Elengednéd a gyereked edzésre? (beszélgetés)
Ez a kérdés megint nagyban általánosít. Én is sportoltam. Soha nem volt bajom az edzőimmel. Ahogy a csapat többi tagjának sem. Öcsém is sportolt. Ő sem panaszkodott soha, hogy bármit tett volna az edző, ami nem oda való. Van néhány szélsőséges eset.
Szóval, hogyha lenne gyermekem, sem egy-egy szélsőséges eset miatt bélyegezném meg az edzőtársadalmat.
Hogy bővebben is válaszoljak: ismerem a sztorit, kedves ismerőseim voltak is azon bizonyos edző keze alatt, de ott is hagyták.
Szerény véleményem szerint, akik maradtak, ott vagy a szülő akart vmit minden áron, vagy maga a sportoló, ezért lenyelt békát, mindent. Nem azt mondom, hogy ez helyes, de hhez két fél kellett: aki adta és aki kapta (és eltűrte).
Az én lányomnak nem a fő célja a sportkarrier, örömből csinálja, addig, amíg valóban örömöt ad. Pedig versenysportoló, a válogatottba is behívták. Amíg ilyen szemlélettel sportol a gyerek (én meg soha nem akartam "sportoltatni", nem várok el tőle semmit), addig nem kell félteni.
Igen, el!
Milyen sport, kislány vagy kisfiú? Már ha valóban kicsi. Milyen idős?
További ajánlott fórumok:
- 16 éves lányodat elengednéd DISCO-ba?(nem iskolai)
- 15 éves kamaszt elengednéd szórakozni az éjszakába?
- Anyukák! Elengednétek 10 éves gyereketeket egyedül, balatoni nyári táborba?
- Elváltam közel 1 éve, az ex nem küldi időben a gyermektartást, ti elengednétek a gyerekeket hétvégén?
- Szerintetek elengednek nyaralni?
- Kamasz gyerekedet elengednéd a Sziget fesztiválra?