Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Előre elkészíthető vagy alaposan előkészíthető CSIRKEételek fórum

Előre elkészíthető vagy alaposan előkészíthető CSIRKEételek (beszélgetés)

1 2
38. Guruljka (válaszként erre: 36. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 10. 21:14

Egyik jobban néz ki, mint a másik.

Még akkor is, ha egyiket sem fogom megcsinálni. Ami szép, az szép.

37. noozimanoo (válaszként erre: 36. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 10. 14:57
Háháhááá ebben rögtön 4-et is találtam, ami kedvenc lesz itthon. 😍
2020. dec. 10. 12:01

Itt is vannak jo kis toltott husos receptek.


[link]

35. a97b9a4e4e (válaszként erre: 34. - Tumbo2)
2020. dec. 10. 11:55

Fincsi lehet. De ez se lehet rossz.


[link]

34. tumbo2 (válaszként erre: 32. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 10. 09:34
mondtam a lányomnak,ennél egyszerűbb,mint a töltött csirkecomb.kis párolt hagyma,gomba,a máj csak elkaparva,két száraz zsömle,majoranna,meg só,bors.meg amit más esetleg kíván.fólia alatt egy óra.lehet benne borsó,vagy bármi.az eljegyzésemre én csináltam a töltött csirkét,az egészben volt,de mindenkinek ízlett.
33. NomNom (válaszként erre: 27. - Noozimanoo)
2020. dec. 9. 21:35
Szerintem igen csak nagyobb formában.:)
2020. dec. 9. 21:33
Én úgy ennék már egy jó kis tőtött csirkét. :D Amúgy azt is ellehet készíteni előre, berakod a hűtőbe, hidegen is jó. A barátnőmék mindig 2-3 nappal ünnepek előtt legyártották az ilyet. Olyan finom töltött csirkét csináltak az anyukájával, hogy csak néztem ki a búra alól. :D Volt abban minden máj, gomba, zöldség, mindenféle finomság.
2020. dec. 9. 21:29
A bacon- ös őzgericformás tènyleg jó ötlet, èn elkèszítettem már többször is.
30. VendrinerPiroska (válaszként erre: 28. - Noozimanoo)
2020. dec. 9. 21:06
Szerintem itt bármelyik recepthez megtalálod a hozzávalókat a Tescoban. :) Én idén valószínűleg egy közepes Coopból szedem össze a karácsonyi hozzávalókat.
29. delbuk (válaszként erre: 27. - Noozimanoo)
2020. dec. 9. 20:43

Azt nem ismerem. 😅

De nagy elonye, hogy elozo nap ossze lehet rakni, es kb. elronthatatln.

28. noozimanoo (válaszként erre: 25. - VendrinerPiroska)
2020. dec. 9. 16:22
Mátészalkán a Tecso a legnagyobb. Bár van Spar is, csak ott nehézkes a kijutás, általában kevés pénztár üzemel, így oda nem megyek. 🙉
27. noozimanoo (válaszként erre: 26. - Delbuk)
2020. dec. 9. 16:21
Ez az őzgerincben sütött csirkemell olyan lehet, mint a "Pipi-muffin"? 😊
26. delbuk (válaszként erre: 1. - Noozimanoo)
2020. dec. 9. 15:57

Sajtos csirkere meg egy szavazat, en ozgerincet szoktam kibelelni baconnel ra a tojasban, reszeltsajtban megforgatott csirkemell kockazva, leontve tejszinnel, es betakarva a baconnel.

Ehhez a sima krumplipure a legjobb, de azt is elo lehet kesziteni legalabb annyra, hogy megpucolod, darabolod a krumplit. Nalunk meg sult kacsamell van karacsonykor, max 10 perc melo, a tobbit a suto intezi. De maximalisan megertelek, mi iden rendelunk...

25. VendrinerPiroska (válaszként erre: 18. - Noozimanoo)
2020. dec. 9. 12:35
Éppen lehet nagyobb láncoknál, de nem olcsó.... Mellesleg nem is kell bele az eredeti szerint. Anyukám oda van érte, pedig inkább konzervatív az ízlése.
2020. dec. 9. 11:27
Töltött csirke (sonka, gombâval), madársali vinaigrette öntettel, akinek nem ízlik franciasalâta, sajtsalâta, majonézes kukoricasali, krumplisali (némelyiknek külön jót tesz ha 1 napot pihen a hűtőben)
23. noozimanoo (válaszként erre: 20. - Jucus43)
2020. dec. 9. 10:50

Lebcsesalátát sem ettem még. 😉

Köszi a tippet! 😉

22. eead01e023 (válaszként erre: 19. - Levarosbukta)
2020. dec. 9. 09:42

Jajj :/

Akkor jobb, ha aznap elfogyasztjátok :))

21. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Bözsi néni)
2020. dec. 9. 09:39
bár én sonkát nem teszek bele,kár lenne elrontani.de a baconnal kibélelem,aztán jöhet a többi.tetejére egy kis tejföl.
2020. dec. 9. 08:52

Sajtos húst előző nap szinte kötelező is előkészíteni, hogy igazán finom legyen.

