Elfogadnád egy ilyen ember tanácsát? (beszélgetés)
Pityke
Legközelebb kérdezz meg minket is nyugodtan mielott bármibe belefogsz. Ha tudunk akkor segítünk. Penzt ne kérj de barmi tájékoztatás kell itt vagyunk.
Pin kódodat ne add meg senkinek, es ne válts fel senkinek penzt mer hamis. Ne áruld el a címed, es a jelszavadat se 😊
Egyebkent poént félretéve anyukád szállítását hogy oldod meg? Miert nem közelebbi helyre viszed? Nincs ra lehetőség?
Basssssssszki, ez a sztori nemhogy nem hihető, de ezer sebből vérzik :DDDD
Ennyivel megvehetted volna a szomszédja autóját is, miközben az mit sem sejtve síel az Alpokban ;)
jobb ha ügyvédhez fordulsz, ne csupán az eladó ügyvédjére bízd magad!"
Hoppácska, mennyire igaz!
Tavaly vettem egy családi házat, több tulajdonos volt, saját ügyvéddel intéztem
Amcsiban élő húg lemondott az eladó javára és meghatalmazta hogy az ő részét is adja el, volt a papir alján ügyvédi pecsét és aláírás
Simán elfogadtam volna
Az ügyvédnek valami nem tetszett és pár "keresztkérdést" tett fel.
Kitünt hogy a húg nem járt Magyarországon, itt irták a meghatalmazást és a lemondást, egy ügyvég meg jópénzért tett rá egy pecsétet
Persze aztán sinre került minden, lett usa apostille.
Nem volt benne szélhámia, csak "egyszerüsiteni" akarták az eljárást.
Arrol nem beszélve hogy a teleknek volt egy 110 éves török rész tulajdonosa is :)
Az is le lett zongorázva
Mindez csak a véletlennek köszönhető, hogy ahhoz az ügyvédhez fordultam. Bár dupla pénzért dolgozott mint a szokásos díj, de megérte.
Egyrészt az autót lehet ellenőriztetni vásárlás előtt.
Másrészt az iskolát nem helyettesíti, ha valaki "látott már olyant", elméleti alapok és a rá épülő gyakorlat teszi (ha teszi) a mestert. A nélkül csak kontár.
Elnézem a frászukkon az "élet iskolájában"kiművelt népeket... Hát nem tünnek nemhogy bölcsnek, de még okosnak sem. Lehet, hogy dörzsöltek, de nem csak ők lehetnek azok, hanem az igazi szakemberek is.
A tanácsot meg meg kell hallgatni, többet is,aztán józan ésszel dönteni.
Ész nélkül, durrbelebumm módon nem kezdnék semmibe.
Sajnálom, hogy ez történt. Valahol nem is a Te hibád, az iskolában is felhívhatnák már a gyerekek figyelmét, hogy hogyan kell kinézni egy hivatalos szerződésnek, minek kell rajta szerepelni stb. Némi pénzügyi és jogi ismereteket okíthatnának.
Egy esetleges lakásvásárlásnál azért, jobb ha ügyvédhez fordulsz, ne csupán az eladó ügyvédjére bízd magad!
Most már ne bánkódj, sajnos a magad kárán tanultál nem a másén, meg nem történtté tenni nem tudod.
További ajánlott fórumok:
- Komoly, nem mindennapi bőrprobléma! - Megoldás? Főleg szakember véleményét, tanácsát...
- Ti elfogadnátok egy határozott időre szóló állásajánlatot, ha közben gyermeket terveztek?
- Hogyha egy szakember ingyen felajánl egy szolgáltatást elfogadnád?
- Olyanok tanácsát várom, akik már tiltattak ki az iwiwről embereket visszaélés miatt
- Hajdúszoboszlón az aquaparkhoz közel tudtok ajánlani valamilyen jó kis szállást, ami nem túl drága és ahol üdülési csekket is elfogadnak?
- Tudtok helyet, ahol ajándékba elfogadnak könyveket?