Hogyha egy szakember ingyen felajánl egy szolgáltatást elfogadnád? (beszélgetés)
Miért vagy ennyire bizonytalan, vagy bizalmatlan?
Lehet, hogy szimpik voltatok egymásnak, vagy már korábbról ismered. Ez sztem eléggé a kapcsolatotoktól is függ, vagy imponált neki, hogy elismered és érdeklődsz és esetleg tudja is, hogy nem engedheted meg magadnak.
Lehet, hogy elmennék, de biztosan viszonoznám. Vagy simán fizetnék neki, akár vmivel kevesebbet is, mondjuk 20e Ft-ot, most csak mondtam vmit. Elhívnám ebédelni, ha akarok ismerkedni. Vagy hagynám a francba, ha túl kedves és nyomul hosszú távú kuncsaft szerzés miatt.
35 ezret elenged. Szívjóságból. Na persze…
Ezekben rohadtul nem szoktam hinni. Ha elenyésző a segítség, mint ahogyan írták (szilikonozott meg kicserélt egy csavart) az nagyon más. Azt elfogadom. Nagyobb tételt én kifizetném és menjen mindenki a maga útjára. Én rám ne akaszkodjon, mert tartozom neki.
Ez mondjuk teljesen más, mint egy olyan szolgáltatás, ami nem tárgyiasított, és amúgy 35 ezer lenne óránként.
Olyan már nekem is volt, hogy egy zippzárt, vagy csattot ingyen megcsinált a mindenes bácsim, de neki nincs ilyen óradíja...
Kb 2 hete nekem ingyen megjavította a szerelő a kávéfőzőmet.
Igaz csak egy pöcköt kellett megnyomni, és 5 perce ment el rá kb, de mivel a gép nálam nem működött, és miután visszaadta tökéletes volt, lehet nevezni a folyamatot javításnak. Meg is zsírozta, kétszer telefonált, tehát szigorúan véve beki volt velem költsége. Nem fogadott el egy vasat sem.
Sajnos kezdünk elszokni tőle, hogy nem minden és minden eset a pénzről szól, plusz vannak önzetlen emberek, és a kevésbé önzetleneknek is lehetnek jó pillanatai.
Anno kihívtam a tv-szerelőt, mert hirtelen se kép, se hang. Kijött, megnézte, kérdem tőle, hogy kb. mennyibe fog kerülni. Erre elkezdett közeledni hozzám, mosolyogva: majd lerendezzük ezt, ne aggódjak a pénz miatt.
Kinyitottam neki az ajtót, hogy nagyon gyorsan takarodjon kifelé...
Igen, miért ne?
Én is sokat segítettem, teszem most is. Az Élet csak visszaadja a jót. :)
Nekem "ingyen" szilikonoztak, es furtak, csavaroztak. A butor szallitas is meg van oldva amig itt elek. Csak mert lattak, hogy dolgozok, mint egy gep, es mellette kedves vagyok.
Es ha mar segitettek, vagy megegyeztunk, neha a kaszanal egy tetellell kevesebbet fizetnek, mert az majd megy a szemelyseti kajahoz.
Semmi nincs ingyen.
De... Egy a parbol: kifizettem egy ismeretlen srac vonatjegyet, mert ssokkk lett bolna a buntetes. Szerencsetlen elhagyta a tarcajat minden irattal, vonatberletel, bankkartyaval, de haza kellett jutnia aludni 10 ora utan.
Es amugy visszakuldte a vonatjegy arat par het mulva.
Biztos, hogy nem. Tudom ez az én hülyeségem, de én egy hamburgert nem fogadnék el ingyen.
Lehet, hogy ez a korábbi munkámból adódik, de sosem szeretek adósa lenni senkinek.
Mondd meg neki, hogy ekkora értékű munkát a mai világban nem szokás ingyen elvégezni, tudod hogy mindennek ára van. Játsszon nyílt lapokkal, mit akar kapni cserébe!
Ha ezt nem teszi meg, vagy kifizeted neki a 35 ezret, és azt csinál a pénzzel amit akar (jótékonykodik vele, akármi) vagy keresel másik szakembert.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a DIGI szolgáltatásairól?(internet, tv, telefon)
- Hogy győzzem meg a férjem, hogy alkohol problémájával forduljon szakemberhez?
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Komoly, nem mindennapi bőrprobléma! - Megoldás? Főleg szakember véleményét, tanácsát...
- Szerintetek melyik a jobb internet szolgáltató?
- Az első szerelmet el kell felejteni - a szakemberek szerint