Normális, hogy gyökérkezelés után ennyire fáj a fogam? (tudásbázis)
Én is jártam így. De nekem mondta is a fogorvos, hogy nem biztos, hogy megúszom gyökérkezelés nélkül. Kb. 1 évig bírta és jött a fájdalom.
Sajnos én is húztam évekig a fogorvoshoz menetelt:( Eredménye 4 gyökérkezelt fog:(
Amíg lehet menteni a fogat sokkal jobb még egy gyökérkezelés is. Húzás után pótolni kell egy rágófogat is, mert a többi bedől az üres helyre (így mondta fogorvos). Inkább a gyökérkezelés és szenvedés, mint egy híd, ami tönkretesz 2 másik fogat is. Vagy van még implant nem kevés pénzért.
De a legjobb időben fogorvoshoz menni, amikor egy sima töméssel megússza az ember:)
A szép és esztétikus fehér tömés alatt persze képes romlani fog és csak akkor tűnik fel mikor már fáj. Rágófogba inkább amalgámot kérek (tudom mérgező), sok bajom volt már a fehér töméssel.
Gyökérkezelte majd rögtön le is zárta?
Azt pár napig úgy kell hagyni, hogy tényleg megbizonyosodjanak arról, hogy nem maradt benne gyökér.
Melyik fogad az, mert ha ennyire sok baj van vele lehet jobb lenne kihúzatni nem?
ha jó a fogorvos, akkor nem kínoz.
jobbulást!!
...és mielőbbi jobbulást kívánok :(
(A hideg is kirázott, ahogy visszaemlékszem, hogy milyen volt a gyulladt ínybe kapni az injekciót, a kezelés az semmi volt hozzá képest.)
Na ilyet én is átéltem, szinte pont így, még régen volt.
igen, normális, mivel egy gyulladt terület van ott, annak először meg kell nyugodni. elvileg jobb lesz már holnap is. A gyökérkezelésnél a foggyökérből cibálják ki a fog idegeit, amik ilyen gyulladásnál sokszor már el is haltak, de némelyik még él. Ezeknek az idegeknek a folytatása fájdogál, illetve a kezelt gyulladt terület is lüktetni fog még egy darabig. Azért figyeld, hogy milyen, nehogy újra begyulladjon,. Innen szépen javulgatnia kell, de nem egy nap lesz...
Terhességem hatodik hetében voltam utoljára fogorvosnál tömetni,akkor is úgy beszélt velem,mint a kutyával,mert öklendeztem...Azóta ripittyára tört,és nem merem kihúzatni,mert ez már szájsebészeti dolog.
De hogy a kérdésre válaszoljak,nekem gyökérkezelés után sosem fájt,de húzás után sem.
Sziasztok
Eletem legborzalmasabb fogaszati kezelesen vagyok tul..kb 1-2 honapja vtam betometni a fogam..eloszor gyogytomest tettek bele majd mivel nen fajt igy veglegeset..egy par hetre ra furcsa fajdalmat ereztem a gyokernel ami csak nyomasra fajt..visszamentem es azt mondta az orvos h csiszol le a tomesbol mert nincs 1 szintbe a foggal...par napja uugy bedurrant h fajdalomcsillapitokon eltem..elmentem 1 masik fogorvoshoz..hat...adott a gyökérbe egy injekciot de amit ereztem seniinek nem kivanom..a gyulladt gennyes foggyökerbe , inybe szurta be az injekciot...olyan fajdalmat ereztem mint meg soha .le kellett h fogjanak mert a fajdalimtol orditottam megfeszultem..szornyű volt...azutan megröntgeneztek es adtak mégegy erzestelenitot mert fajt..kiszedtek a tomest kicsit megfurtak hat omlott belole a genny a ver minden. .kitisztitottak gyokerkezeltek ami mar nen fajt..majd vegul gyogyszert nyomtak bele es lazartak...na miota belenyomtak a gyogyszert kozvetlen utana ugy elkezdett fajni luktetni..a fel fejem lezsibbadt..vegigbogtem hazafelé az utat majd itthon bevettem egy fajdalomcsillapitot..most 1 kicsit jobb..deez normalis h gyokerkezeles után fáj?
További ajánlott fórumok:
- Mivel jár egy gyökérkezelés? Mennyire fájdalmas?
- Szerintetek az normális, ha feszül a gyökérkezelt fogam?
- Fájós fogamat a dokim úgy tudja megmenteni hogy idegölő gyógyszert tett bele 2 hétre majd gyökérkezeli. De baromira fáj...folyt.köv. 1 pont.
- Brutális gyökérkezelés után normális, hogy jobban fáj a fogam?
- Hogyan enyhítsem a gyökérkezelésre váró fogam gyulladását?
- Vajon gyökérkezelni kell? Ha igen, az mennyire fáj?