Ellentétek vonzák egymást? (beszélgetés)
Lehet, hogy egy ideig működik, de hosszútávon nem.
A céloknak, elképzeléseknek közösnek kell lennielennie(szerintem),hogy működőképes legyen egy kapcsolat.
Csak utólag derült ki, nem is bírtam idegekkel. Totál ellentétek voltunk, egyik szokásunk sem egyezett meg kb. Mindenen össze tudtunk veszni és vesztünk is...
(Másik eset az, amikor olyanba szerettem bele, akivel egészen odáig úgy voltam, hogy de nem bírom, olyan ellenszenves, jaj csak őt ne lássam... Aztán megtörtént, hogy bele szerettem, de ez esetben csak plátói volt a dolog.)
Az is megeshet, hogy kiegészítik egymást.
Ami hiányzik az egyikből pótolja a másik.
...bár vannak olyan emberek, akik a lelki sérüléseik miatt csak olyan kapcsolatot tudnak működtetni, ahol a veszekedés a mozgatórugó-rájuk természetesen áll az ellentétek vonzák egymást szabály.
:)
Nem!
- koránkelő - későn fekvő?
- otthonülő - eljáró?
- húsos - tésztás?
- csendes - harsány?
- komolyzene - rocker?
- piperkőc - visszafogott?
- vallásos - nem istenhívő?
- alkoholellenes - iszákos;
- nemdohányzó - dohányzó?
- precíz - rendetlen?... stb.
... mind-mind hosszútávon komoly konfliktusok forrása lehet. Kellenek a közös pontok; itt-ott lehet kompromisszumot kötni, de alapvető dolgoknak egyezniük kell.
Nálam nem müködik az ellentétek vonzzák egymást szindróma. A volt férjemmel ez volt a helyzet, sose értettük meg egymást, teljesen ellentétes temperamentum, gondolkodás: állandó marakodás volt a vége.
A jelenlegi párom olyan, mint én, temperamentumban, gondolkodásban, világnézetben..tökéletesen müködik a kapcsolatunk. és egyáltalán nem unalmas, mert mindkettőnknek van humorérzéke..
Igen!:)
De még mennyire :)
Lehet,látod erre még nem is gondoltam:D
Végül is nem is érzem feleslegesnek itthon magam,mindig van dolgom bőven.Ha 3-4 napra eltűnnék nem férnének be az ajtón,éhen vesznének,megkoszosodnának:-))))
:)))
Lehet ,hogy csupán a jó szándék vezérli őket,hogy kijöjjön a kontraszt,vagy az,hogy mennyire szükségük van rád!:))))
Én azért azt el tudnám viselni,ha a családom férfi tagjai rendszeretők lennének:D
De szörnyű rendetlen mindkettő:((
További ajánlott fórumok:
- Írj egy szót, és a szónak az ellentétét. Pl: kicsi/nagy, szép/csúnya
- Egy szó és az ellentéte, pl: kicsi/nagy, áll/ül
- Ti mit csináltok ha a párotok tök ellentétesen neveli a gyereket, mint ahogy ti szeretnétek?
- Miért vagyunk szerelmesek és miért vonzzák egymást az ellentétek?
- Adott szó és ellentéte!
- Hogy érzitek: a hasonló emberek találnak jobban egymásra, vagy inkább az ellentétek vonzzák egymást?