Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Előítélet fórum

Előítélet (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Előítélet (Gondolatok)

20. Montmartre (válaszként erre: 17. - Ruslan)
nov. 1. 10:33
Ja írták azt is, hogy bocs, idézek: csórók nem lehetnek, fodrász, kozmetikához hasonló felzúztak a szalonban az árak. De nem is lényeg, ha hónapokra előre kifizeti a lakást, mindenről papíroztok, fontos mi van a hátán? Nekem ez zöld. Gondolom, talán?? kapcsolatba hozzák a maffiával. De itthon ennyire, az meglepett.
19. Montmartre (válaszként erre: 12. - Zefex)
nov. 1. 10:13
A te értelmezésed szerint kitolt magával, tudtán kívül, feltételezed, hogy a lakásoddal se jól bánna. Megmondom őszintén, erre egyáltalán nem gondoltam, de ez is egy megközelítés.
nov. 1. 09:41
ELnézést kérek, úton voltam sokat és nem jelzi a rendszer ha megjelentetik a cikked. Nagyon hálás vagyok a gondolataitokért, mindet végigolvastam.
17. Ruslan (válaszként erre: 15. - Ruslan)
nov. 1. 01:54
Nem volt könnyű leszedetni azt a tetkót, ami megvolt nekem. Szóval megbántam. Mégis van akiknek jól áll, felfogható szimbólumként is, ami őt képviseli.
16. Ruslan (válaszként erre: 14. - Bibordio)
nov. 1. 01:49
Ha egyénekben gondolkodunk igen.
15. Ruslan (válaszként erre: 1. - Montmartre)
nov. 1. 01:49

Nem kellene túlzottan érdekeljen. Meg kell szüntetni azokkal a kapcsolatot vagy azzal a kötődést, ahol jelen van előítélet. A rossz dolgoktól próbáljunk megszabadulni. Ebben benne van az is, hogy ne emésszük magunkat ezen. Mindenkivel nem lehetünk barátok.

A tetoválásra tértél ki. Úgy gondolom nem ez határozza meg ki milyen. De én engedélyezném bárhol, viszont magamra nem tetetnék.

okt. 29. 23:45
Az előitéletet a tapasztalat szüli.
13. zefex (válaszként erre: 12. - Zefex)
okt. 29. 21:52

hamarabb elment, mintsem befejeztem volna :)

Nagy a világ, mindenki elfér benne. Majd találnak olyan bérbeadót, aki nem ad a külsőségekre.

Egyébként mindenki előítéletes, vannak rá kutatások.

12. zefex
okt. 29. 21:48

Tudok olyan esetről, hogy a baleseti sérüléseit, műtéti hegeket kendőzte a tetoválásokkal.

Egyébként nagyon sajnálom a elrondított szép, ép bőröket. Aki a hátát, fenekét tetováltatja, nem értem miért csinálja, hogyan "gyönyörködik" benne?

Egyik-másik rém ronda, gusztustalan. Megdöbbentő, hogy mit tett magával. Felelőtlen, nem gondolkozik évekkel-évtizedekkel előre. Nem adnék ki neki lakást sem, és semmilyen közös csoportba sem dolgoznék szívesen ilyen emberrel. Ha saját magával így kitolt, milyen felelősséggel bánik a máséval, vagy

11. Sirga (válaszként erre: 1. - Montmartre)
okt. 29. 16:31

Teljesen jogos, amiről és amit írsz. De sajnos a legtöbben véleményezzük a másikat - és mivel nem ismerjük, felületesen alkotunk véleményt. Igazságtalanul. És valószínűleg szinte mindannyiunkat megítéltek már pont ilyen alaptalanul. :( Ez persze nem mentség, nem magyarázat, de talán ez - is - vezetett idáig.

Egyénként remek írás, örömmel olvastam. :)

10. csemár (válaszként erre: 1. - Montmartre)
okt. 29. 08:08

Jobban hangzik, ha "előfeltevésnek" mondjuk?

(A lényegen nem változtat semmit.)

9. srcrss (válaszként erre: 1. - Montmartre)
okt. 29. 07:40
Aki agyontetováltatja magát, az vagy lázadó, vagy annak akar látszani. Miért sértődik meg, ha annak nézik? :D
8. Hansika (válaszként erre: 2. - Enissa)
okt. 28. 18:59
En mäs vagyok, nekem voltak es vannak elöiteleteim...
7. Enissa (válaszként erre: 1. - Montmartre)
okt. 28. 18:56

"belső tulajdonságaik alapján előzetes, nem valós véleményt alkotunk, ezek alapján ítélünk meg,"

Ha ismerem a belsőtulajdonságait, akkor már valós véleményt tudok alkotni szerintem.

okt. 28. 18:23
Engem nem zavar ha valaki tele van tetoválással, pedig rajtam egy sincs. Inkább sajnálom, hogy a bőrét elrondítja vele, főleg,ha amúgy szép bőre van. Egy-egy tetkó viszont kimondottan esztétikus lehet.
okt. 28. 18:12
De, lehetne bizalmat szavazni.
4. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 2. - Enissa)
okt. 28. 17:14
Igaz. Egyetértek.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Montmartre)
okt. 28. 17:07

Ha csak alkalmi ,,vagy épp a példában említett albérletes dolog kapcsán ,,ha megfeszülsz sem tudsz más képet alkotni,mint felületeset,,nem valósat.

Nem ismerkedhettek hetekig ,hónapokig.

Ettől akkor az ember előítéletes?

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Montmartre)
okt. 28. 16:07

Általában nem vagyok előítéletes. Se bőrszín, se vallás nem érdekel. Csakis a saját tapasztalatomra hagyatkozom. Viszont az ember az élete során tapasztal dolgokat, és ha azt a saját bőrén tapasztalja, már elgondolkodik. Pl. van egy csoport, akit

általában nem szeretek, és nem is adnám ki nekik a lakásomat. Pont nem a vagyonommal próbálnék a jóhiszeműséggel...háááátha tévedek.

És ebből a csoportból vannak azért olyanok, akiket kedvelek, sőt fel is nézek rájuk, de ismeretlennel akkor sem próbálkoznék, mert a többség a megítélésüket elvitte rossz irányba.

Aki az általánostól nagyon elakar térni valamiért, és teszi ezt saját kedvére, akkor benne van a pakliban, hogy ő lesz a fekete bárány.

Nem ítélem el az agyontetováltakat sem, sokan éppen a sebezhetőségüket próbálják ezzel palástolni, de amikor üzletről van szó, nincs idő pszichológust játszani, az ember rövidre zár, ha van kiből válogatni.

okt. 28. 09:35
Előítélet, sztereotípia, ha a külső vagy belső tulajdonságaik alapján előzetes, nem valós véleményt alkotunk, ezek alapján ítélünk meg, sok esetben megbélyegezünk embereket.

Ugrás a teljes írásra: Előítélet

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook