Elhagyni a biztosat a bizonytalanért? De ha a másik az igazi? (beszélgetés)
Szia!
Ami veled történik velem is megtörtént..Már kétszer is:) A legelső: Együtt voltam egy nagyon helyes, értelmes, humoros sráccal. Úgy éreztem hogy szeretem is őt, de nagyon. De aztán egy napon megismertem egy másik férfit, aki azonnal elcsavarta a fejemet..Úgy éreztem hogy a mennyekben vagyok mellette. Az igazinak gondoltam. Így aztán elhagytam a biztonságos kapcsolatomat Ö érte.. Az úgy mondott nagy Ö-vel együtt voltunk 3 hónapig.. Amekkora volt a szenvedély köztünk, ugyanúgy csapott szét köztünk..És vége lett.. Megpróbáltam visszamenni az előzőhöz de elküldött a francba:(( Egyértelmű is..A második eset: Egy évig együtt éltem egy férfival, pedáns, gavallér, karrierista...Az elején nagyon szerettem és úgy éreztem..na most már Ö lesz az igazi.....Rájöttem 10 hónapra rá, hogy mégsem. Én egy vidám, angol humorú, aki gyűlöli a monoton életet személy vagyok.. A napjainkat unalmasnak tartottam és öt is.. Már nem vártam hogy haza jöjjön, hogy ha otthon volt nem igazán figyeltem rá... Ö tervezte a közös jövőnket együtt, én menekültem..túl komolynak tűnt..Talán én nem voltam felkészülve??
Elhagytam .. Találkoztam egy olyan pasival aki olyan mint én.... Nevetünk, felhőtlenül éljük az életünket, semmi terv..De egyik nap belenéztem a netbe..és elolvastam az exem cikkeit.. Istenem..Mennyire nem figyeltem oda vagy rá.. Mennyi belsőség azokban a sorokban.. Elszorult a szívem..A kérdés amit felteszek most magamnak:
Tényleg megérte egy másik? Többet tud nyújtani mint az előző? Talán az a nagy Ö aki nélkül nem tudsz létezni? Az a személy amikor csak megpillantsz messziről, és feléd tart csillog a szemed? Amikor felhív és és közli hogy itt van a ház előtt..És te rohansz mint egy örült lefelé...:) Akiért átúsznád a Dunát:)Sorolhatnám még, ezt te is tudod.. Szenvedély-szerelem. Ez az igazi szerelem? Vagy a biztonság tudata? A tényt szeretni lehet..De azt a személyt aki ezt nyújtani tudja talán nem..Ebben tanácsot neked nem lehet adni.. Te érzed te tudod. Milyen a személyiséged..Kibírod majd ha csalódni kell?
Egy férfit akkor ismerünk meg igazán amikor már vele vagyunk..
Dönteni én sem tudok helyetted, nem is lehet, nem is akarok.
Az én véleményem annyi, hogy bármilyen lángoló a szerelem, előbb-utóbb elmúlik.
Én inkább lennék egy szeretetteljes kapcsolatban hosszú évekig, mint egy szerelemtől túlfűtööttben pár hónapig.
Nagyon megköszönném, ha leirnád priviben!
Egyébként sajnos azzal a másikkal még nem vagyunk ugy, hogy szóba hozzám, hogy "mik a szándékai", ilyesmit még nem mondott ki egyikünk sem, csak érezzük (legalábbis ugy érzem és remélem hogy ő is),hogy van köztünk egy "bizonyos" érzelem...csak én olyan zavarban vagyok, nem tudom, bátoritsam-e vagy ne, hiszen nem vagyok független...egyébként tudom, hogy dönteni nekem kell, de ettől függetlenül jó olvasni a mások tapasztalatait is.
Kedves Linda!
Nagyon bizonytalan vagy. Ha a mostani párodat nem szereted eléggé, csak azért mert rendes és biztonságot nyújt, akkor sem szabadna folytatnod vele ha nem lenne "képben" valaki más. Ha úgy érzed, hogy nem ő az "igazi" akkor ne játszadozz vele és magaddal, mert ez mindkettőtöknek rossz lesz előbb-utóbb. Tudnod kell(ene) dönteni.
Szia!
Nehéz dolog amiről írsz,de ezt csak te tudod megoldani,mert te érzed.Kérdezz rá a másik illetőtől konkrétan mik a szándékai veled,hosszabb távra tervez e,és jól gondold át mielőtt döntessz.Énis így jártam 4 évvel ezelőtt,de engem sodrottak az események magukkal,így nem sok időm volt dönteni.De ezt nem szeretném ide leírni,ha gondolod privátban megírom neked,hátha könnyebb lesz a döntés.
További ajánlott fórumok:
- Eldobni a régit, a biztosat, az új, bizonytalanért?
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Lehet, hogy agydaganatom van? Sokszor érzem magam furcsán, mintha szédülnek, de mégsem szédülök, olyan bizonytalanság érzésem van.
- Mi a véleményed a gyermekvállalásról a mai bizonytalan, válságos helyzetben?
- Biztos vagy bizonytalan?
- 10 hónapos a kisfiam, császárral született. Tervezzük a következőt, de bizonytalan vagyok. Nem nehéz ellátni két pici gyereket?