Mintha paníroznál, de a zsmorzsa helyett reszelt sajtba forgatod a husikat. Tepsibe egymás mellé rakod, tetejét tejszínnel meglocsolod. Másnap kisütöd.

Köretnek lencsesaláta, krumplipüré, rizs.

19. levarosbukta (válaszként erre: 15. - Eead01e023)
2020. dec. 9. 08:36
Pont a másnapos krumplipürétől tör ki a nyavalya :)
18. noozimanoo (válaszként erre: 17. - VendrinerPiroska)
2020. dec. 9. 05:40
Nem is tudom, felénk kapható-e ez a zellerfajta... 😊
17. VendrinerPiroska (válaszként erre: 4. - Asgardi)
2020. dec. 9. 01:07

Én szűzérmét szoktam tölteni így, füstölt sajttal és aszalt szilvával, bár egy picit sózom/borsozom, aztán betekerem baconnel. Előző nap betekerem, beteszem a kizsírozott tepsibe, alufólia rá, és másnap huss be a sütőbe. Annyit foglalkozom vele, hogy lehántom róla a fóliát kb. fél óra után. Ugyanígy járok el a pácolt csirke combjaimmal. A Lucullus flekken pác is nagyon népszerű nálunk. Nincs vele több gond, mintha csak melegíteni tenném be.

Ha a hideg saláta is játszik, akkor ajánlanám a koronázási csirke salátát:

[link]

Az eredetiben nincs halványító zeller, és hagyma is módjával, viszont én kis darabokra vágott szárított sárga barackot rakok bele, lekvár helyett (az is Ok) és néha némi pörkölt mandulát. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy éjszakát.

16. Bözsi néni (válaszként erre: 6. - Tumbo2)
2020. dec. 8. 23:22
Bizony, nagyon fincsi. Hidegen, melegen is.
2020. dec. 8. 22:08

Károlyi saláta


[link]


Mézes narancsos csirke


[link]


Finom lesz másnap is, sőt ..


Krumplipüré (semmi baja nem lesz másnapra, mikróban lehet melegíteni, amíg a sütőben sül a corn flakes-es csirkecomb.)


Előző este keverj el görög joghurtban sót, borsot, fokhagymát, tedd ebbe a pácba a filézett cs.combokat. Este már a kukorica pelyhet is meg lehet őrölni a késes aprítóban, és akkor már arra sincs gond.

Másnap a joghurt-pácos csirkéket megforgatod a corn flakes-ben, sütőpapírral bélelt tepsiben olajjal megspricceled, fél óra alatt aranybarnára pirul, a hús omlós puha lesz a páctól.

Azalatt meg lehet teríteni, krumplit melegíteni.

14. noozimanoo (válaszként erre: 12. - Channa*)
2020. dec. 8. 21:21
Köszönöm a segítséget!
13. a97b9a4e4e (válaszként erre: 11. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 8. 21:12
Kisérőnek meg egy kis egri muskotályos. Jól behűtve.
12. Channa* (válaszként erre: 10. - Noozimanoo)
2020. dec. 8. 21:12

Ez sosem fogom megérteni.

Most tényleg az az egy óra? Nem kell ott állni mellette. Amíg reggel alszanak simán elkészítheted, majd bedobod a sütőbe és frissen tálalhatsz. Mi ebben a sok idő? Inkább állott étel? Nem elég az az év 360 napján?


Akkor miért nem sertéshús, aminek nincs mellékíze másnaposan?


Lehet hideget is enni, virslit, ami 5 perc alatt kész van. Töltöttkáposztát, mert az viszont jobb ha áll.


Bármilyen csirke ehetetlen másnaposan.

2020. dec. 8. 21:10
Minden előre elkészíthető csak be kell rakni a mélyhütőbe. Én amúgy vmi grillezett csirkemellet csinálnék a helyedben, meg hozzá mondjuk francia salátát.
10. noozimanoo (válaszként erre: 9. - Channa*)
2020. dec. 8. 21:08

Nem jönnek vendégek.

És azért nagy probléma (számomra) az az egy óra is, mert az év 365 napján ezt csinálom. Most szeretnék én is a gyerekeimmel lenni, és nem a konyhából nézegetni őket.

2020. dec. 8. 20:45

Én nem eszem meg a a másnapos csirkét és melegítve sem. Szerintem van egy nagyon rossz mellékíze.


Miért nem lehet aznap elkészíteni? A csirke ételeket el lehet készíteni 1 óra alatt körettel, salátával együtt.


Én a fiúknak reggel szoktam összedobni az ebédet, amit visznek magukkal.


Ha az előkészítéssel nem akarsz időt pazarolni, akkor megpucolod és beteszed a hűtőbe, másnap kiveszed, berakod a tepsibe, fűszerezed és megsül 40-60 perc alatt, és ott sem kell állnod mellette, amíg sül, addig elkészül a köret. A zöldségeket néhány perc alatt meg lehet párolni, a krumpli is meg van 30 perc alatt, stb.


Nem értem miért olyan nagy probléma 1 órát a főzésre szánni, ha már mennek vendégek. A mosogatás tovább fog tartani.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook