a környezetedben?
Én kevés olyannal találkoztam, aki ún. "felesleges" dolgokért hajtana...plusz egy bizonyos életszínvonalhoz sok munka kell.
És ez nagyon is jó!!!!!:)
De én azokat nem értem...akik...mondok egy példát: Hajt egy porszívóért,amivel leporszívózhatja a meglevő porszívóját...Semmi értelme,mert letörölheted használat után egy por ronggyal,de inkább hajtasz,hogy vegyél egyet,amivel a porszívót is leporszívózhatod...Tudom...kissé bonyolultan fogalmaztam...:)
Láthatnád, hogy a te hozzászólásodra reagáltam, melyben felteszed a kérdést, hogy annyi másik fórum van, nem?
Én úgy láttam, hogy ide nem ült be senki kötözködő szándékkal, ezért reagáltam azt, amit.
Tényleg ne ragozzuk, én már leírtam a véleményem, amivel egyet is értettél.
Szép napot!
Mit olvassak rajta? Te lovagolsz még mindig ezen. Ismétlem:Feltettam egy kérdést,és köszönöm,mindenkinek,ha válaszra méltatja.
De neked valami erős késztetésed lehet,a kötözködésre. Tedd.Engem már nem zavar.
Én egyáltalán azt nem értem,hogy mire pörögsz fel ennyire???
Ismétlem:Feltettem egy kérdést,mert érdekelt.Aki leírja a véleményét,azt megköszönöm. Mint pl.az előtted szóló ...FATA...
Ő leírta a véleményét,én pedig elgondolkodom azon,hogy:Igen,tényleg,talán igaza van...
Most az a baj,hogy közben nem bólogatok????? Vagy mi????
Mindenki a saját véleményét írta le, a saját vérmérséklete szerint. Egy nyilvános fórumban neked ezt el KELL tudni fogadni, mert mindenki oda és azt ír, ahova akar (fórumszabályzaton belül). Nem a tulajdonod egy fórum, nem szólíthatsz fel embereket, hogy akkor te most írhatsz, te meg nem, köszi....
Persze rendszeres piszkálás, sértegetés esetén igen, de én itt ilyet nemigen olvastam..... vagy tévedek??
Szerintem minden korszaknak megvan a maga tempója,és tök természetes,hogy a fejlődéssel "gyorsulás" jár.
Régen egy futár hónapokig ment hogy elvigyen egy levelet ,aztán a válaszra is hónapokat kellett várni,most feladsz egy rendelést a neten,és még a világ másik feléről is pár nap alatt itt van.Hogy még hova fog ez vezetni ?Lehet lesz majd fényposta is valamikor,amivel magadat is átgondolhatod a hawai szigetekre egy szempillantás alatt,ki tudja?:))Szóval a gyorsulás,a fejlődéssel egyenes arányosságban van,és megállíthatatlan.
Az is természetes ,hogy az emberi életekre is kihat,hisz amilyen tempót diktál a világ ,nekünk ahhoz kell,vagy lehet alkalmazkodni.
Nem igazán találkoztam még olyan emberekkel,akik pontosan úgy gondolkodnak,ahogyan én. Vannak ilyen emberek,de kevesen...Engem ez nem zavar. Ha tudatbázisban,vagy fórumban feltesznek egy kérdést,azt azért teszik,mert kíváncsiak egy adott dologra...Nem?? Tény,hogy soha nem értettem meg azokat,akiket NEM ÉRDEKEL az az adott dolog,de azért "beülnek" a fórumra,ha másért nem,hát piszkálódni...Annyi másik fórum van...Nem?
Engem EZ a téma érdekelt.Ha valakit nem érdekel,akkor nyugodt szívvel tovább mehet.
További ajánlott fórumok:
- Hiszek a sorsban! Hiszem, hogy minden előre meg van írva....
- Hisztek a mindenféle horoszkópokban, amik előre megmondják, milyen nemű babád fog születni?
- Milyen ajándékot lehet vinni házszentelőre egy olyan családnak, akiknek mindenük megvan?Jó ötleteket várok :-))))
- Mi a fehérje diéta lényege? Minden oldalon másképp írják le. Saját tapasztalatok? Előre is köszi :)
- Katángkóró növényről érdekelne, mire jó, mert mindenhol mást írnak? Előre is köszönöm a válaszokat!
- Sziasztok!Ismeri valaki Balatonakarattyán a Vivien Hotelt?Nyaralt már ott valaki?Tapasztalatok?Minden választ előre is köszönök!