Brutális gyökérkezelés után normális, hogy jobban fáj a fogam? (tudásbázis)
Bal oldalon hiányzik a 36 - os fogam, a mostani jobb oldalon a 37es. Mikor elmentem magába én nem tudtam pontosan megmondani melyik fáj így kifúrták a 36 os - ból a tömést, elmentem a saját dokimhoz, ő azt mondta Önnek nem a 6os foga az, hanem a 7es, miért fúrták ki a 6-ost?
A 37-es mögött már csak a bölcsesség van, arra meg úgy tudom nem építenek. Így ha kihúzza nem sok esélyem marad.
De ez még a jövő zenéje. Soha nem volt 1 rossz fogam sem, aztán egy elromlott és folytatta a többi, ez nem tudom milyen törvény de az én jó fogaim mennek tönkre, eddig szép volt mind, most mindegyik feketedik be
Nagyon sajnálom,elhiszem hogy borzaszto volt,mikor próbálgatták nekem is végigdugni a tűket és még csak 1-2-3..injekció volt bennem (ultracain) hát az az érzés hatalmas fájdalom, én nem bírtam volna úgy pár másodpercnél tovább.
Legközelebb ha megint fáj,kérj még injekciót,ha 5 a maximális akkor 5öt,jobb mint szenvedni!! Nekem az 5. már kiütötte a fájdalmat hála az égnek de addig nem engedtem hogy csinálja,hát az embertelen az az érzés. :(
Jobbulast és vigyázz ne menjen bele semmi a lyukba! Esetleg Xilox-ot,Flector port vagy Apranaxot kérj,ezek erősebbek a cataflamnál.
Simán lehet kisugarzo fájdalom. Szerintem pár napig tomd magad gátlástalanul fajdalomcsillapitoval, sok szentelt viz, zsálya füstölés, és jó remény.
Jobbulást!
Remélem, szerencséd lesz. Ez a vírusos helyzet nem szokvany.
Elnézést a rossz szavakra, talan sok idő, mire ott sorra kerulnel. De legalább próbált beküldeni a szajsebeszetre?
Azt értem, hogy kinodban már bármit bevallaltal volna, de ha szetvagja a nyelvideged, vagy az arcod nem mozogna többé, akkor most itt kérdezed kit perelj be.
Nem mondta, csak, hogy Ő sem érti miért nem hat, pedig az magán fizetős nagy fogászati rendelés volt. Utána felkerestem a saját orvosom, aki a többi fogam is kezelte, ő elhajtott egy doboz augmentinnel, hogy a vírus miatt nem gyökér kezelhet....
Aztán most újra hívtam, hogy mi a helyzet, megint nem alszok nem tudok enni azon az oldalon, így ma elmentem hozzá a többit meg leírtam. Valamicskével jobb már, de még mindig fáj a fogam
Uristen...
Én is nagyon nehezen reagálok a lidocainra... de minden fajdalmat tudnak csillapítani akkor is ha gyulladt a fog!!! Ez nem igaz,hogy ha gyulladt nem lehet,a fogorvosom is megmondta és tapasztaltam is. Kellett vagy 5 injekció az igaz... az egyik egyenesen bele a nyitott gyökércsatornába (azt hiszen ezt intrapulpális injekciónak hívják,2 másodpercig brutálisan fáj aztán minden fájdalom elmúlik,megéri).
Én tuti kierőszakoltam volna még injekciót.
De ha ilyen brutál volt akkor eltudom képzelni mennyire fáj sztem normális egy ilyen kínzás után,miért hagytad? :(
Ez a végiguvoltes és sírás nagyon gáz.
Nekem ilyen kezelésem nem volt, de a fogorvosomnal tudom, hogy adnak több fájdalomcsillapítót, ha nem hat, elküldik a beteget (meg egy) rontgenre, vagy oda hívnak más orvost konzultalni. Ha sehogy nem megy, elküldik a szajsebeszetre, mert így dolgozni valakinek a szájában felelőtlenség. Ha megrandulsz levágja a fél arcod?
"Ráadásul végig sírtam és üvöltöttem az egészet.”
Bocs, de én adtam volna még fájdalomcsillapítót, és ha meg üvöltesz, megkértelek volna szépen, hogy állj fel a székből és indulj haza.
Vegyél be más hatóanyagtartalmú gyógyszert. Jobbulást!
Nekem, bár magát a kezelést nem éreztem, mert hatott az érzéstelenítő, utána fájd pár napig, főleg, ha másik fogammal összekoccant. Illetve reggelenként éreztem jobban.
De mikor a végleges tömést tette be a doki, akkor is azt hittem kiugrom a székből. Mikor megkérdeztem a fogorvost, azt mondta az a jó, ha éreztem, mert ez az jelenti van még élet a fogamban.
Mindez több, mint 20 éve volt, azóta sincsen probléma vele.
Mivel idegeket tépkedtek, beletúrtak-fúrtak, normális hogy fáj.
A fogorvosom szerint 2-3 nap, mire lecsillapodik. Ha nem hat a Cataflam, próbálj más hatóanyagú fájdalomcsillapítót.
Mondjuk nekem 1 óra 10 perces volt a gyökérkezelés, de semmit nem éreztem belőle, szóval lehet nem csak gyógyszert kéne váltani...
Nekem is fájt,mert be volt gyulladva az idegszál,látta hogy kinlódok,adott még egy Lidokaint,és még másnap vissza kellett menni,mert megröntgenezték előtte,
persze hogy fáj,vegyél be fájdalom csillapitót,mikor kell visszamenni?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek az normális, ha feszül a gyökérkezelt fogam?
- Fájós fogamat a dokim úgy tudja megmenteni hogy idegölő gyógyszert tett bele 2 hétre majd gyökérkezeli. De baromira fáj...folyt.köv. 1 pont.
- Hogyan enyhítsem a gyökérkezelésre váró fogam gyulladását?
- Normális, hogy gyökérkezelés után ennyire fáj a fogam?
- Letört egy gyökérkezelt, tömött fogamból egy darab szerintetek lehet újraépíteni vagy ki kell húzni?
- Elhal a fogam ha csak 2 gyökere van gyökérkezelve?