Eljegyzésem... (beszélgetés)
Jó rég nem voltam a fórumjaimon, ma nézegettem át, hogy miket is írtam ki régebben :)
Az eljegyzésünk csodás volt, mindenki boldog volt, táncoltunk, mulattunk stb. Ami a legfontosabb: azóta is boldog kapcsolatban élünk a párommal, teljesen megértjük és támogatjuk egymást, minden a legnagyobb rendben van.
Most 21 vagyok, amikor a fórumot indítottam 19 voltam :)) de furcsa, gyorsan telik az idõ. Azóta mindketten lediplomáztunk, én idén elkezdtem a mesterit is, ami még 2 év, a párom nem a továbbtanulást választotta, hanem az intenzívebb pénzkeresést, most pl. decemberig Csehországban dolgozik (szept, 14-tõl van ott). Hiányzik, de amikor csak tudunk, beszélünk és bár nagyon furcsa és nehéz egyedül, de mellette vagyok és ugyanolyan hiperszuperül szeretjük egymást, mint ezelõtt, sõt, talán egyre jobban :)
Milyen volt az eljegyzés? Mesélj, olyan kíváncsi vagyok!
Mi ma vettük meg a gyűrűket, jövű vasárnap lesz az eljegyzés. Szűk családi kör, csak mi és a szülők. Még nem tudom, mi lesz a menü, de már nagyon várom.:)
:) igen, a sugásra gondoltam; mindenki nagyon dícséri, és tényleg szép, hangulatos volt a díszítés is. Az ételek is nagyon jók. Sajnos nem gyakran járunk oda, mert nem a legolcsóbb, legutóbb a nagyi 70. szülinapját ünnepeltük ott egy ebéd keretében. A Sugás bõségtál nevére emlékszem, az nagyon fincsi, van rajta minden.
A másik lehetõség a Szentgyörgy palota, csak az a város végén van. Na de mind olyan dolgokról beszélek, ami még nagyon késõn esedékes.
Az a fõ, hogy 8 nap és megtartjuk az eljegyzést :D már alig várom :)
A menü: - elõételnek hidegtál felvágottakkal,
sajtokkal, tojással, zöldségekkel és
töltött fasírttal
- marhahúsos parasztcsorba :) imádják...
- panírozott csirkemell krumplikörettel,
steak, savanyúság (cékla, ubi, paprika)
- töltöttkáposzta
- sütemények (zserbó, sósrúd, vendégváró
szelet...)
Szerintem sem fontos a templomi esküvő, ráadásul divat lett ott házasodni, akkor is, ha a felek tulajdonképpen nem is vallásosak (túlzottan). És mindig hangsúlyozzák is, hogy az ilyenek inkább ne vállalják be a templomi esküvőt, mert annak semmi értelme.
Szerintem meg szörnyű lehet hatalmas, kényelmetlen és drága fehér ruhában "tipegni" nagyközönség előtt... :-S A gondolattól is rosszul vagyok... :-S :-)
Az nekem se tetszik. Régebben esküvőkön nagyon sok volt mindkettőből és hát nem a legszebben. De hát kis vidéki ebédlő, nem mintha le akarnám szólni.:) Mi biztos nem ott tartjuk, de még ráérünk a szervezéssel, az még évek kérdése.:)
Az eljegyzés pedig 7 fős lesz csak, szülők, mostohaapám és mi ketten. Ebédet otthon csináljuk, veszünk innivalót, egy kis díszítés esetleg... csak egyszerűen.
Mindenesetre jól jön az info, az esküvõn sokkal több ember lesz :) most csak kis kerti party-t akartam fincsi kajákkalés tényleg csak a legfontosabb személyekkel.
Viszont díszítésre tippeket még írhatsz, mert nem csak az eljegyzés jön, hanem tesómnak a bérmálása is hamarosan.
Egyébként a jobb italnagykerekben, ha megveszed az esküvőre az alkoholt, akkor vállalják, h a felbontatlan üvegeket visszaveszik. De nyilván ez nem aktuális 15 főre, hanem 10x ennyire vonatkozik. Csak gondoltam nem árt ha tudjátok.
Ha van egyéb kérdésetek szívesen válaszolok.
Nálunk a szokásos ital: Unicum Jager whisky pálinka (fütyülős vagy hasonló),vmi házi pálinka krémlikőr cherry, bor (bár az nem átlagban nem foyg nagy mértékben) és alk és mentes sör.
(Gondoltam segítek, rendezvényszervező vagyok)
Ja, nem tudom mondtam-e már, de megvettük az italokat is az eljegyzésre (van bor, sör, whisky, martini, krémlikõr :D ). Anyu még lufikat is vett, hogy kidíszitsük vele az ajtót meg a mennyezetre is rakunk párat. Ithhon tartjuk meg, a garázst tavaly átalakítottuk játékteremnek, egész kényelmes szobaszerû valami lett belõle. Ott tartottuk a kicsengetésemet is, jól elfért mindenki, erre a célra is jó lesz.
A menüt már tudjátok? Vagy még nincs ennyire elõrehaladva a menet? :)
Szia, az a helyzet, hogy a párom sincs...ez lenne a probléma majd a családomban. Nekem nem számít, nem csinálnék ügyet belõle, de mint említettem, a nagyi meg az anyu nagy katolikusok. Szerencsére nem erõltették rám, így én kicsit szabadabban nevelkedhettem :)
Viszont a párom mindenképp meg kell keresztelkedjen ahhoz, hogy templomi esküvõt tartsunk és majd a gyerekeinket is megkeresztelhessük. Megszeretném kérdezni, hogy akkor ti hogyan oldjátok ezt meg? Hátha segít nekünk is leküzdeni ezt a problémát.
További ajánlott fórumok:
- Nemesacél gyűrű eljegyzésre?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Nálatok mennyi idő telt el az eljegyzéstől az esküvőig?
- Szerintetek kb. hány évesen "érik" meg egy férfi arra, hogy eljegyzést babát házasságot, egyszóval családot akarjon?
- Honnan tudhatom, ha a barátom eljegyzésre készül?
- Ha esküvőt nem tervezünk ( okokat később ) milyen legyen az eljegyzés?