Elektronikus számlázásról tud valaki valamit? (tudásbázis kérdés)
Ha akarnám, megoldhatnám. De én nem akarom számontartani, hogy hó vége van, lehet menteni. Aztán lementem, idővel ugye biztonsági mentést csinálni. Na, meg a sok évre visszamenő bizalmas adataimat nem tárolnám a gépemen. Kisebb az esélye, hogy a lakásból eltűnik.
Nekem az a kényelmi szolgáltatás, hogy szépen kiküldik, én meg csak sorba rakom, megér évi 1200 Ft-ot.
Nálam pl. nem 2 év, de mivel 100 ft-ba kerül a papír alapú, és szoktam kérni, mert néha hasznos lehet, ha megvan. Amúgy pl. adóügyben 8 évre visszamenőleg lehet számonkérni. Nem sikkasztok, meg attól sem kell (sajnos:) tartanom, hogy az irigy szomszéd felnyom egy vagyonosodási ellenőrzésre, de azért jobb, ha az ember kezében van ártatlansága bizonyítéka :) Tudtommal a banknak nem kötelessége az idők végezetéig őrizgetni az adatokat.
De ha Neked úgy a kényelmesebb, hogy nem papírozol, tégy úgy! Végül is már megválaszoltad magad, hogy Neked így jobb.
Igen 2 évig visszamenőleg megnézhteő. ( én nem tudom 1 éva van ez a fajta számlánk )
Te saját magad a " számlakivonat " letöltheted, és Te kinyomtatod.
Netszámlánk van. Megszoktam nézni itthon a neten mi újság pénzügyben.
Nem kapunk lakcímre számlát.
Én töltöttem le. ( remélem jó helyen találod meg ) Itthonról még nem utaltam még egyszer se.
Több szerintem az a bizonyos " A " hitel. És kék kártyát is igényelhettünk. Arra vásárolunk. Sok helyen elfogadják. Legalábbis ahol eddig vásároltam, 1 helyen használta m az eredetit.
Szerintem jó
Biztonságosnak tartom, mert otp jelszó - saját jelszó - számlaszám - ot kell beírni.
És ha valami utalást akarsz ( akarunk ) végezni kapsz ( kapunk ) sms - t amit megadtál ( megadtunk ). Semmi se lehetetlen, talán ezt így még adathalászok se tudják lenyúlni. Az otp be megadott telószám valószínú nálad van...
A bankomtól a folyószámlámról nem papíralapú értesítést kapok, hanem elektronikus számlát.
Nem látok különbséget, csak az előnyét ismerem.
A netbankon bármikor visszanézhetem, úgy emlékszem, hogy két évre visszamenőleg.
Ha szükség van rá, akkor kérhetek egy-egy hónapról hiteles másolatot, de nyomtatható is.
Az internet-szolgáltatómtól pedig mindig is elektronikus számlát kaptam.
Egy rakás papírt nem kell őrizgetnem, megsemmisítenem.
További ajánlott fórumok:
- Amiatt aggódom, hogy a fiam felhasználja az elektronikus...
- Tényleg híresen rossz a Ford-Fiat-francia autók elektronikája?
- T-HOME! Volt-e valakinek a szolgáltatóval gondja számlázással kapcsolatosan!!
- A Guess Who Elektronic Extra játékot hol lehet Magyarországon kapni (neten) és mennyibe kerül? Tudja valaki?
- Van valakinek MOMERT 5863 többfunkciós elektronikus üvegmérlege? Hogyan tudom beállítani a saját adataimat?
- Van vagy volt már valakinek My little pony Pinkie Pie-je? Úgy látom, soknak az elektronikája rossz. Javítható vajon? Segítsetek.