Előítélet (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Előítélet (Gondolatok)
Nem kellene túlzottan érdekeljen. Meg kell szüntetni azokkal a kapcsolatot vagy azzal a kötődést, ahol jelen van előítélet. A rossz dolgoktól próbáljunk megszabadulni. Ebben benne van az is, hogy ne emésszük magunkat ezen. Mindenkivel nem lehetünk barátok.
A tetoválásra tértél ki. Úgy gondolom nem ez határozza meg ki milyen. De én engedélyezném bárhol, viszont magamra nem tetetnék.
hamarabb elment, mintsem befejeztem volna :)
Nagy a világ, mindenki elfér benne. Majd találnak olyan bérbeadót, aki nem ad a külsőségekre.
Egyébként mindenki előítéletes, vannak rá kutatások.
Tudok olyan esetről, hogy a baleseti sérüléseit, műtéti hegeket kendőzte a tetoválásokkal.
Egyébként nagyon sajnálom a elrondított szép, ép bőröket. Aki a hátát, fenekét tetováltatja, nem értem miért csinálja, hogyan "gyönyörködik" benne?
Egyik-másik rém ronda, gusztustalan. Megdöbbentő, hogy mit tett magával. Felelőtlen, nem gondolkozik évekkel-évtizedekkel előre. Nem adnék ki neki lakást sem, és semmilyen közös csoportba sem dolgoznék szívesen ilyen emberrel. Ha saját magával így kitolt, milyen felelősséggel bánik a máséval, vagy
Teljesen jogos, amiről és amit írsz. De sajnos a legtöbben véleményezzük a másikat - és mivel nem ismerjük, felületesen alkotunk véleményt. Igazságtalanul. És valószínűleg szinte mindannyiunkat megítéltek már pont ilyen alaptalanul. :( Ez persze nem mentség, nem magyarázat, de talán ez - is - vezetett idáig.
Egyénként remek írás, örömmel olvastam. :)
Jobban hangzik, ha "előfeltevésnek" mondjuk?
(A lényegen nem változtat semmit.)
"belső tulajdonságaik alapján előzetes, nem valós véleményt alkotunk, ezek alapján ítélünk meg,"
Ha ismerem a belsőtulajdonságait, akkor már valós véleményt tudok alkotni szerintem.
Ha csak alkalmi ,,vagy épp a példában említett albérletes dolog kapcsán ,,ha megfeszülsz sem tudsz más képet alkotni,mint felületeset,,nem valósat.
Nem ismerkedhettek hetekig ,hónapokig.
Ettől akkor az ember előítéletes?
Általában nem vagyok előítéletes. Se bőrszín, se vallás nem érdekel. Csakis a saját tapasztalatomra hagyatkozom. Viszont az ember az élete során tapasztal dolgokat, és ha azt a saját bőrén tapasztalja, már elgondolkodik. Pl. van egy csoport, akit
általában nem szeretek, és nem is adnám ki nekik a lakásomat. Pont nem a vagyonommal próbálnék a jóhiszeműséggel...háááátha tévedek.
És ebből a csoportból vannak azért olyanok, akiket kedvelek, sőt fel is nézek rájuk, de ismeretlennel akkor sem próbálkoznék, mert a többség a megítélésüket elvitte rossz irányba.
Aki az általánostól nagyon elakar térni valamiért, és teszi ezt saját kedvére, akkor benne van a pakliban, hogy ő lesz a fekete bárány.
Nem ítélem el az agyontetováltakat sem, sokan éppen a sebezhetőségüket próbálják ezzel palástolni, de amikor üzletről van szó, nincs idő pszichológust játszani, az ember rövidre zár, ha van kiből válogatni.
Ugrás a teljes írásra: Előítélet