Elhal a fogam ha csak 2 gyökere van gyökérkezelve? (tudásbázis)
A gyökérkezelt fog egy idő után elhal. Akkor gyullad be vagy gócosodik, ha nem kezelik ki rendesen a gyökeret, és marad benne gyulladt rész. Nekem kb 15 éve gyökérkezelték, azóta rendben van, a tömést kell néha cserélni benne, utána majd kerül rá korona, ha azt sem lehet már.
A bent maradt gyökér begyulladhat, elgennyesedhet, azt mindenképpen ki kell szedetni! Nekem gyökérkezelés előtt és után is csináltak röntgent, hogy nincs-e ott góc, ill. hogy sikerült a kezelés, sajna az egyiknél melléfúrtak, az a fogam kb 4 éve "nyitva" van, nem lehet betömni, mert folyamatosan vérzik. Orvossal nézetem, ha gócosodik, vagy begyullad ki kell szedni, és csak implantátumot lehet odarakni, koronát nem lehet, hidat pedig nem akarok, mert a mellette lévő fogak teljesen épek...
Szia!
Nekem anno betömtek egy fogat,rá 2 évre begyulladt,most gyökér kezelik jó 1 hónapja nyitva van és még mindig gennyes.Én nagyon megszenvedtem vele.
néhány dolgot tisztázandó: rágó fognak is csak 2 gyökere van a bölcsességfog az aminek 3 . 4 gyökerű fog nincs.
Ha már idegeni kell akkor valszeg elhalt. Nekem van ilyen fogam és köszöni szépen jól van már jó ideje nem mozog,nem hullik stb.
Szia!
Nekem is csak 2 gyökere lett kezelve, mert a másik kettő annyira vékony volt, hogy nem tudtak vele semmit csinálni. Kiidegelték, és ennyi.
Ez kb bő egy éve volt. Azóta lekopogom, nincs semmi bajom vele.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek az normális, ha feszül a gyökérkezelt fogam?
- Fájós fogamat a dokim úgy tudja megmenteni hogy idegölő gyógyszert tett bele 2 hétre majd gyökérkezeli. De baromira fáj...folyt.köv. 1 pont.
- Brutális gyökérkezelés után normális, hogy jobban fáj a fogam?
- Hogyan enyhítsem a gyökérkezelésre váró fogam gyulladását?
- Normális, hogy gyökérkezelés után ennyire fáj a fogam?
- Letört egy gyökérkezelt, tömött fogamból egy darab szerintetek lehet újraépíteni vagy ki kell húzni?